Nasıl mutlu olunur?

Spor yap asla bir insan gibi nankörlük yapmaz, ne kadar çalışırsan o kadar karşılığını alırsın ve mutlu olursun. Bunun dışında kafana uyan bir arkadaş çevresi kurabilirsin. Kısacası sevdiğin aktiviteler oluştur ve bunları yap, sosyal hayat ve aile içi huzur da mutluluk için önemli bana kalırsa. Sevdiğin aktiviteler arasına kitap okumayı da koyabilirsin, bir konu hakkında bilgili olmak ya da hiç değilse bilgi kırıntılarına sahip olmak da insana güven, mutluluk veriyor.

Kesinlikle sosyalleşerek. 75 yıl süren bir bilimsel bir araştırma da bunu ortaya koyuyor (Good Social Relationships Are The Most Consistent Predictor of a Happy Life - Thrive Global). Yeni arkadaşlar edin, var olan arkadaşlarınla daha çok vakit geçir. İnsan sosyal bir varlıktır, sağlam bir arkadaş çevren olursa hem mutlu olursun hem de hiç sıkılmazsın.

Spor yapmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dışarı çıkıp koşmak hiçbir sebep yokken beni mutlu edebiliyor, aynı şekilde birçok fiziksel aktivite de stresimi alıyor ve beni genel olarak daha mutlu birisi yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı