Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar oynadığım tarayıcı tabanlı oyun için script yazmak istiyorum, amacım bilgisayar başında değilken istediğim şeyleri yaptırmak. Örnek vereyim a köyüne 40'ar dk arayla saldırı düzenlemek gibi şeyler. Konu ile ilgili hiçbir altyapım ve bilgim yok. Neleri araştırmam gerek, neleri öğrenmem gerek? Altyapı kısmında yardıma ihtiyacım var.
Arkadaşlar oynadığım tarayıcı tabanlı oyun için script yazmak istiyorum, amacım bilgisayar başında değilken istediğim şeyleri yaptırmak. Örnek vereyim a köyüne 40'ar dk arayla saldırı düzenlemek gibi şeyler. Konu ile ilgili hiçbir altyapım ve bilgim yok. Neleri araştırmam gerek, neleri öğrenmem gerek? Altyapı kısmında yardıma ihtiyacım var.
Web olduğuna göre? JavaScript tabiki.
Basit bir Script hazırla. Dev tool açıp inject edersin.
Gel gelelim script dosyasını hazırlamaya;
Burada oyun ile ilgili bilgilerinin olması gerekli. Oyunlar canvas yardımı ile çizilir. Bu da DOM(HTML Elementler) yapısını kullanamamak demek.
Biraz source tarafını kurcala. API veriyor olabilir. İşin %99 kolaylaşacak. Ki genelde api sunmuyorlar.
Chrome dino oyunu sunuyor.
Mesela gameOver fonksiyonunu tekrar tanımladım ve oyun artık sonlanmıyor :d
Bu bir örnekti. window, self, globalThis gibi objelere tanımlama yapıyorlar. Ben böyle bir şey yapacaksam direkt dom elementine yapıyorum. Yani direkt <canvas> elementine. Bunu bulmaları daha zor. Birkaç yöntem daha var ama artık konunun baya dışına çıktım..
Sen %90 mouse ve keyboard eventleriyle yapacaksın.
A köyüne saldırı nasıl oluyor? Bir butona mı basıyorsun? Buton dom mu? O halde document.querySelector("button.bla.bla").click()
Dom değil mi? Canvas elementin belli bir konumunda sabit bir elemandır. Canvas üzerine çizilmiş (%99 böyledir)
O halde alttaki gibi mouse olayını programlamatik olarak simüle edebilirsin. (Ezberden yazıyorum. Yanlış olabilir. Mantık böyle)
Biraz bu işten anlıyor olmak lazım. ChatGPT, Cursor gibi AI Toollar ile kendin yapmayı deneyebilirsin. Ama işi anlamıyorsan prompt dahi girmen zor. Bu yüzden bir üni öğrencisine cuzi miktarda yaptırabilirsin.