Nasıl sıfırdan yazılıma başlanır?

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün karar verdim yazılım öğrenmek istiyorum. Yani bunu iş olarak yapmak istiyorum. Gıda mühendisliği bitirdim ama bu iş bana uygun değil. Bilgisayarla uğraşmayı daha çok seviyorum. 23 yıldır bilgisayar başındayım neredeyse günümün tamamı bilgisayar başında geçiyor. Meraklıyım çabuk öğrenirim. Yazılım öğrenip hayatımı yazılım üzerinden kazanmayı planlıyorum ama nereden başlamalıyım? Hiçbir fikrim yok. Sıfırdan neler gerekli hangi programlar hangi diller ile başlamalıyım? İnternette herkes bir şey yazmış ve net bir şey denmemiş. Sizde yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben JS projelerini inceleyerek dökümanları kurcalayarak başladım. Sonra HTML ve CSS’i inceledim JS ile birlikte kullandım. Kendi deneyimim bu oldu.

Son düzenleme:
İnternette herkes yazmış demişsin, Bizde internetiz ve bir şeyler yaza biliriz.

1. Algoritma.
1. Evet halen 1. seçenekteyiz İngilizce öğren.
2. Programlama dili (hangi alana yönelmek istersen o alanda iyi olan dilleri öğren)

Ben göz aşinalığın olsun diye yazıyorum bunları.
Web : Html, css, js, php
Masa üstü : C, C++, C#
Oyun : C#, C++
Yapay zeka : Python, Ruby
Veriler ile alakalı işler : Matlab, R

Son düzenleme:
Bilgisayarla ugrasmayi sevmek, basinda cokca vakit gecirmek ile yazilimcilik arasinda cok fark var bence once bunlari arastirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sana tek bir soru sorup ona göre yönlendirme yapacağım şu konuyu okudun mu?

İnternette herkes yazmış demişsin, Bizde internetiz ve bir şeyler yaza biliriz.

1. Algoritma.
1. Evet halen 1. seçenekteyiz İngilizce öğren.
2. Programlama dili (hangi alana yönelmek istersen o alanda iyi olan dilleri öğren)

Ben göz aşinalığın olsun diye yazıyorum bunları.
Web : Html, css, js, php
Masa üstü : C, C++, C#
Oyun : C#, C++
Yapay zeka : Python, Ruby
Veriler ile alakalı işler : Matlab, R
Net değildi okuduklarım mesela bak ayırım yapmışsın ama diğer konularda birisi Python ile başla demişsin altta başka birisi o dilden birşey olmaz Java öğren demiş başka birisi C++ en iyisi onla başla demiş gibi. Senin gibi ayrım yapan olmamış teşekkürler cevabın için. İngilizcem orta seviyede var ve geliştirmeye çalışıyorum kendimi.
Bilgisayarla ugrasmayi sevmek, basinda cokca vakit gecirmek ile yazilimcilik arasinda cok fark var bence once bunlari arastirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler cevap için izliyorum videoyu
Sana tek bir soru sorup ona göre yönlendirme yapacağım şu konuyu okudun mu?
Okuyorum şimdi

Net değildi okuduklarım mesela bak ayrım yapmışsın ama diğer konularda birisi Python ile başla demişsin altta başka birisi o dilden bir şey olmaz Java öğren demiş başka birisi C++ en iyisi onunla başla demiş gibi. Senin gibi ayrım yapan olmamış teşekkürler cevabın için. İngilizcem orta seviyede var ve geliştirmeye çalışıyorum kendimi.

Teşekkürler cevap için izliyorum videoyu

Okuyorum şimdi

Şimdi okuyorsanız size söyleyebileceğim ve önereceğim tek şey şu olur. Sıkıntı konu açmanız değil herkes yardımcı olur fakat okumadan, araştırma yapmadan konu açmanız. Aynı konudan binlerce olduğu için bir arkadaşımız bu konuya rehber yapmıştı. Rehberi okuyup da belli bir dil ve yön belirleyip konu açmış olsaydınız inanın adınıza ben daha çok sevinmiş olurdum. Gel gelelim size verebileceğim tavsiye şu olur. Yazılım, Programlama vsvs yüzde 98'i araştırmadır ve devamlı yeni içerikler ve Framework'ler, diller vsvs takip etmeniz gereklidir. Siz kolaya kaçan birisiniz ve bu forumda böyle bir rehbere bakmamıssınız bunu acil düzeltiniz. Geriye kalan yüzde 1 belirlediğiniz yönde bir dil seçmek ve algoritma çalışmak. Ben siz ve diğerlerinden bunu bekliyordum. Şu yöne gideceğim hangi dil ile şu yönde giderim. İnanın bunu kimse sormuyor. Çünkü Rehber'e bakmak araştırmak daha zor veya araştırmadığı için görmemiş. Düşünün sizinle aynı işe Technopat'ta başlayan bir kişi bu rehberi biliyor ve şu dil öğrenmek istiyorum diyor. Siz de aynı işe başvurmussunuz ve araştırmadan bana öğretin diye gelmişsiniz. Siz işe kimi alırsınız? Ne yapmak istediğini bileni mi yoksa bilmeyeni mi? Son kalan yüzde 1 seçmiş olduğunuz yöndeki dil ve yapıda kendinizi geliştirin olacak. Şimdiden kolay gelsin ama ilk 98'i düzeltmezseniz işiniz çok zor.

Şimdi okuyorsanız size söyleyebileceğim ve önereceğim tek şey şu olur. Sıkıntı konu açmanız değil herkes yardımcı olur fakat okumadan, araştırma yapmadan konu açmanız. Aynı konudan binlerce olduğu için bir arkadaşımız bu konuya rehber yapmıştı. Rehberi okuyup da belli bir dil ve yön belirleyip konu açmış olsaydınız inanın adınıza ben daha çok sevinmiş olurdum. Gel gelelim size verebileceğim tavsiye şu olur. Yazılım, Programlama vsvs yüzde 98'i araştırmadır ve devamlı yeni içerikler ve Framework'ler, diller vsvs takip etmeniz gereklidir. Siz kolaya kaçan birisiniz ve bu forumda böyle bir rehbere bakmamıssınız bunu acil düzeltiniz. Geriye kalan yüzde 1 belirlediğiniz yönde bir dil seçmek ve algoritma çalışmak. Ben siz ve diğerlerinden bunu bekliyordum. Şu yöne gideceğim hangi dil ile şu yönde giderim. İnanın bunu kimse sormuyor. Çünkü Rehber'e bakmak araştırmak daha zor veya araştırmadığı için görmemiş. Düşünün sizinle aynı işe Technopat'ta başlayan bir kişi bu rehberi biliyor ve şu dil öğrenmek istiyorum diyor. Siz de aynı işe başvurmussunuz ve araştırmadan bana öğretin diye gelmişsiniz. Siz işe kimi alırsınız? Ne yapmak istediğini bileni mi yoksa bilmeyeni mi? Son kalan yüzde 1 seçmiş olduğunuz yöndeki dil ve yapıda kendinizi geliştirin olacak. Şimdiden kolay gelsin ama ilk 98'i düzeltmezseniz işiniz çok zor.
Teşekkür ederim eleştiriniz için düzelteceğim bunu. Teşekkür ederim tekrardan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı