Nasıl vatansever olurum?

Yoksa doların 7,43 TL olmasına şükredip malûm kişiye oy verenler yüzünden mi gelişmiyor?

Yaşlı insanların malum kişiye oy vermesinin sebebini eskiden yaşadıkları zorluklardan dolayı olduğunu görüyorum. Eskiden batırdılar yine batıracaklar diyorlar galiba. Ama bilmiyorlar ki sadece ad aynı. Şu anki benim de içinde bulunduğum nesil de şimdi ki hükümetten şikayetçi. Buradan çıkartmamız gereken sonuç bence şu:
Türkiye'de kimse ülkesini geliştirmek için siyaset yapmıyor herkes cebini düşünüyor.
 
Eğer kendinde potansiyel görüyorsan ve seviyorsan TSK´ya katılabilirsin. Örneğin Özel Kuvvetler Komutanlığı´nda Bordo Bereli olarak hizmet verebilirsin ya da PMYO/POMEM yoluyla polis olabilirsin. Mesela Özel Harekat Polisi olabilirsin.

Farklı olarak tıp ya da hukuk alanında kendini geliştirebilirsin. Beyin göçü haberlerinin dolaştığı bir dönemde tıp ya da hukuk alanında uzmanlığı bulunan birisinin Türkiye´de kalmayı tercih etmesi de önemli bir adım olur. Bu sayede vatanına hizmet etmiş olursun.

Bu tarz yaklaşımlar hoşuna gitmediyse herhangi bir bilim dalında kendini geliştirip TÜBİTAK´a başvurabilirsin. Belki bu sayede TÜBİTAK´ta çeşitli projelerin geliştirilmesine katkıda bulunabilirsin. Artık kendine yakın gördüğün herhangi bir bilim dalında. Bu da farklı bir yol mesela.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı