Neden AKK'siz Taahhütsüz İnternet Kullanmıyorsunuz ?

Sirvaliente

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2016
Mesajlar
66
Yer
Miami, FL - USA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Designer
Arkadaşlar merhaba sizlere bunu sormak istiyorum çünkü bulunduğum konu itibari ile TT kullanmayan birsürü insan var. Bazıları diyebilir altyapısı TT diye, evet illaki o doğru fakat bazı yöresel şirketler var bölgelere özgü. Mesela bizim burda 8Mbps hız Taahhütsüz Telefonsuz internet var 60 TL'ye. Wireless üzerinden veriliyor fakat hiçbir sıkıntısı yok. Ne download'da ne oyun ping'de. Rüzgarda siste gider diyordum fakat kullanan kime sorduysam sorun yaşamadığını söyledi. Amacım burada oranın buranın reklamını yapmak değil yanlış anlamayın. Sadece bizi enayi yerine koyan taahhütü akksi eksiz olmayan şirkete/şirketlere neden bağımlı halde yaşayalım? Bu sitede bununla alakalı tek bir konu bile bulamadığım için bu yazıyı yazıyorum. Yanlışım olduysa şimdide kusura bakmayın...
 
5 Mbps hız için 63 TL fazla bana göre. Kablosuz dağıtım yapan yöresel firmaların bu kadar pahalı tarifesini ilk defa senden duydum. Sen kablosuz internet mi kullanıyorsun?
Çatıya takılan verici ondan modeme modemden bana. Etrafta alıcıları var. Evet pahalı. Nedeni ise turistik bölge olduğu için. Ama normal Ttnet 3Mbps üstüne geçmediği için pek sıkıntı olarak görmüyorum üstüne AKK taahhut telefon olmamasıda artı.
 
Bu dediğin şey normal kullanıcılar için güzel ama bana gelmez o 35 TL'ye uydunetin mis gibi paketleri var modemi de veriyorlar. Hem modeme ben istediğim zaman erişmem lazım. Sanırım o dediğin wifi ile internet de modeme erişmek yasak.
 
Bizim burda da bir internet sağlayıcısı var, AKK'siz 4 mbps interneti 30 TL'ye veriyor. Detayları öğrendikten ve taahhüt sürem bittikten sonra geçmeyi düşünüyorum. Sanırım bu arkadaşlar da kablosuz veriyorlar. Açıkçası ping sorunundan ve iklimsel sorunlardan kaynaklı aksaklıklardan şüphe duyuyorum.
 
Kablosuz İnternet dağıtan şirketlerden bahsediyoruz, bu firmalar genelde yöresel yayın yapıyorlar. Türkiye'de son yıllarda sayıları oldukça fazlalaştı. Mesela bir tane örnek vermek gerekirse Poyraz WİFİ Kocaeli şehrinde yayın yapıyor ve binlerce müşterisi var. Facebook üzerinden sitesine bakabilirsin, buna benzer bir sürü firma var.
 
Ben uydunet kullanıyorum. Aylık 80 TL ödüyorum. 25 Mbit hız veriyorlar Akn olarak da 250 GB ne hız yetiyor ne akn. Siz 5 Mbit hızlara nasıl dayanıyorsunuz 25 bile yavaş geliyor bana.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı