Sizi zorla Türkiye'de tutmuyoruz.
Türkçe zaten zayıf bir dil, fakat Arapça ilkel bir dil.
İngilizce, Latince'nin basitleştirilmiş hâli, gayet gelişmiş ve kolay.
Yahu bilgin yok boş boş konuşuyorsun.Ezber olayı sadece Kur'an'da var, neden?
Türkçe'ye de doğru düzgün çevrilmemiş, "O" zamirinden sonra kesme işareti kullanılmaz...
Neden "Tanrı" yerine "Allah" diyoruz? "Allah" Arapça "İlahi" demektir, neden?
İncil, Tevrat gibi kitaplar sizi İbranice öğrenmeye zorlamıyor.
Her ilahi dinde bir saçmalık olduğunu düşünüyorum.
İslam: Arapça öğrenme zorunluluğu, cinsiyetçilik, korkutma, din tarafından esir alınmak...
Hristiyanlık ve diğer İlahi Dinler: Mucize saçmalıkları
Yine de okuyun, en azından kendi gözlerinizle görmüş olursunuz.
Kesinlikle, birçok arkadaşım aile zoruyla gitmiş, anlamını bilmedikleri şeyleri zorla ezberliyor, ardından boş boş takılıyorlar.
@Bir İnsan 365, karar sizin. Mutlaka okuyun, fakat Türkçe mealini okuyun.
Bilginin vasatlığı buraran başlıyor. Kuran başka dillere çevrildiği zamanlar Ortodoks ve Katolik kilisesi başka diller kullandıkları için karşılıklı iletişim bile kullanmışlardır. Kendi dilini öğrenmeyi zorlamayan din İslamdır. Sende bu bilgi olmadığından tabii her cümlende açık verirsin böyle. Açık 1.İncil, Tevrat gibi kitaplar sizi İbranice öğrenmeye zorlamıyor.
Kur'anda "Kur'anı ezberleyin diye ayet yok, açık 2.Ezber olayı sadece Kur'an'da var, neden?
Tanrı kelimesinin Arapça karşılığı Allah değildir. Tanrının Arapçası "ilah" kelimesidir ve İlah kelimesi ile Allah kelimesi arasında bağ yoktur, Allah özel isimdir. Özel isimler tercümede değişmez. Açık 3.Neden "Tanrı" yerine "Allah" diyoruz? "Allah" Arapça "İlahi" demektir, neden?
Barışı emreden bir dini böyle şeyler ile itham etmek için kafanın güzel olması lazım. Açık 4.İslam: Arapça öğrenme zorunluluğu, cinsiyetçilik, korkutma, din tarafından esir alınmak...
Kur'an'da, "bu kitap ezberleyenler sayesinde tahrip edilmeyecek" denmiyor mu?İlk önce harfleri öğrenirsin sonra harekeleri, başta ortada sonda yerlerini; şedde, cezim gibi noktalama işaretlerini. Daha sonra okuma kurallarını öğrenirsin (Medler falan) sonra okuyarak gelişir zamanla. Okuduğun ayetin meal ve tefsirine bakarak da anlarsın, yoksa arapça oku oku dur yani neye yarar anlamadıktan sonra.
Yahu bilgin yok boş boş konuşuyorsun.
Bari sadece bildiğin meseleler hakkında yorum yap küçük düşme.
Tartıştığı konuda yeterince bilgisi olmayan insanlar her zaman o konu hakkında bilgi öğrenmek yerine kin kusma ve açık arama, cımbızlama yapma eğilimlidir. Sende bunun aynısını görüyoruz. İslam barışı ve adaleti emreden bir din. Bunu artık tartışmıyoruz. Ama buraya gelip İslam: Din tarafından esir alınmak yazmak senin gibi aciz insanlar için daha kolay. Artık bunları tartışmıyorum zaten.
Bilginin vasatlığı buraran başlıyor. Kuran başka dillere çevrildiği zamanlar Ortodoks ve Katolik kilisesi başka diller kullandıkları için karşılıklı iletişim bile kullanmışlardır. Kendi dilini öğrenmeyi zorlamayan din İslamdır. Sende bu bilgi olmadığından tabii her cümlende açık verirsin böyle. Açık 1.
Kur'anda "Kur'anı ezberleyin diye ayet yok, açık 2.
Tanrı kelimesinin Arapça karşılığı Allah değildir. Tanrının Arapçası "ilah" kelimesidir ve İlah kelimesi ile Allah kelimesi arasında bağ yoktur, Allah özel isimdir. Özel isimler tercümede değişmez. Açık 3.
Barışı emreden bir dini böyle şeyler ile itham etmek için kafanın güzel olması lazım. Açık 4.
Ben Hristiyanlığı eleştirmiyorum. Peygamberlik yıllarında ve daha sonrasında bir çok hafız çıksa da eğer toplumun tümü hafız olsaydı bu kesin bir şekilde bildirilirdi zaten.Kur'an'da, "bu kitap ezberleyenler sayesinde tahrip edilmeyecek" denmiyor mu?
Hristiyanlık da barışı emrediyor, hatta Tanrı bizimle empati kurmak için dünyaya insan olarak, Chris olarak geliyor.
Meal konusunda haklısınız, ben de onu savunuyorum işte.
Zaten bazı şeylerin tuhaf, saçma, yanlış olduğunu göreceksin.
hocam link atablr msnzKur'an öğrenmekten kastınız okuyup Allah kelamı hakkında bilgi edinmek mi yoksa Arapça öğrenip Arapça Kur'an telaffuzu yapmak mı?
Amacınız ilki ise diyanet vakfı ücretsiz Kur'an tefsirlerini PDF olarak ve hatta dinlenebilir MP3 formatında paylaşıyor. Ama okumak için kitap olarak almanızı tavsiye ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.