Nasıl İngilizce öğretmeni olunur?

Kendime de güveniyorum saygı duyun fikrime.
Sakin ol şampiyon, saygı duymuyoruz demiyoruz :D Onun dışında üniversite sınavında ilk aşama olan TYT sınavına girip daha sonrasında da YDT girmelisin. Puanına göre de bir İngilizce öğretmenliği kazanıp bölümü bitirdikten sonra da KPSS var. KPSS'yi de başarırsan atanabilirsin ya da özelde öğretmenlik yapabilirsin.

Dil edebiyat ya da tercümanlık bölümlerinden de öğretmen olunabilir de formasyon işleri biraz sıkıntılı. Kaldı ki eğitim fakültelerine öncelik veriliyor atama konusunda. Eğer öğretmen olmak istiyorsanız önceliğiniz eğitim fakültesi olmalı, İngilizce öğretmenliği kazanmalısın YKS sınavında.
 
Hocam ing öğretmeni/öğretmen olmak kötü bir şey değilki. Dili iyi siye niye öğretmenlikten uzak dursun anlamadım. İngilizce öğretmenlerini ingilizcesi kalitesiz/alt seviye olmalı diye bir kural mı var ?
Öğretmenliğin iyi bir meslek olduğunu size düşündüren nedir?

Bu zamanda Türkiye'de öğretmen olunmaz. Herkes kolay olduğu için öğretmenlik okudu, şimdi öğretmenler yıllardır atanamadıkları için evlerinde oturuyorlar. Torpille atanırsan orası başka tabi.
Atansa ne olacak 6-7k maaşlı çalışan bu ülkede zor yaşar.
 
Öğretmenliğin iyi bir meslek olduğunu size düşündüren nedir?
Hocam iyi bir meslek kriterinizin ne olduğuna göre değişir bu soru. Rahatlık açısından soruyorsanız çalışma saatleri iyi, 8:30-16:40 arası. Buna haftada 40 saat sınırınız olduğunu da vurgu yaparak o saatler arası her zaman çalışmadığınızı belirterek devam edeyim. Maaşları diğer mesleklere nispeten düşük değil, okul sonrası kurslarına katılarak devlet tarafından ekstra fon da alabiliyorlar. Yazları tatil yapabiliyorlar ki bu çoğu mesleğin sahip olmadığı bir lüks.
 
Bu dönem üniversitemi İngilizce Öğretmenliği olmak üzere bitirdim. Meslek lisesi mezunuyum ancak yabancı dile her zaman bir ilgim vardı, lisedeki yabancı dil sınavlarım da acayip kötüydü çünkü genellikle konuşma dilini biliyordum. Yapman gereken üniversite sınavında YDT kısmına da kayıt olmak. Sadece dil hedefin varsa sanırım TYT-YDT kayıt olman yeterli oluyor. 10 binin içine girmen seni ülkedeki güzel üniversitelere sokabilir. Ancak şunu unutma, gerçekten YDT çok farklı bir sınav. Amerika'da yaşamış, birçok yere turist gitmiş ve ana dili gibi İngilizce konuşabilen arkadaşım 35-36 yanlış yaptı. Senin daha yaşın çok erken, hedefin de kararlıysan şimdiden kendini geliştirmeye başlayabilirsin ama şunu da net olarak söylemek isterim; insanların zevkleri her yıl değişiyor. Ayrıca sadece İngilizce Öğretmenliği okuyarak olmuyorsun İngiliz Dili ve Edebiyatı da okuyabilirsin ancak oradan mezun olduğunda yüksek lisans vs. yapman gerekiyor o konuları pek bilmiyorum. İleride durumlar ne olur bilmiyorum ancak şu an çok prestijli, özel bir okulda öğretmen olmuyorsan, meslek acayip acınacak durumda. Maaşlar, asgari ücretin 1-2 tık anca üstü olabiliyor. Ortalama 5-6 en fazla alabileceğin maaş 10 bin liradır. O yüzden gerçekten bu kadar çabaya hiç ama hiç değmiyor. İngilizce öğrenmen, diller öğrenmek gerçekten çok zevkli fakat bunu ciddi bir mesleğe özellikle Türkiye'de maaş alacağın bir mesleğe dökmek sana tamamen zaman kaybı olarak dönüyor. Üniversite hayatımda kendimi başka konularda geliştirmeye baktım ve daha mesleğin başındayken dahi 5-6 binlere çıkan bir gelirim oldu. Bu yüzden bir nevi üniversite okumama pişmanlık gözüyle bakıyorum ancak üniversite okumak için evden ayrılmasaydım halen öğretmen olmak gibi bir hayalim olacaktı.
 
Hocam iyi bir meslek kriterinizin ne olduğuna göre değişir bu soru. Rahatlık açısından soruyorsanız çalışma saatleri iyi, 8:30-16:40 arası. Buna haftada 40 saat sınırınız olduğunu da vurgu yaparak o saatler arası her zaman çalışmadığınızı belirterek devam edeyim. Maaşları diğer mesleklere nispeten düşük değil, okul sonrası kurslarına katılarak devlet tarafından ekstra fon da alabiliyorlar. Yazları tatil yapabiliyorlar ki bu çoğu mesleğin sahip olmadığı bir lüks.
Bazı yanlışlar var:
1- Okullarda bir öğretmenin (mesleki ve teknik branşlar hariç) gireceği ders sayısı 30 ile sınırlıdır.
Girdiği dersin 15 saati maaş karşılığıdır. 15 saat üzeri ek ders ücretine tabi.
2- Okul sonrası kurslar her öğretmene çıkmaz. Çıkanlara da fon falan gelmez. En fazla 8 saate kadar ek ders ücreti ödenir. Tabi o dersin ücreti normal dersten %25 fazladır.
3- Yaz tatilinde tepe fiyatlar, öğretmenin izinli olduğu aylardadır. İyi bir tesiste öğretmen maaşı ile bir ailenin tatil yapabilmesi pek mümkün değil. İyi bir tatil için borca girip aylarca taksitle ödemesi lazım. Süresi de bir haftayı bulmaz genelde.
 
Bazı yanlışlar var:
1- okullarda bir öğretmenin (mesleki ve teknik branşlar hariç) gireceği ders sayısı 30 ile sınırlıdır.
Girdiği dersin 15 saati maaş karşılığıdır. 15 saat üzeri ek ders ücretine tabii.
2- okul sonrası kurslar her öğretmene çıkmaz. Çıkanlara da fon falan gelmez. En fazla 8 saate kadar ek ders ücreti ödenir. Tabii o dersin ücreti normal dersten %25 fazladır.
3- yaz tatilinde tepe fiyatlar, öğretmenin izinli olduğu aylardadır. İyi bir tesiste öğretmen maaşı ile bir ailenin tatil yapabilmesi pek mümkün değil. İyi bir tatil için borca girip aylarca taksitle ödemesi lazım. Süresi de bir haftayı bulmaz genelde.

Ben şey soracağım tam bilmediğim için :D TYT ile olan alakası nedir acaba?
 
Bu sene mezun olan bir mütercim tercüman olarak sorunu şöyle yanıtlayayım. 9 sınıfta ingilizcenin ı'sini bilmezdim. Oturdum sezonlarca dizi izledim, kulak dolgunluğu kazandım iligimi çekti yavaş yavaş. 11. sınıfta da dil bölümüne geçince hocam gramer eksiğimi kapattı ve 79 doğru 1 yanlış ile ilk 4000'e girdim. Yani kulak dolgunluğu kazan, gramer eksiğini de alan seçince kapatacaklar zaten. İstediğin üninin İngilizce öğretmenliği bölümüne gidersin.

Hocam size nasıl ulaşabilirim? Benim de birkaç sorum varda.
 

Geri
Yukarı