Nasıl para biriktirebilirim?

Zor durumdasın. Babana gece gündüz yalvarsan belki işe yarar. Ama bilgisayarı seneye al derim. Bu sene güzelce çalış. Sınavdan da iyi bir puan alıp iyi bir liseye yerleş. O şekilde işe yarama ihtimali yüksek.
Çook Teşekkürler Hepinize ve sana cansınız <3

14 yaşındayım babamın dükkanı var zaten çalışıyorum ama para gelirim yok babamdan para istesem yemek yememi barınmamı sayar susturur bu yüzden başka yerde çalışacak olsam döver ağlata ağlata dükkana giderim para gelirim yok bayramda bile 50 TL topladım okul açılsa 3. 5 ne geçerse zaten biriktirim ama işte babamdan sistem istedim aldı ama CS:GO gibi düşük sistem oyununda 25 FPS alıyorum para biriktirmek kazanmak için ne yapmalıyım?
Elimdeki sistemi Hepsiburada ve Letgo gibi yerlerdeki 2.el PC'ler ile karşılaştırdığımda 1500 TL eden bir bilgisayarım var ve bunu satıp bayram harçılığımı üzerine koyarak APU bir kasa almayı düşünüyorum üzerini de bir şekilde biriktirip monitör almayı düşünüyorum ama babamı nasıl ikna edeceğim babama ne diyeceğim sistemi satmak için bir de buna el atıverseniz D: Bir de bu sene 8. sınıfa gideceğim almak daha da zorlaşıyor :D.

APU yerine 2. el bir sistem toplayabilirsin belki 2 bin TL'ye CS:GO gibi oyunlarda 150 FPS alabilirsin istedigin zaman hardimci olurum.

14 yaşındayım babamın dükkanı var zaten çalışıyorum ama para gelirim yok babamdan para istesem yemek yememi barınmamı sayar susturur bu yüzden başka yerde çalışacak olsam döver ağlata ağlata dükkana giderim para gelirim yok bayramda bile 50 TL topladım okul açılsa 3. 5 ne geçerse zaten biriktirim ama işte babamdan sistem istedim aldı ama CS:GO gibi düşük sistem oyununda 25 FPS alıyorum para biriktirmek kazanmak için ne yapmalıyım?
Elimdeki sistemi Hepsiburada ve Letgo gibi yerlerdeki 2.el PC'ler ile karşılaştırdığımda 1500 TL eden bir bilgisayarım var ve bunu satıp bayram harçılığımı üzerine koyarak APU bir kasa almayı düşünüyorum üzerini de bir şekilde biriktirip monitör almayı düşünüyorum ama babamı nasıl ikna edeceğim babama ne diyeceğim sistemi satmak için bir de buna el atıverseniz D: Bir de bu sene 8. sınıfa gideceğim almak daha da zorlaşıyor :D.
Lise 1'e geçtim, 14 yaşındayım.
1650'ye 3000G'li APU topladım.(Sıfır kasa)
(1 ay olmadı)
800x600'de en düşükte 150-250 arası veriyor.
Zamanında bursluluk sınavını kazanmıştım, telefonumu sattım üzerine bursumdan da koydum topladım, şuan aşırı memnunum, benim gibi birisi için hayli hayli yeter.
Valorant, CS:GO, Gta 5, Fortnite, PUBG Lite rahat rahat oynarsın.
Babamda bu kasaya hiç eklemedi, benim babamında dükkanı var.
O da beni zorla götürüyor, bende paramı istemiyorum; verse zaten 10 TL vercek :D
Allah'tan 2 günde bir götürüyor.
En basidinden okullar açıldı:
Günde 4 TL alsan haftada 5 gün eşittir 20
Ayda 80 TL
9 ay okul toplam 720 TL
Bilgisayarını da satabilirsen ortaya güzel bir şey çıkıyor, onla da alabilirsin.
Bu arada puanım 447 yüzdelik dilim 1.97, soran olursa diye

Lise 1'e geçtim, 14 yaşındayım.
1650'ye 3000G'li APU topladım.(Sıfır kasa)
(1 ay olmadı)
800x600'de en düşükte 150-250 arası veriyor.
Zamanında bursluluk sınavını kazanmıştım, telefonumu sattım üzerine bursumdan da koydum topladım, şuan aşırı memnunum, benim gibi birisi için hayli hayli yeter.
Valorant, CS:GO, Gta 5, Fortnite, PUBG Lite rahat rahat oynarsın.
Babamda bu kasaya hiç eklemedi, benim babamında dükkanı var.
O da beni zorla götürüyor, bende paramı istemiyorum; verse zaten 10 TL vercek :D
Allah'tan 2 günde bir götürüyor.
En basidinden okullar açıldı:
Günde 4 TL alsan haftada 5 gün eşittir 20
Ayda 80 TL
9 ay okul toplam 720 TL
Bilgisayarını da satabilirsen ortaya güzel bir şey çıkıyor, onla da alabilirsin.
Bu arada puanım 447 yüzdelik dilim 1.97, soran olursa diye
Vayy bee :D
APU yerine 2. el bir sistem toplayabilirsin belki 2 bin TL'ye CS:GO gibi oyunlarda 150 FPS alabilirsin istedigin zaman hardimci olurum.
Ya yardımcı olurmusun?

"Bence" paranı sanal hayata yatırmak yerine bisiklet alıp güzel anılar biriktirebilirsin. Sosyalleşip özgüvenini arttırılsın ve bu seni diğerlerine göre bir sıfır önde tutar.

"Bence" paranı sanal hayata yatırmak yerine bisiklet alıp güzel anılar biriktirebilirsin. Sosyalleşip özgüvenini arttırılsın ve bu seni diğerlerine göre bir sıfır önde tutar.
Bence gereksiz kendi bilir, zaten bisiklet PC kadar pahalı değil.
Bu arada seneye sınavı var dışarı çıkacağını sanmıyorum (yani takarsa sınavı).
Ama PC'sinde oynayabilir. Yani hafta sonu 4 saat oynar, bunun sınavına bir etkisi olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı