Nasıl polis olunur?

Lisede polis koleji oradan polis akademisi ve başkomiser olarak mezun oluyorsun diye biliyorum. Polis koleji dışında polis akademisine girmenin bir yolu var mı bilemem.

Sen bilişim sektöründe kendini geliştir. Bir bakmışsın MİT'tesin :D (Bkz. The Recruit)

Valla MİT, ASALSEN gibi ülkenin hayrına, ordunun yararına işler yapmayı çok istiyorum.

Bir füze yapıp İsrail'i vurmak istiyorum. Çok merak sardığım konular bunlar. Bu tür kuruluşlara nasıl girerim ? Yeni konuya lütfen.

Valla polislik hayalin varsa benim gibi kovala kardeşim ayriyetten seneye FEM Dershanesine başvur 1 yıl yanlarında takıl barajı geçtin mi gerisi onlarda sonra zaten sende yoluna bakarsın ben şuan öyleyim ;)

Polis olmak için öncelikle YGS'de min. 270 puan yapman gerek. Daha sonra 2 yıllık polis akademisine gideceksin. Akademi bitince doğu görevi var mecburi. Emekli olana kadar da 2 toplam defa mecburi doğu görevi var. Mesleğe normal polis olarak başlarsın.

Eğer 4 yıllık akademi istiyorsan YGS'de en az 270 puan yapman ve LYS'den de iyi bir not alman gerek. Daha sonra komiser yardımcısı olarak atanıyorsun.

Maaşları da 2300-2400'den başlıyor. Doğu görevinde ekstradan 400-500 lira para veriyorlar.

Valla MİT, ASALSEN gibi ülkenin hayrına, ordunun yararına işler yapmayı çok istiyorum.

Bir füze yapıp İsrail'i vurmak istiyorum. Çok merak sardığım konular bunlar. Bu tür kuruluşlara nasıl girerim ? Yeni konuya lütfen.

Bende bayılıyorum Aselsan'ın yaptığı ürünlere beni alsınlar eğitsinler maaş bile almam. Vatanım adına iyi bir iş yapıcam bundan büyük mutluluk var mı?

Yaptıkları %100 Türk malı ürünlere hastayım. Tanklar vs. Günün birinde inşallah öyle bir şeyler bende yaparım. Gerçi hukuk istiyorum ama bakalım. :D

Polislikten vazgeçtiysen bu müziği dinleyerek kutlayabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı