Ne olacak halimize?

Bu dediğinize büyük ölçüde katılmakla beraber katılmadığım bir kısmıda var. Hükümeti kendinden önceki dönem ile kıyaslayabilirsiniz. Her türlü resmi veriyle kanıtlanabilecek şekilde Erdoğan kendinden önceki döneme göre birçok alanda ülkede büyük bir kalkınma sağlamış. Şu anda yapılan büyük yanlışlardan biri Erdoğan'ı Erdoğan dönemiyle kıyaslamak.
Yanlış sayılmaz. Bir yönetici eğer eski performansını sağlayamıyorsa ki burda yaş faktörü var. Artık bırakması gerekir. Dile kolay 23 yıl. O yüzden Uganda cumhurbaşkanı değişmeli.

Konunun altında teknolojik herhangi bir gelişme "Reis" figürüyle bağdaştırılmış. Onlara göre iPhone u da "Reis" sayesinde kullanıyoruz. Ekonomi kötüyse ne olmuş falan filan... Arkadaşım ben birini zaten daha iyi yapsın diye seçiyorum. Daha iyi yapamıyorsa zaten oraya başkası da otursa farketmez. Başka biri de şükredin yazmış. Neden şükrediyorum? Ben bir yöneticiyi bana fayda sağlasın diye seçmiyor muyum? Adam kendini fayda sağlasın ve başta dursun diye mi şükredeceğim?
Sen sukretme tamam mı? Böyle farklı ol muhalif ol anlarsın ya (!)

Dostum şükür'ü çok yanlış anlamışsın.

Şükür etmek güzel bir şeydir zaten sünnettir.

Ancak şükür edip daha iyisi içinde çabalamak kötü değildir.

Bugün elin İngiliz'i, almanı, isveçlisi, norveçlisi arkadaşın dediği örnek PlayStation 5 Pro oyun konsolunu yalnızca 3-4 gün çalışarak alabiliyor.

Türkiye'de ise 6-7 ay ortalama maaş alan biri için.

Bakın bu oyun konsolu yurt dışında fakir cihazı olarak görülüyor.

Araba, ev, özel hobiler bunları saymıyorum bile.

Biz niçin bunları hak etmeyelim?

Dostum şükür'ü çok yanlış anlamışsın.

Şükür etmek güzel bir şeydir zaten sünnettir.

Ancak şükür edip daha iyisi içinde çabalamak kötü değildir.

Bugün elin İngiliz'i, almanı, isveçlisi, norveçlisi arkadaşın dediği örnek PlayStation 5 Pro oyun konsolunu yalnızca 3-4 gün çalışarak alabiliyor.

Türkiye'de ise 6-7 ay ortalama maaş alan biri için.

Bakın bu oyun konsolu yurt dışında fakir cihazı olarak görülüyor.

Araba, ev, özel hobiler bunları saymıyorum bile.

Biz niçin bunları hak etmeyelim?
Almanya'da 3 - 4 gün çalışmayla PlayStation 5 Pro alabilen varsa o insan zaten Dünyanın her yerinde 3 - 4 günde alır.

Niye şükrediyim kardeşim? Beni kötü duruma getirdikleri için mi? Ben şükrederken onlar yesin diye mi? Niye Mevcut kişiden önceki başkan varken halk şükretmedi değiştirdi? Muhalifte belirli bir kesim değil haberin. Olsun mevcut yönetimi seçenlerde öncekine muhalifti.

Güzel bir işte ortalama saatlik 40 dolar alabilirsiniz.
40x8: 320 dolar.
20 dolar yemek vb. olsun.

300 dolar her gün.
PlayStation 5 Pro 800 dolar.
Almanya'da dolar kazanıldığını nerede duydunuz bilmiyorum fakat Almanya'nın para birimi euro'dur. Saatlik 40 euro kazanacağınız bir mesleğiniz varsa Dünyanın her yerinde kazanırsınız ki Almanya'da aylık ortalama gelir 3.000 euro civarı. Giderleri de sayacaksak bir kişinin ayda 1 PlayStation 5 Pro almasının bile zor olduğu gibi bir durum ortaya çıkar. Bilmediğiniz hesaplara çok girmeyin derim.

Almanya'da dolar kazanıldığını nerede duydunuz bilmiyorum fakat Almanya'nın para birimi euro'dur. Saatlik 40 euro kazanacağınız bir mesleğiniz varsa dünyanın her yerinde kazanırsınız ki Almanya'da aylık ortalama gelir 3.000 euro civarı. Giderleri de sayacaksak bir kişinin ayda 1 PlayStation 5 Pro almasının bile zor olduğu gibi bir durum ortaya çıkar. Bilmediğiniz hesaplara çok girmeyin derim.

Merak etmeyin o kadar cahil değilim.

Her ülkenin para birimi farklı neredeyse bu yüzden hepsinin dolar karşılığına göre bakıyorum.

Ayrıca Almanya için konuşmuyorum genel konuşuyorum.

İşinde iyi bir yazılımcı 3-4 günde rahatlıkla alabilir.

Adamakıllı mesleğin varsa alabiliyorsun, yapay zekaya'da sorabilirsiniz.

Merak etmeyin o kadar cahil değilim.

Her ülkenin para birimi farklı neredeyse bu yüzden hepsinin dolar karşılığına göre bakıyorum.

Ayrıca Almanya için konuşmuyorum genel konuşuyorum.

İşinde iyi bir yazılımcı 3-4 günde rahatlıkla alabilir.

Adamakıllı mesleğin varsa alabiliyorsun, yapay zekaya'da sorabilirsiniz.
Almanya üzerinden konuşmuşken örneği dolar olarak vermek garipmiş. Almanya'da doğdum, uzun yıllar yaşadım hâla daha ailem Almanya'da yaşıyor daha yakın bir zaman önce 2 ay yanlarında kaldım böyle bir şey ne duydum ne gördüm. Yapay zeka bana gerçekleri öğretir umarım.

Yeni konular

Geri
Yukarı