Ne olacak bu susuzluk?

GhOstseOul

Decipat
Daha fazla  
Türkiye'de suda gözle görülür bir azalma yaşanıyor, sizce ileride bu olay ne gibi sorunlara yol açar ya da açar mı?

Bir şey olmaz düzelir.
Düzelseydi Konya düzelirdi. Yer altı sularını har vurup harman savurmaya devam edersek denizden arıtma kalitesiz içme suyu kullanmak zorunda kalırız. Muhtemelen 5-10 yıl içinde ilk adım atılır.

Suyun idareli kullanılması harici şu anlık herhangi bir gerçekçi çözüm yok. Tuzlu deniz suyu arıtmak o kadar masraflı ki Amerika'da deniz suyunu arıtmak için farklı yollar aradıklarında dair bir haber görmüştüm. Deniz seviyesi önümüzdeki 50 yılda artmadan önlem alınması gerekiyor ancak alınmasa bile küresel ısınma sebebiyle buzullar altındaki temiz su ulaşılabilir hale gelecektir.

Bakıyorum ne kadar da su israf ediyoruz. Sanki sınırsız gibi oysaki nüfusa oranla hızla azalıyor. Şahsen ben en yakın zamanda dünyada komple olarak sensörlü musluk uygulamasina geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar gerek bilerek gerekse dalgınlıkla dünyanın bir suyunu akıtıyor. Yazık günah yani şu olmazsa olmaz bugün su bence altından da herşeydende değerli. Gerekirse suya tüm dünyada zam yapılıp insanlara suyun değerini aşılamak lazım. Ayrıca yakın zamanda zenginlerin su kaynaklarını almaya çalıştığını duydum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı