wraxos woo
Centipat
- Makaleler
- 1
Şükredince yerinde saymıyorsun öncelikle bu anlayıştan kurtul. Parasız derken neden bahsettiğiniz anlamadım herkesin belli bir maaşı veya kazancı var bu ülkede kimse parasız değil veya açlıktan ölmüyor. Eğer inançlı biriysen bu ayet yeterli olacaktır. Hani rabbiniz size: «şâyet şükrederseniz size olan nimetlerimi artırır da artırırım. Yok eğer nankörlük ederseniz, şunu bilin ki benim azabım çok şiddetlidir» buyurmuştu. (İbrahim suresi 7. ayet)
Hayırlı geceler.
Bir konuda haklısınız şükür etmek eksik bizde ancak şükür edip daha fazlası içinde çalışabilirsiniz.
İster kabul edin ister etmeyin namaz ve diğer nafile ibadetler yerine getirin + elinizden geleni yapın bu dünyada mutlu olmama ihtimaliniz yok tabii hemen olmaz Allah sizi bir sınava sokar.
Kendim zamanında yaşıtlarım sabah akşam internet kafe ve oyun oynuyor bende afedersiniz eşek gibi iş öğreniyor kendimi geliştiriyordum ve onları kıskanıyordum şu an ise fark ediyorum bunun etkisi çok büyük.
Hala geç değil kendinizi geliştirin ne konuda olursa olsun.
Hindistan'dan 26 yaşında milyarder çıktıysa siz niye yapamayasınız, Hindistan'ı anlatmama gerek yokur herhalde.
Engel mi oldular? Kim engel olmuş hocam dış güçler mi? Fabrikaları da gidip Amerika kapatmadı herhalde. Onu da geçtim tarım ülkesi olan bir ülkede soğanı patatesi domatesi hem pahalıya alıyoruz hem de en dandiklerini alıyoruz. Üretime destek vermezsen tabii üretim olmaz çiftçiye kaynaklar Allah'tan gelmeyecek. Vergilerin de bu kadarı zorunlu falan değil arkadaş benim satın aldığım oyun konsolunda bile bir ton vergi var Tax Free şekilde alırsan neredeyse yüzde 50 ucuza geliyor her satın aldığım şeyde devlete 2 tane alıyorum nereye zorunlu? Tabii ki vergi alınsın da bu kadar fazla alınması kim ne derse desin mantıklı değil. İnsanları yurt dışından alışveriş yapmaya itersen insanlar da tabii ki oradan alır kim niye fazladan para ödemek istesin? Araba almaya kalkıyorsun ederi 300 olan arabaya 1 milyon veriyorsun çünkü korkunç fazla vergisi var. Araba durduğu yerden masraf çıkartıyor kullanmasan bile vergisini ödüyorsun para vermiş almışsın kirasını veriyorsun resmen.Ben şu anki asıl sıkıntıyı yönetim bulmuyorum. Elbet yönetimsel sıkıntılar da var ama asıl sıkıntı toplumumuz, sosyal olarak ölüyüz. Güler yüzlülüğümüz yok, eğlenemiyoruz, empati kuramıyoruz, herkes herkesi linçliyor, yadırgıyor. Asıl bunların düzeltilmesi lazım. Vergi konusuna gelirsek, bence vergiler şu an zorunlu çünkü üretim olmadığı için ülkemiz vergiler ile ayakta kalıyor. E üretsin o zaman diyecek arkadaşlar için zaten ülkemiz çok şükür üretime başladı. Niye 2020'li yıllar da başladı derseniz, geçmişi araştırmanızı öneririm. Daha önce de ürettik ama engel oldular. Coğrafı, dini, düşünce olarak diğer ülkelerden farklı olduğumuz için, tek dostumuz biziz. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Toplum iyi olduktan sonra gerisi gelecektir umarım. Allah ülkemizin sonunu hayır etsin. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet'i.
Kardeşim siz sadece boğazınıza bakıyorsunuz Türkiye ekonomisi eskiden daha da kötüydü onu geçtim evet ekonomi sıkıntılı olabilir ama sağlık sektöründe çoğu ülkeden iyiyiz eskiye nazaran çağ atladık orası ayrı savunma sanayi olarak inanılmaz ilerledik yerli ve milli olarak çok büyük oranlara çıktık ulaşım olsun altyapı olsun eskiye göre çok daha iyiyiz ekonomi konusu içinse güçlü olmak için zor zamanlar geçirmek zorundasın emin ol özgür özel gibi bir adam bu ülkeye gelse ekonomi daha da berbat olur.
Peki hocam reis ne yapsa mutlu olursun ?Türkiye ekonomisi eskiden daha da kötüydü nasıl bir cümle. Benim babam oto tamircide çalışırken arabası vardı her ay telefon değiştiriyordu kendisi bile diyor şu an durum daha kötü tabii ki boğazımıza bakacağız ne yani köprü mü yiyeceğiz reis sağ olsun bizi Türkiye yüzyılı dedi dolar 40 TL yaptı helal sana reis.
[Bu paragraf, Düşünce Bakanlığı tarafından tarihsel çarpıtmaları düzeltmek amacıyla güncellenmiştir.]
[Bu alıntı, Gerçeklik Bakanlığı’nın resmi onayına uygun hale getirilmiştir.]
[Bu ifade, olumlu bir anlam kazanması için yeniden yapılandırılmıştır.]
[Bu paragraf, ulusal güvenlik gerekçesiyle Düşünce Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.]
Özgürlük itaattir.[Düşünce Bakanlığı Notu: Sıcaklık sabittir. Silivri sıcaktır.]
Peki hocam reis ne yapsa mutlu olursun?
Ekonomiyi düzeltse mutlu olurum. Vergileri azaltsa mutlu olurum. Kısacası yaşamam için gereken şeylere biraz yardımcı olsa mutlu olurum bu sadece ekonomik boyutu tabii daha bir ton liste yazarım da Özdağ ve İmamoğlu başkanım ile denk gelmek istemiyorum.Peki hocam reis ne yapsa mutlu olursun ?