Nasıl Game Developer olunur?

Ben oynamıyorum, bana ne? Ben aldığım maaşa ve edindiğim deneyime bakarım. Çalışma koşullarına bakarım. İş ortamına bakarım. Oyunun oynanması gibi bir derdim de yok. Maaşlı çalışanım. Şunu yap, bunu yap derler, yaparım, parama bakarım.

Hayallerle yaşayanı gerçekler öper. Siz okulu bitirdiğiniz gibi Rockstar'dan bir eleman "gel sennen redere 3 yapcaz" demeyecek.

İstediğiniz şirkete girene kadar istemediğiniz işleri de yapmanız gerekecek, kabullenin bunu. Dandik oyun yapan şirkette çalışmak istemiyor musun? O zaman kendi işini kur, kendi oyununu yap çünkü kaliteli oyun yapanlara %90 ihtimal giremeyeceksin.
Benim kötü oyun o yüzden çalışmamalısınız diye iddaam olmadı eğer bir mesajımda böyle bir iddaam olduysa hemen etiketleyin hesabımı sileyim. Arkadaş mobil oyun sektörüne iyi demiş oyunlar güzel demiş ancak leş gibi oyunlar var ama para kazandırdığına katılıyorum. Kimin neyde çalıştığı beni ilgilendirmiyor iş sonuçta çalışsın burada bahsettiğim konu daha genel oyunların kalitesi ile ilgili. Hala 2010 yıllarında çıkabilecek seviyede oyunlar var ki candy crush kadar bile olmayacak. Çalışma konusunda katılıyorum yapabileceğin bir şey benim bahsettiğim bambaşka olay.

Buyuk ihtimalle bu isten para kazaniyorsunuz da bu kadar askla konusuyorsunuz. Herseye bu kadar para gözüyle bakmaniz da üzücü. Tabii ki gidip en üst firmalarda calisamaz kimse deneyimsiz haliyle. Ama tek amacı 6 yasinda çocukları psikolojik taktikler ile kandırıp para harcamaya itmek olan ve bu sekilde geçimini sağlayan bir firmada calismaktansa gider indie bir firmada daha uyguna çalışırım. Para gereksiz ve anlamsız demiyorum ama ana amaç paraysa bu alan gereksiz diyorum. Tabii ki arkadasin bakis acisina gore değişir bu.

Bu iste para var gireyim diyorsa siz haklısınız ama oyle oldugundan supheliyim.
Tüm konu boyunca söylediklerinize %90 katılıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı