Natron Abi bulundu

@emircanunlts dostum ne olup olmadığı beni çok ilgilendirmiyor ama dediğim gibi harita ona aitti diye hatırlıyorum. Öyle olduğu için de telif atma hakkına sahip.
Telif atma hakkına sahip değil bu harita yapımcısı. Steam kurallarına göre, oyun içinde yapılan her türlü içerik, Steam'in haklarına dahil oluyor.

Harita yapımcısı, haritaya sahip olmuyor yani. Steam o haritanin haklarına sahip oluyor, dolayısıyla telif atamaz hale geliyor kişi. Ayrıca bu arkadaş, noterden onaylı belgelere sahip olduğunu söyleyerek yalan söylüyor.

Örneğin siz bir harita tasarladınız ve bunu oyuna sundunuz, siz bu haritaya sahip olamıyorsunuz. O haritanın sahibi, Valve oluyor. Bu telif atan kişi de zaten YouTube açıklarından yararlanarak telif atmış, para falan istemiş.
 
O zaman ben yanlış biliyormuşum...
Bu telif atan kişi de zaten YouTube açıklarından yararlanarak telif atmış, para falan istemiş.
Bunu bilmiyorum ama bir tane büyük YouTube kanalına daha telif atmıştı. Lord of Murat mıydı neydi öyle bir şey olması lazım.
 
O zaman ben yanlış biliyormuşum...

Bunu bilmiyorum ama bir tane büyük YouTube kanalına daha telif atmıştı. Lord of Murat mıydı neydi öyle bir şey olması lazım.
Birçok YouTube kanalına telif atmış bu arkadaş. Attığı telifi zaten buglardan yararlanarak, insanlardan para isteyerek atmış. Kendisi uyuşturucuya özendirme dahil birçok suç işlemiş, hala nasıl dışarıda garip.
 
Büyük ihtimal geri dönecek 5 bin tane yorumların hepsi neredeyse uzun uzun natron abi anılarını anlatıyor bende severdim okulda öğle arasında eve gelip çayımı ekmeğimi alıp yandada telefonda natron abi CS 1.6 filan izlerdim ondan sonra dier günlerde kanaldaki videoların hepsi kaldırılmış dier günlerdede kanal direk kapatılmıştı. CS 1.6 Jailbreak'de hâlâ ondan öğrendiğim ve bildiğim taktikler var hiçbirini unutmadım :)
 
Harita yapımcısının kim olduğunu hatırlamıyorum, Jailbreak oynamayalı bayağı oldu ama telif atma hakkına sahip. En basitinden Wolfteam'da oyunda hile videosu çekenlere telif atıyordu. Atma hakkına sahipler kısacası. Sonuçta içerik Wolfteam'a ait, video yapımcıları onun üzerinden video çekiyor sadece. Eğer isterlerse oyun yapımcıları YouTuber'lere telif atabilir, atamaz diye bir şey yok.
Haritanın yapımcısı bir kaç cs 1.6 mod sitelerinde hazırladığı haritasına ''Creative Commons''(cc) lisans haklarını almış ve bir sürü kanala telif atmıştı. İşin komik tarafı aldığı lisans haklarının hiç bir geçerliliği yoktu. Bunun sebebi Valve'nin sözleşmelerine göre oyun içerisinde üretilen tüm her şey Valve'nin haklarına dahil ediliyor. Yani bir ürün yapıp onun haklarını alamıyorsunuz. Her şey Valve'ye ait.
 
@mastin evet dostum. Bunu bilmiyordum, videoyu izledim ve biraz araştırdım. Bilgi edinmiş oldum, o şahıs tekrardan bir suç işlemiş oldu. Açık kullanarak telif atmış.
Bu herif hâlâ bazı forumlarda aktif ve Charmquell'in videosuyla suçu tekrardan açığa çıktı. Umarım adâlet yerini bulur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı