Ne olacak halimize?

Bu reiscilere sormak istiyorum. Karınızın, kızınızın, oğlunuzun veya kendinizin, reisinizin ülkeye doldurduğu sapık mülteciler tarafından tacize uğraması/uğramanız ihtimali size zevk falan mı veriyor?

Mevcut hükümeti savunmak için başka bir neden kalmıyor çünkü. Her seçim P*K edebiyatı yapanlar, en ufak taşkınlıkta Türk bayrağını yakan mültecilere peşkeş çekiyor ülkesini. Bunların gelecekte bir t*rör örgütü kurmayacağı ne malum?

Erkek çevik kuvvet polisinin orasını burasını çeken bir mülteci aynısını yakınlarınıza veya size mi yapmayacak? Çok merak ediyorum reisciler bu durumu nasıl savunacak. Fantezi dünyanıza hitap ediyorsa bir şey diyemem tabii.

Amerika'da nasıl çok büyük sorunlar var hocam? Adamlar gül gibi yaşıyor senin benim burada 1000 dolara aldığımız şeyi onlar orada en fazla 600 dolara alıyorlar. Büyük firmaların çekilmesi gibi durumlar da olmuyor çünkü paraları değerli ekonomileri istikrarlı. Amerika yine neyse İsviçre gibi ülkeler dört dörtlük tanımına en yakın ülkelerden. Sokakta rastgele öldürülme riskin neredeyse yok ekonomi iyi bir şeye emek veriyorsan karşılığını alıyorsun. Nasılsa bir şey yapamayız diye düşündüğümüz gündem günün birinde gelir bizi de bulur birçok insanı buldu bizi de bulur.

Anlatmaya değmiyor. Şu ülkede gündemle ilgilenmiyorum demek için ya zamanında çok ilgilenmiş de bıkmış olmak ya da dünyadan bir haber olmak gerekiyor bence. Başka anlamı yok çünkü gündemdeki her şey bizi ilgilendiriyor.

Nereye eskiden daha kötüydü kanka şundan 6 7 sene önce ekonomi gayet iyiydi alım gücü vardı şu yazıyı yazman için ya 40 50 yaşında olup eskiler şöyleydi böyleydi diyen dayılardan olman ya da 12 yaşında olup geçmişi yaşamamış olman gerekiyor. Çok övdüğün sağlık sistemi iyi de sıra alıp gidemiyor millet yoğunluk var onu ne yapacağız? Altyapı olarak neyi kast ettiğini tam anlamadım da onun da öyle muhteşem çalıştığını sanmıyorum. Ulaşım harika olduğu için koca şehirde aynı otobüsten 2 tane var zaten. Bir tanesi arızalanınca ya milletle tıkış tepiş gidiyoruz ya da 1 buçuk saat otobüs bekliyoruz.

Geçen gün doktora gittim gözüm için, gözlük yazması gerekirken bana soruyor yazayım mı diye. Gerek var mı dedim gerek varsa yazın artmasın diyorum adam artacağı varsa artar diyor.
Geçen dişime yanlış müdahale yapıldı doktorlar artık kalmadı, çoğu gitti. Sanki sekreterler doktor olmuş gibi ama torpille 😞
Ülke gündemini takip etmek istemiyorum desem de önüme düşüyor ne yazık ki. Bıkmışlık sebebi…

Çoğu ülkeden iyiyiz eskiye nazaran çağ.

Nıjeryaysa okey.

Dünya malına bu kadar düşkün olmayın. Bizim halkımız sukretmeyi bilmiyor üst tabakaya bakacağımıza kendinden altındakilere bakalım lütfen.

Alta baka baka bu duruma geldik, şükretmeyi bile farklı kullanan milletiz.

Şu an bu yazıyı yazmanız veya görmeniz ya da duymanız bunlar bize çok basit gelen şeyler değil mi? Ancak bunları yapamayanlar da var sırf bunun içinde bile sukretmeliyiz. Ya da başka bir örnek verecek olursak evimizde bulunan musluk bize çok basit geliyor değil mi? Ancak şöyle bir olay vardır Afrika'da bir gazeteci evine su taşıyan bir çocuğa sorar en büyük hayalin ne diye çocuğun cevabı şudur "evimde su akan bir musluğunu bulunması" demek o ki şikayet etmeyin sürekli şükredin Allah zaten istedikleriniz verecektir. Sabretmek lazım tabii ki. sağlıcakla kalın Allah'a emanet olun.

Kanka yanlış anlıyorsun Afrika ne alaka diyeceğim şimdi daha da yanlış anlayacaksın. Şükretmek farklı, biz zaten ediyor. O zaman yarın herkes sabah kalksın her gun şükredelim kimse bir şey yapmasın. Ben çalışmayayım şükredeyim gece gündüz. Nereye çekiyorsunuz olayı? Bizim ülke Afrika mı? Bizim potansiyel o mu sence? Bizim ülke iklim şartlar vs Afrika'yla kıyas bir ülke mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önümüzdeki seçimlerde ölmezsem CHP'ye ondan sonraki seçimleri de görürsem hak, hukuk, adalet oturduktan sonra "Bilim ve Teknoloji Partisi"ne oyumu vereceğim.

İllaki kendinizi geliştireceğim bir şey üreteceğim diye zorlayıp bir tarafınızı yırtmanız gerekmiyor, bırakın çalışacaklar çalışsın. En önemlisi görüşünüzün ne olduğu.

Şöyle düşünün eğitimli olanların %90 X görüştense, biraz gözlem yapın. Adamlar sizin sahip olmadığınız bilgileri de değerlendirerek bir görüşe varıyor. Salak da olmadıklarına göre onların seçimi doğrudur. Siz de o yönde oyunuzu kullanın.

Mesela bazı inançsal olaylara bakın; oradaki araçların çoğu toros falan eski arabalarsa buradan bu görüşü savunanların sosyo ekonomik düzeyini, buradan da görüşün doğruluğunu gözlemleyin.

Geçen gün doktora gittim gözüm için, gözlük yazması gerekirken bana soruyor yazayım mı diye. Gerek var mı dedim gerek varsa yazın artmasın diyorum adam artacağı varsa artar diyor.
Geçen dişime yanlış müdahale yapıldı doktorlar artık kalmadı, çoğu gitti. Sanki sekreterler doktor olmuş gibi ama torpille 😞
Ülke gündemini takip etmek istemiyorum desem de önüme düşüyor ne yazık ki. Bıkmışlık sebebi…

Nıjeryaysa okey.

Alta baka baka bu duruma geldik, şükretmeyi bile farklı kullanan milletiz.

Kanka yanlış anlıyorsun Afrika ne alaka diyeceğim şimdi daha da yanlış anlayacaksın. Şükretmek farklı, biz zaten ediyor. O zaman yarın herkes sabah kalksın her gun şükredelim kimse bir şey yapmasın. Ben çalışmayayım şükredeyim gece gündüz. Nereye çekiyorsunuz olayı? Bizim ülke Afrika mı? Bizim potansiyel o mu sence? Bizim ülke iklim şartlar vs Afrika'yla kıyas bir ülke mi?

Ben asla otur sadece şükret kendini geliştirme çabalama demiyorum. Yazdığım cevapların hiçbirindede bunlarla alakalı bir şey yok. Ayrıca "biz zaten şükrediyoruz" demişsin bir kere açtığın konuda bile isyan ediyorsun şükürler alakası yok. Afrika'ya gelecek olursak bu örneği şunun için verdim önce elindekilerin kıymetını bir anla sana basit gelen şeylerin başkalarda olmadığını anla durumunun çok kötü olmadığını anla senden daha kötü şartlar altında yaşayan insanlar olduğunu hatırla diye verdim. Umarım farkına varırsın hayırlı günler.

Şükretmenin insanı frenlediğini düşünüyorum çünkü insan ne kadar zengin olursa olsun, elindekilerden bir gün sıkılacak ve farklı şeyler isteyecek; bunu herkes biliyordur. Şükretmek güzel bir şey fakat burada bence olay, bu kadar güzel bir ülkede yaşarken, dört mevsim yaşanırken, boğazlar, denizler, dağlar taşlar bereket fışkırırken bizim burada “Oh be, çeşmeden su akıyor.” dememiz. Tabii ki buna da şükür, fakat bunca fırsat, bunca zenginlik daha iyi değerlendirilmelidir. Zengin insanlar sadece zengin çevreye sahip oldukları için “Ekonomide ne var ya, ülke çok iyi, wow.” diyerek geziyor ama biraz halka inmek lazım. Sonuçta bu zengin ülke hepimizin, değil mi?
Elbette haklısınız ama hiçbir zaman kusursuz yönetici bulamazsınız yani ülkeyi kim yönetirse yönetsin illahi bir eksiklik bir sıkıntı olacaktır.

Son düzenleme:
Ülkenin durumu vahim. Bu gerçeği toplum olarak görmediğimiz sürece, her şey bu şekilde devam edecek. Dini konularla sadece kendini meşgul eden kesime ise söyleyecek bir şeyim yok.

Elbette haklısınız ama hiçbir zaman kusursuz yönetici bulamazsınız yani ülkeyi kim yönetirse yönetsin illahi bir eksiklik bir sıkıntı olacaktır.
Kusursuz yönetici, tanımınıza ve ideolojinize göre değişir. Örneğin ideolojisi birebir uyuşan birisi için Erdoğan, Kılıçdaroğlu veya herhangi bir siyasetçi kusursuz bir lider olabilir. Aynı şekilde size çok ters gelebilecek birisi de bir başkası için kusursuz lider olabilir.

Konunun altında teknolojik herhangi bir gelişme "Reis" figürüyle bağdaştırılmış. Onlara göre iPhone u da "Reis" sayesinde kullanıyoruz. Ekonomi kötüyse ne olmuş falan filan... Arkadaşım ben birini zaten daha iyi yapsın diye seçiyorum. Daha iyi yapamıyorsa zaten oraya başkası da otursa farketmez. Başka biri de şükredin yazmış. Neden şükrediyorum? Ben bir yöneticiyi bana fayda sağlasın diye seçmiyor muyum? Adam kendini fayda sağlasın ve başta dursun diye mi şükredeceğim?

Konunun altında teknolojik herhangi bir gelişme "Reis" figürüyle bağdaştırılmış. Onlara göre iPhone u da "Reis" sayesinde kullanıyoruz. Ekonomi kötüyse ne olmuş falan filan... Arkadaşım ben birini zaten daha iyi yapsın diye seçiyorum. Daha iyi yapamıyorsa zaten oraya başkası da otursa farketmez. Başka biri de şükredin yazmış. Neden şükrediyorum? Ben bir yöneticiyi bana fayda sağlasın diye seçmiyor muyum? Adam kendini fayda sağlasın ve başta dursun diye mi şükredeceğim?
Bu dediğinize büyük ölçüde katılmakla beraber katılmadığım bir kısmıda var. Hükümeti kendinden önceki dönem ile kıyaslayabilirsiniz. Her türlü resmi veriyle kanıtlanabilecek şekilde Erdoğan kendinden önceki döneme göre birçok alanda ülkede büyük bir kalkınma sağlamış. Şu anda yapılan büyük yanlışlardan biri Erdoğan'ı Erdoğan dönemiyle kıyaslamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı