Nasıl vatansever olurum?

Olmana gerek yok ki? Türkiye gibi bir ülkeye değmez. Derslerine çalışıp okulunu bitir, meslek edin, çalışıp para kazan ve ülkeyi terk et.
Buradan kurtulmaya çalışmak yerine Türkiye'yi daha güzel bir hale getirmeye çalışmak bence daha mantıklı.
 
Buradan kurtulmaya çalışmak yerine Türkiye'yi daha güzel bir hale getirmeye çalışmak bence daha mantıklı.
Hocam Türkiye'yi gerçekten ben de severim ama bu ülke bu zihniyetten kurtulamaz. Zenginlere zaten bir şey olmaz. Bu ülkeyi fakirler için çok daha iyi bir yere gelmesini çok isterim ama bu ülke düzelmeyecek. Yapacak bir şey yok yani, yurt dışına çıkmak şart. Sonuna kadar haklısınız bu arada.
 
@EnisKekech, seçim var. Yatırım lazım.
Ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Kolay kazanılmadı. Bakın, belki de 6 milyon Suriyeli oldu. Diğerlerini saymıyorum bile. Sonuçta yönetenler bu ülkenin sahibi değil. Ölümsüz falan da değil. Onlar da gidecek. Fakat millet kalıcıdır.
 
Hocam Türkiye'yi gerçekten ben de severim ama bu ülke bu zihniyetten kurtulamaz. Zenginlere zaten bir şey olmaz. Bu ülkeyi fakirler için çok daha iyi bir yere gelmesini çok isterim ama bu ülke düzelmeyecek. Yapacak bir şey yok yani, yurt dışına çıkmak şart. Sonuna kadar haklısınız bu arada.
Tabii bu da herkesin kendi tercihi. Bir konuda çok yetenekliysen ve yeteneğin Türkiye'de değer görmüyorsa, uçak biletini ben alırım. Ama sırf ülkede kötü bir zihniyet, kötü bir ekonomi var diye gitmek isteyenleri pek anlayamıyorum. Ama dediğim gibi, fikrinize saygım sonsuz.

Biraz eskiye gidelim mesela, 1915'e. Türkiye'nin o zaman ki halinden bahsetmeme gerek yok herhalde. Çanakkale'de kahramanca savaşan askerlerimiz, "Bu ülke bu saatten sonra kurtulmaz." deyip savaşmayı bıraksaydı ne olacağını az çok biliyorsunuzdur. Türkiye'nin şu anki hali ile o zaman ki halini karşılaştırmaya gerek yok, şu an gelişme aşamasında olan bağımsız bir ülkeyiz. Bence bu vatanın her evladında Türkiye'yi çok daha güzel bir ülke yapacak potansiyel var. Sadece ülke şartlarından ötürü daha fazla çalışmamız, yorulmamız gerekiyor.

Tekrar söyleyeyim, herkes istediğini yapmakta özgür. Giden adama gittiği için kızmam.
 
Arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi şu.Belki haberiniz vardır 2 gün önce de 20.adamızı Yunanlara kaptırdık.Ve izliyoruz sadece olan biteni.Bu adanın ismi Eşek adası.Bak neredeymiş görün.Ve Yunanistan tüm hazinesini silahlanmaya harcıyor.Almanya,fransa,ABD yunanistana hayvan gibi askeri teknoloji veriyor.Yunanistan 10 yıllık askeri silahlanma planını açıklıyor,varını yoğunu askeriyeye harcıyor şuan.Ben vatani görev bana düştüğünde isteyerek yapayım istiyorum ne yapacaksam.Bakın siz yukarda birbirinizi kırıyorsunuz.Yunan bize çökmeye çalışmasına bile gerek kalmayacak neredeyse.O kadar bölük pörçük olduk.Büyük resmi görün.İzmire girmeye çalışmışlardı bunlar.Daha 100 yıl geçmedi.Bakın neler oluyor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-03-01-03-16-44.png
    Screenshot_2021-03-01-03-16-44.png
    252,2 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_2021-03-01-03-18-10.png
    Screenshot_2021-03-01-03-18-10.png
    263,7 KB · Görüntüleme: 64
Vatan sevgisi öyle bir duygudur ki her bireye göre farklı yorumlanır. Fedakarlık konusuna gelince her insan Vatan'ı için gözünü kırpmadan fedakarlık yapar dersek yalan söylemiş oluruz. Peki fedakarlık yapacak kadar Vatan sevgisi ile kendini vatansever olarak hissetmen için ne yapman lazım? Şöyle bir seneryo yazalım eğer ülken bazı sebeblerden dolayı işgal edilip özgürleştirilecek bahanesiyle ülkenin değerli madenlerini ve kaynaklarını kullanacak senin ülkeni istediği gibi el altından yöntebilecek bir işgalci güç düşün. Bu işgalci güce karşı durabilecek veya işgali seyredecek tek kişinin sen olduğunu varsayalım. Doğup büyüdüğün ve atalarının uğruna ne zorluklar ile savaştığı ve niçin savaştığını pes etmediğini düşün. Sence milyonlarca insanı kurtarabilecek milyonlarca insanın ve kendi geleceğinin özgürce bağımsız bir ülke de yaşamak uğruna kendi canından ve ailenin canından vazgeçebilir misin? Buraya kadar geldik. Şimdi okuyanlardan yazdıklarım için ne saçmalıyor, neyin kafasını yaşıyorsun gibi lafları duyar gibiyim. Uzun lafın kısası özgürce yaşayacağın bir ülken varsa durumu ne kadar kötü olursa olsun. Her zaman bir kurtuluş ışığı vardır. Bu kurtuluş ışığı kendinilerini geliştiren eğitimlerini imkanlarının yettiğince öğrenmeye en etkili ve başarılı şekil de bitirmeye çalışan bilinçli, zeki ve ahlaklı gençlerin eliyle olacaktır. Şimdi düşündün ve özgürlüğün ve geleceğin için fedakarlık yapman gerektiğinde her ne pahasına olursa olsun özgürce yaşayabileceğin ve uğruna savaşa bileceğin bir Vatan'ın olduğunun farkına vardığını varsayıyorum. Buradan çıkarman gereken bir fabrika da çalışan veya bir ayakkabı boyacası olsanda fedakarlık yapabilecek kadar sevebilmen için uğruna savaşabileceğin ve özgürce yaşayabileceğin bir Vatan'ın olduğunu bilmen yeterlidir. Ve herhangi bir başka ülke de farklı bir inanç ile doğsanda anlattıklarım değişmez. Anlattıklarım kendi düşüncem olduğu için okuyup kendini sorgulayabilen her bireyin yazdıklarımı kendince yorumlayıp farklı anlamlar çıkarabileceği ve farklı konulara çekebileceğini düşündüğüm için görüşlere saygı duyulması gerektiğini hatırlatırım.
 

Geri
Yukarı