Nasıl kilo verebilirim?

Az ye.

115 kilo olan biri olarak işe yarıyor şu an 103 deyim ve daha veriyorum. Üstüne bir de hareket edersen daha da hızlanır. 1500 kaloriyi geçmiyorum günde. Boyum 1.90. kahvaltı için yulaf yemeni tavsiye ederim ayrıca düşük kalorili ve besin değeri gayet güzel ve çok sağlıklı.

Kardeşim 90 kilodan aşağıya düşme en az 85 kiloda kal daha da düşersen çok kötü görünürsün.

Kardeşim 90 kilodan aşağıya düşme en az 85 kiloda kal daha da düşersen çok kötü görünürsün.
Bende muhtemelen 90 da duracağım aynada görüntüme göre en fazla 85 olurum. Zaten boyum saolsun 110 civarıyken bile fena durmuyordum dışarıdan.
1704393863157.png

Yakında 16'ya gireceğim. 2022'de bir mallık edip kendimi yemeğe verdim. O zamanlar boyum 171 kilom da 67 civarıydı. Şu an boyum 180 kilom 103. nasıl verebilirim?

Kalori açığı oluşturman lazım senin kalori ihtiyacın günlük 3000 civarı bunu günlük 2000 2500e düşürürsen ve düzenli kardio yaparsan kilo verrirsin ekmek tüketme çok yeme bol su iç spora gitmeden önce ya da yürüyüşe çıkmadan önce Churchill yap enerji verir.

Ben de kiloluydum. Yurtta kilo verdim. Bu yaptıklarım evde de uygulanabilir aslında. 140dan 95e düşmüştüm. Şimdi geri kilo aldım neyse.

Özellikle yemene içmene dikkat etmen gerek. Miktarları da önemli.

Ben sabah kahvaltıda çeyrek ekmek yiyordum. Yanında haşlanmış yumurta, beyaz peynir, salam, kaşar, domates, salatalık, haşlanmış patates (patates kızartması, kızarmış sosis vb. çıkıyordu ama dışa attım onları) çıkıyordu. Bu saydıklarımdan 2-3 tanesi çıkıyordu. Ben o aldıklarımla çeyrek ekmeği iyice çiğneyerek tüketiyordum. Sonra okula gidiyordum, öğle yemiyordum. Akşam yemeğini bekliyordum. Zaten okul içi hareket edeceğinden yağ yakımı olur. Akşam yemeğinde ise ekmek yemiyordum ama çıkan yemekleri iyice çiğneyerek yiyordum. Tatlı çok canım çekmezse yemiyordum, yesem de bir parça yiyordum. Akşam yemeğinden 1-2 saat sonra yürüyüşe çıkıyordum. Dediğim gibi bu sayede 140'dan 95 oldum.

Ek olarak bu süreçte acıkacaksın. Açlığını yatıştırmak için bol bol su içebilirsin. Geçici bir çözümdür. Ama iştah keser.

Demekki yemeği yeterince kısmamışsın kalorilerini say sende 1500 ü geçme hızlıca veriyorsun göreceksin. Fatsecret uygulamasını öneririm.

1500 biraz fazla az gelebilir ama bence yapılıyor.
1500 diyete ilk kez başlayacak birisi için bence fazla ağır olur gibi hocam

1500 diyete ilk kez başlayacak birisi için bence fazla ağır olur gibi hocam
Doğrudur hocam valla ben biraz değişik bi insanım bazı konularda çok tembelimdir bazende bir şeye çok takarım bi an kendime dedim 1500 kalori yiyecem bundan sonra istediğim kiloya ulaşana kadar öyle bir karara varıncada çıkmıyorum :D Yemek yeme ve yapma aşkı olan biri olarak kahvaltıda yulaf ezmesi yiyorum artık siz düşünün :d. İradem var kullanayım dedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı