Ne kadar sıklıkta alkol kullanırsınız?

Sigaraya başlamanın pek çok sebebi vardır. Özentilik, arkadaş ortamı veya dediğiniz gibi stres. Özentiliğe hiç girmiyorum tamamen aptallık. Arkadaş ortamı durumunu zaten biliyorsunuzdur. Stres konusuna gelirsek, sigara strese veya başka bir şeye iyi gelmez. Peki insanlar neden strese girince sigara içer? Bir nevi plasebo etkisi gibi aslında, içen kişi sigaranın ona iyi geleceğini düşündüğü için içmeye başlar ve en başta işe yarıyor gibi gözükse bile bağımlılığa dönüştüğü an "strese iyi geliyor sanki" durumu da biter. Vücutta ki nikotin seviyesi yükseldiği için insan sigaraya bağımlı hale gelir ve içmediği zaman huzursuzlanmaya başlar. Kısaca çok büyük bir beladır bu sigara, ve kendimden bildiğim için rahatça söyleyebiliyorum ki bırakılması aşırı zordur. Umarım hayatınızın geri kalanında da böyle saçma sapan alışkanlıklarınız olmaz ve sağlıklı bir şekilde yaşamınıza devam edersiniz.

Bira ve viskinin tadına alışılıyor aslında içtikçe. Biraz da aldığınız içkinin markasına bağlı.

İnşallah hocam başlamayı ve içmeyi asla düşünmüyorum tavsiyeleriniz için teşekkürler.
 
Hocam damak zevkiniz çok iyi Double Fision arıyorum arıyorum bulamıyorum :(
Tobaccodan almıştım 1 kere. O zaman bile 65 liraydı. Daha bu zamlar gelmeden. Şimdi bulursanız daha pahalı olabilir.

Açıkçası alkol gibi şeyler para kaybı ve kendini para verip zehirlediğin için saçma geliyor. Denemedim denemeyi düşünmüyorum.
Arkadaş ortamlarında hoş gidiyor bana göre.
 
Dinimizce yasaklanmış bir içeceği asla tüketmem.

Büyük konuşmamanı tavsiye ederim, sonradan ayağına dolanmasın. Ara sıra alkol alındığı zamanlar da illaki olacak. Sadece durmanız gereken yeri bilin ve aşırıya kaçmayın.
 
Dinimizce yasaklanmış bir içeceği asla tüketmem. Hem sağlığa da zararlı bir şeydir, o yüzden hiçbir zaman kullanmam, içmem.
Dinin farz kalsa içeceksin yani. Her şeyi dine bağlamayalım hocam ne güzel altta sağlığa zararlı yazmışsınız tek sebebiniz o olsun illa din için içmiyorum demeyin
 
Dinimce yasak bir içecek o yüzden kullanmıyorum, bir diğer nedeni ise sağlığa zararlı olması, hayatımın en mutlu günlerinde neden çeşitli kanserler ve hastalıklarla cebelleşeyim, çoğu zaman kullanıldığı ortamlardan da uzaklaşıyorum hatta, kokusuda hoşuma gitmiyor. İçilmesinin en temel nedeni arkadaş ortamıdır, ortama ayak uydurma amaçlı içenler çok gördüm, gerek yok ben böyle iyiyim. Abilik tavsiyesi de vermeyin, yok işte "ben sizi görürüm çok içersiniz" tarzı cümleleri sigara için diyen çoktu, çok şükür onu da içmedim.
 
Tobaccodan almıştım 1 kere. O zaman bile 65 liraydı. Daha bu zamlar gelmeden. Şimdi bulursanız daha pahalı olabilir.

Arkadaş ortamlarında hoş gidiyor bana göre.

Yani mesela bir iş görüşmesi gibi bir yerde alkollü içki vermişlerdir alkolsüz şampanya falan var mı diye sorardım muhtemelen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı