Nasıl kafaya takılmaz?

Onewena

Decapat
Yer
İzmir/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Her işi yaparım
Sizin bilgili olduğunuzu ve benden daha çok tecrübeli olduğunuz düşünüyorum. Bundan dolayı size sormak istedim. Her şeyi kafaya takıyorum. Sosyal'de biri dalga geçer aklımdan çıkmaz, okulda biri laf atar aklımdan çıkmaz, babam bir şey söyler aklımdan çıkmaz tarzı şeyler yaşıyorum ve bunları kafaya takmama konusunda oldukça başarısızım. Özellikle okul ve Sosyal'de başıma gelenler cidden çıkmıyor. Bundan fazlaca rahatsızım. Siz bazı konuları nasıl kafanıza takmıyorsunuz. Ne gibi yöntemleri var? Ve Sosyal'de beni rahatsız eden bireylere nazikçe nasıl barış içinde yaşarım? Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin bilgili olduğunuzu ve benden daha çok tecrübeli olduğunuz düşünüyorum. Bundan dolayı size sormak istedim. Her şeyi kafaya takıyorum. Sosyal'de biri dalga geçer aklımdan çıkmaz, okulda biri laf atar aklımdan çıkmaz, babam bir şey söyler aklımdan çıkmaz tarzı şeyler yaşıyorum ve bunları kafaya takmama konusunda oldukça başarısızım. Özellikle okul ve Sosyal'de başıma gelenler cidden çıkmıyor. Bundan fazlaca rahatsızım. Siz bazı konuları nasıl kafanıza takmıyorsunuz. Ne gibi yöntemleri var? Ve Sosyal'de beni rahatsız eden bireylere nazikçe nasıl barış içinde yaşarım? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Ne yazık ki bende de var. Ama kendimi sakinleştirebiliyorum. Belki de uzun süre ve çok defa maruz kaldığım için çözme yolunu buldum kendimce. Buna sebep olan olayı da geçmişte çok fazla baskıya maruz kalmaya bağlıyorum.

Rahat olun hayat bu relax :) Daha çok şeyle karşılaşacaksın hayatta sana insanlar laf da söyleyecek. Sen yoluna bak doğru yolda olduğundan eminsen.

Hepimize laf söz diyenler oluyor bunları çok taksaydık kafamıza evin yolunu bulamazdık.

Ailen ise senin kötülüğün için laf söylemez. Çoğu zaman seni daha da iyi görmek istedikleri için laf söylerler ve nasihatte bulunurlar. Doğru ve iyi şeyler diyorlarsa onları dinle.

İnce düşünen insan takar. Çünkü çoğu zaman kendinden çok karşıdakini merkeze koyar, onu düşünür. O üzülmesin, o kırılmasın, o küsmesin ister. Önce kendini merkeze koyacaksın, önce kendi çıkarlarını düşüneceksin. Çünkü bu hayatta annen dışında kimse seni düşünmez.

Ben büyüdükçe eski halimi kaybettim. 40 kere yanında olup 1 kere yanında olmadın diye her şeyi silen insanlara olan güvenimi, inancımı ve umudumu kaybedeli çok oldu. İçim hala merhamet dolu ama artık hak edene geçiyor bunlar. Sana da bunları öneririm, daha mutlu olacaksındır.

Ha biraz da hayatı gırgıra alırım ben. Ciddi olunacak yerde benden ciddi olmaz ama bunun dışında her şeyden komik bir şeyler çıkartmaya çalışırım. Bu sebepten ötürü herhalde eğlenceli biriyimdir, insanlar takılmak ister benle falan (övme seansımız başladı :D) Yoksa çoktan delirmiştik.

Sosyal'i kafana takma bile, kimse seni tanımıyor ve sadece klavyeleri ile cevap veriyorlar. Her sözü kafana takarsan, gelecekte işlerinde de başarısız olursun. 15 yaşındayım ama Sosyal'de kimseyi kafama takmıyorum, benim yaşımda bilgili insan olabilir ama ne kadar ilgilendirir ki.

Forumda ne yazsalar üzülmüyorum, adam 2 dakika önce benden ekran kartı tavsiyesi istiyor sonra laf ediyor. Aile içi sözleri kafana takma, sadece neden dediklerini anlamaya çalış.

Gevşek ve umursamaz ol!

İnce düşünen insan takar. Çünkü çoğu zaman kendinden çok karşıdakini merkeze koyar, onu düşünür. O üzülmesin, o kırılmasın, o küsmesin ister. Önce kendini merkeze koyacaksın, önce kendi çıkarlarını düşüneceksin. Çünkü bu hayatta annen dışında kimse seni düşünmez.

Ben büyüdükçe eski halimi kaybettim. 40 kere yanında olup 1 kere yanında olmadın diye her şeyi silen insanlara olan güvenimi, inancımı ve umudumu kaybedeli çok oldu. İçim hala merhamet dolu ama artık hak edene geçiyor bunlar. Sana da bunları öneririm, daha mutlu olacaksındır.

Ha biraz da hayatı gırgıra alırım ben. Ciddi olunacak yerde benden ciddi olmaz ama bunun dışında her şeyden komik bir şeyler çıkartmaya çalışırım. Yoksa çoktan delirmiştik.
Ya arkadaş sıkıntı, sorun, tartışma yaşadığı halde umurunda olmayan insanlar var. Ben anlamıyorum cidden. Ben biriyle tartışsam, bir sıkıntı yaşasam aklım hep orda kalır.

Ya arkadaş sıkıntı, sorun, tartışma yaşadığı halde umurunda olmayan insanlar var. Ben anlamıyorum cidden. Ben biriyle tartışsam, bir sıkıntı yaşasam aklım hep orda kalır.
Hocam, 15 yıldır hayattım ne kadar büyük bi' sorun ile karşılaşmasam bile sorunlar can sıktıkça, akla geldikçe daha can alıcı oluyor ve psikolojik sorunları olan insanların bu yönde olduklarını düşünüyorum.

Karakter meselesi. Ben de o kadar vurdumduymaz olmak isterdim ama olamıyorum. Düşündükçe ve taktıkça sorunlar daha da büyüyor aslında, bazen boş verip salmak gerekiyor.

O kadar küçük şeylere takıyoruz ki kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00