Nasıl yapay zeka öğrenebiliriz?

türkiye için geçerli deiğiniz ama yurtdışında şirket düşürürdüğüm takdirde asla üniversite ihityacı duymam ama üzmeyin beni

Kariyerini yurt disi firmalarin Turkiye gibi 3. dunya ulkelerinden lise mezunu istihdam etme ihtimallerine odaklamakta sorun gormuyorsan uzulmezsin bence.

Kariyerini yurt disi firmalarin Türkiye gibi 3. dunya ulkelerinden lise mezunu istihdam etme ihtimallerine odaklamakta sorun gormuyorsan uzulmezsin bence.

Hocam ben bir transformer modeli yaptım open-orca dataset kullanarak. Daha 12.sınıfım. Uzun vadede nasıl bir yol izleyebilirim? Nasıl bir üniversite tavsiye edersiniz kesin yapay zeka ile alakalı olmalı.

Üniversitesiz bir şekilde çok da bir yere gelemezsiniz.

Arkadaş maalesef doğru demiş bende yukarıda bahsettim yapay zeka 1.sınıf öğrencisiyim daha Türkiye'deki üniversitlere yeni gelen bir bölüm 7 8 tane üniversitede var önü çok açık ama yazılım gibi internetten öğrenmen şu durumda zor gibi duruyor evet şu an çok popüler ama Türkiye'de bu imkanlar biraz daha zor çünkü Türkiye'de daha yeni yeni mezunlarını vermeye başladı. Eğer illa öğrenmek istersen çok iyi bir seviyede hem konuşma dili hem de akademik İngilizce bilmen lazım çünkü kaynakların hepsi İngilizce ve buna dair dışarıdan lisans alma gibi bir durum şu anlık bulunmamakta ama ileride neden olmasın. Benim şahsi fikrim programla dillerine çalış ve onlar üzerinde uzmanlaş emin ol gayretinle yapamayacağın hiçbir şey yok. Şunu da ekleyem (üniversitesiz derken network ve eğitim anlamını kastetmiş herhalde arkadaş çünkü Türkiye'deki en kral üniversiteden mezun ol adam yurt dışında seni işe alırken bakıp hmmm İstanbul üniversite diploması var demeyecek hatta affedersin bir yerine bile takmayacak çünkü bu işte yaptığın projeler ve katıldığın ekip işleri vs gibi şeyler önemli e tabii bunlarda üniversitenin sana sağladığı şeyler yoksa isim olarak hiçbir şeyi yok)

Son düzenleme:
Hocam ben bir transformer modeli yaptım open-orca dataset kullanarak. Daha 12.sınıfım. Uzun vadede nasıl bir yol izleyebilirim? Nasıl bir üniversite tavsiye edersiniz kesin yapay zeka ile alakalı olmalı.

CS lisans, uzerine yapay zeka alaninda calisacak sekilde master yapabilirsin. ( Data Science, Machine Learning konulari uzerine egilecek sekilde )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı