Neden AMD kart almamalıyız?

• Konuyu başlatan rofl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 5.881
Sonuna kadar haklısınız. Linux biraz daha emek ve uğraş istiyor ama imkansız değil. Ben doğru sürücüleri kuramıyorum sadece. Bundan önce benim de başarılı denemelerim olmuştu.

Sizi 2009 senesine ışınlamak istiyorum esprinizi orada yaparsanız belki gülerler.

Duyar falan değil sen arkadşın yazdığının aynısını yazıp sanki fsrklı bir şeyi savunmuş gibi gösteriyorsun sorun sende.

Sen sıkıntı yaşadın diye herkes sıkıntı yaşayacak anlama gelmiyor. Ufaktan driver değiştirmeyi deneyebilirdin.

Eğer dikkatli okuduysan bu sorunu sadece arkadaşın yaşamadığını anlaman gerekirdi. Bakın her firmanın artı ve eksi yönleri vardır.

Örnek vermem gerekirse:
-NVIDIA firmasının artı yönü olarak: Sorunsuz( çok nadiren birkaç sorun olsa da genellikle sorunsuz) sürücü sunması, hata almadan kullanım ( oyunlarda alınan siyah ekranlar), sabit ve tatmin eden performans,
-NVIDIA firmasının eksi yönleri: Aşırı pahalı ve aç gözlü fiyat politikası, iyi ve kaliteli soğutmaya sahip modellere gene fiyat yüzünden herkesin ulaşamaması.

Şimdi bir de AMD firmasına bakalım:
-AMD firmasının artı: Yönleri gerçekten bir fiyat performans olması, güç yönünden rakibinden daha güçlü olması ve buna rağmen fiyatının düşük olması
-AMD firmasının eksi yönleri: Oyun içinde siyah ekran alması, sürücü sorunları, nispeten sabit olmayan performans, hataların nispeten geç çözülmesi ve çözülme sürecinde kullanıcıların durmadan sürücü kaldırıp kurması.

Şimdi bu artı ve eksi yönlere bakarak karar vermek gerekir. Ayrıca ben şu konuda da konuşmak isterim. Ben AMD sürücü sorunlarını çözmüyor, AMD kartları tamamen çöptür, AMD kartı alan herkes bu sorunları yaşar, AMD sürücü hataları her ekran kartını etkiler demiyorum! Bakın mesela yeni bir sürücü güncellemesi geliyor. İki kullanıcımız var ve ikisi de AMD RX 5500 kullanıyor diyelim. Bu sürücü güncellemesiyle biri hatalar alırken diğeri performans artışı bile elde edebiliyor. Ben buradaki tutarsızlıktan bahsediyorum. Ben NVIDIA tarafında böyle bir olaya tanıklık etmedim olmuşsa beni de bilgilendirin. Yani bu anlattığım olay her sürücü güncellemesinde kullanıcıyı diken üzerinde tutması biraz sıkıntı. Bu yazıyı yazan arkadaş da bu sorunu yaşamış sanırsam ki bu yazıyı yazma gereksinimi duymuş. AMD ekran kartı almayı planlayan diğer kişileri uyarmak istemiş. Kendisi yazıda da olduğu gibi kartı severek kullanmış ancak sorunları olduğunu da dile getirmiş. Bunda kızılacak agresif olunacak bir yan yok bence. Çok uzun bir yazı oldu neyse iyi günler dilerim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler. Umarım uzun yazdım diye ban yemem . Hatam olduysa kusura bakmayın moderatör bey AF ola.

2070 süper karta 2 bin daha fazla vereceğime RX 5700 XT AMD kart almak daha mantıklı, bu söylediklerine katlanılır

Sadece ve sadece CUDA'ya alternatif bir teknolojileri olmaması bile AMD almama sebebim. 3 değil 30 kuruş fazla olsun ama Nvidia olsun.

AMD sorunları çözdü diyenler var ama gün geçmiyor ki Sosyal'de bir AMD sürücü konusu açılmasın. Şark kurnazı AMD kullanıcıları sanıyorlar ki daha az para vererek Nvidia konforunu elde edebilirler.

Dosya Ekleri

• images (4).jpeg
    33 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…