Anakartlardaki fan girişlerinin 4 pinli olmasına rağmen çoğu fanda hala 3 pin kullanılıyor. Şu anda benim kullandığım fanı 3 pin yuvaya taktığımda 1 pin dışarıda kalıyor. Neden 4 pin üretilmiyor?
Fan hızı için benim kartım MSI mesela, MSI Command Center ile ayarlanabiliyor fan hızları. Dostum BIOS'tan fan hızı ayarlanabiliyor diye biliyorum ben BIOS'tan ayarlamayı dene. Çünkü benim BIOS'umda var o seçenek mesela istersem bilgisayardan programla ayarlayabiliyorum istersem BIOS'tan ayarlayabiliyorum.Konu ile alakası var mı bilmiyorum ama Gigabyte 990XA-UD3 rev3.0 anakartımda ki bütün 3 pin ve 4 pinler dolu fan taktım windows üzerinden Gigabyte Easy Tune harici bir yazılım var mı fanların hızını falan ayarlıyabileceğim. Fanlar ledli olduğu için ledleri çok sönük yanıyor hızını arttırınca çoğalıyor bir de ısınma sorunu da var acilen fanların hızını ayarlamam lazım.
Fan hızı için benim kartım MSI mesela, MSI Command Center ile ayarlanabiliyor fan hızları. Dostum BIOS'tan fan hızı ayarlanabiliyor diye biliyorum ben BIOS'tan ayarlamayı dene. Çünkü benim BIOS'umda var o seçenek mesela istersem bilgisayardan programla ayarlayabiliyorum istersem BIOS'tan ayarlayabiliyorum.
Anakartınızın kendi yazılımı yada bios daha mantıklı bir seçenek olacağını sanmıyorum fan hızını ayarlamanızla ilgili.Bios'a baktım bende ama karışık geldi bana hani detaylı bir seçenek yok şu fanı şu hıza getir bu fan şu hızda çalışsın gibi. Bende MSI anakart kullandım Command Center'i biliyorum da bu anakartta böyle değil.
Anakartınızın kendi yazılımı yada bios daha mantıklı bir seçenek olacağını sanmıyorum fan hızını ayarlamanızla ilgili.
Anakartınız eski biraz sanırım o yüzden biosta fan hızı ayarı olmayabilir.Dediğim gibi hocam Bios'u kurcaladım da çok karışık fan hızı ayarı. Anlamadım bir şey. Bir kaynakta bulamadım bulsam öyle yapacaktım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.