Ne kadar zamanda Python öğrenilir?

Sadece işte çalışabilecek yani CV'me bunu yazmak istiyorum, ya da iş olarak çalışabileceğim bir kodlamada olabilir illa Python değil.

Programlamada 100 diye bir şey yoktur. Öğrendim diyebilmek bile yoktur. Siz varolduğunuz sürece sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız. Her gün yeni bir bilgi öğreniyorsunuz. Tamamen öğrendim ve bitti diye bir şey yoktur. Bunu bilip, bu işe başlayın.

Python öğrenmekten kastın Python basics ise belli bir süre verilebilir fakat biz yazılımcılar genellikle, bir dilden ziyade bir alanda gelişmenin sonu yoktur diye düşünüyoruz. Ayrıca dili öğrenmek vakit alan bir şey değildir, bir alan seçip bu alanda o dili kullanmak vakit alır. O dilin Framework'lerini, librarylerini öğrenmek vakit alır.

Ne kadar sürede koşarım demekle aynı şey. Koşarsın ama ne hızda ve ne kadar süre? Koşarken neler yapabilirsin? Dümdüz koşar mısın yoksa aynı zamanda IP atlayabilir misin?

Aynen öyle kodlamada %100 diye bir şey yok, sadece iş anlamında yeterli düzeyde demek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, lise mezunuyum bütün gün vaktim var, Python, Java vb. öğrenmek istiyorum, Udemy üzerinden sizce 0'dan 100'e kaç ayda ulaşabilirim, günlük 4 saat ayırsam, bir de okul okumak istemiyorum bir iş olarak öğreneceğim, yani hem ne kadar sürede öğrenebilirim hem de sizce hangi kodlamalara yönelmeliyim iş için, şimdiden teşekkürler, kursu acele olarak öğrenmek istemiyorum bilginiz olsun. Sadece iş olarak öğreneyim yeter.

Bir dilin 0'dan 100'ü yok. Mantığını kavrayıp neler yapmak istemene bağlı. Her gün çalışsan. Python için 1 hafta yeter.

Merhaba, lise mezunuyum bütün gün vaktim var, Python, Java vb. öğrenmek istiyorum, Udemy üzerinden sizce 0'dan 100'e kaç ayda ulaşabilirim, günlük 4 saat ayırsam, bir de okul okumak istemiyorum bir iş olarak öğreneceğim, yani hem ne kadar sürede öğrenebilirim hem de sizce hangi kodlamalara yönelmeliyim iş için, şimdiden teşekkürler, kursu acele olarak öğrenmek istemiyorum bilginiz olsun. Sadece iş olarak öğreneyim yeter.

Python'u ogrenmek aslinda kolay. 50 civari konu var.
Lakin sorun su ki sadece derslerle sonuca ulasamazsiniz.
Surekli olarak kodlara maruz kalmaniz lazim, ufak tefek projeleri kodlayarak kendinizi gelistirmelisiniz.

Diger yandan sadece Python ile bitmiyor. Ben bu isten ekmek yemek istiyorum derseniz daha ogrenmeniz gereken cok fazla sey var.
Ilerleyen zamanda web gelistirme Python'a ek olarak icin html, css, bootstrap, django ve hatta Javascripte ihtiyaciniz olacak.
Sadece Python biliyorumla keske bitse hocam.

Hatta bazi Python kutuphanelerini tamamiyle ogrenebilmek icin cok zaman ayirmaniz gerekecek.

Ben hic kodlama bilgim yokken, 1 ayda gunde 10 saat calisip bu toplamda 300 saat yapiyor Python+Kivy ogrenip mobil uygulama yaprim ve Google Playde yayinladim.

Python dersleri normalde 40 saat civari tutar. Lakin bu tamamen bir ornektir ki, mesela Angela Ju 100 days egitim seti var, ve her ana ders sonucunda sizden bir kod yazmaniz isteniyor. Hic kopya cekmeden bunlari dusunerek yaptiginizi varsayarsak bu dersleri bitirmenin 200+ saati bulabilecegini dusunuyorum. Ayni sekilde kendi projelerinizi alistirma yapmak icin kopyasanizda yinede zamana ihtiyaciniz olacak.

Lakin dedigim gibi Python bir baslangic. Yazilim hobi olarak yapilabilecek birsey degil bence. Yazilimla yatip kalkmaniz gerekiyor.

Öğrenme süresi kapasitenize ve iş yapmanıza bağlı. Kodlamada %100 diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorsunuz neticede. İş bulmanız portfolyonuza ve iş aramanıza bağlı. Ben gönüllü stajyerlik yaparak iş öğreniyorum bir firmada. Eğitimim ve okulum bittiğinde burada işe başlayacağım. Siz de böyle bir şey deneyebilirsiniz.

Merhaba hocam acaba nasıl stajyerlik bulunur bunun hakkında biraz bilgi verebilir misiniz bende şu an yazılım öğrenmeye çalışıyorumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı