Neden AMD kart almamalıyız?

• Konuyu başlatan rofl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 5.856
Arkadaşlar pek bir inceleme gibi olmayacak ama Sosyal'de çok uzun süredir 5700XT mi şu mu bu mu diye karşılaştırma görüyorum.
AMD'nin kartları güçlü, tam bir fiyat performans cihazları. Fiyatı yüzünden almak isteyen olursa(benim gibi) hiçbir şey söyleyemem ve vazgeçmesinler zira çok önemli nedenler değiller. İstediğiniz oyunu oynar, keyfinize bakarsınız ama sorunsuz bir seçim varken bu seçime katlanabilecek misiniz?

Şahsen Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak AMD'yi çok seviyorum. Kullanıcı dostu ve güçlü işler çıkarıyorlar. Mesela Intel tarafında işlemci hakkında bir bilgim olmasa da her zaman AMD seçerim. Ekran kartına gelecek olursak, hayır.
Bir sene boyunca Sapphire 5700XT kullandım. Nitro+ olan modeli beni hiç üzmedi, soğutması falan muhteşemdi.

-Neden AMD almanızı önermem?
1. Eğer bir AMD ekran kartı alıyorsanız, Google ile haşır neşir olacaksınız demektir. Çünkü bir sürücü güncellemesi gelince ilk önce sorunlarına bakacaksınız.
2. En az bir kere DDU veya AMD Cleanup Utility kullanmak zorunda kalacaksınız.
3. En az 2-3 ay süren WHQL(Onaylanmış) sürücü olacak, daha kötüsü 20.4.2'den 20.9.1 6-7 ayda geldi.
4. Donanım İvmelerini kapatmak zorunda kalacaksınız.
5. "Hangi sürücüde sorunsuz kullanıyorsanız, o sürücüde kalın" mantığıyla sürücüleri kontrol edeceksiniz.
Böyle böyle sayabilirim, bir gün AMD'yi çok överken birden Discord'da önemli bir görüşme içerisindeydim ve siyah ekran yedim. Technopat'a bile konu açtım, RTX 2060 Super ile takastan son anda vazgeçtim.
Geçen ay sistemimi sattım. Hayatımda en güzel ve güçlü karttı. :(

Ürüne sövüyor musun ? Yoksa gömüyor musun ? Anlamadım ama güzel paylaşım seni hem taktir ettim hemde eksini verdim.

Arkadaş haklı ama şans işi de var biraz. 1 sene önce 3500 TL’ye Rog Strix 5700 XT almıştım. İlk 1-2 hafta siyah ekran gibi sorunlar olsa da, bu zamana kadar hiç ama hiç sıkıntı yaşamadım. Performansı 2070S ile aynı olan bir kart. Fiyat/performans şansını yazılım ile kaçırıyor AMD.

@Ali Pınar @fatihylmzz @Rashmore @Zurnadürüm @SideWinder @kem4li @Kerem00 @rofl ve bütüm Sosyal üyeleri, bazılarınız "tamam tamam inandık" diyecek olsalar bile yemin ederim ki yalan söylemiyorum. Az önce dalgınlığıma "Nvidia'nın ADAM AKILLI ÇALIŞAN sürücüsü yok" demek yerine sadece "Nvidia'nın sürücüsü yok" demişim ve bunu yanlış bilgi cezası ile fark ettim. Kendimden utandım resmen. Hepinizden kocaman özürlerimi dilerim. Önceki mesajımı dikkate almayınız.
@Bungic @Angouleme @Thermes @Assecreed Lütfen son mesajımı okuyun.

Son düzenleme:
AMD tayfası niye bu kadar agresif şu an? :D
Fanboylar ondan ama kendilerinin ne olduğunu kabul etmeyip, diger insanlara saldırırlar. Çoğunun yasi kadar, çoğunun yaşının yaris kadar yıl PC topladım 2006'dan beri AMD'de değişen tek şey; görüntü yanıt vermeyi kesti sıkıntısından, wattman ayarlari sıfırlandı oldu. Her açılan konuda AMD yeni çıkan suruculer ile sorunu çözer ama 10 dk sonra bir konuya gelinir, o sürücü yerine su sürücüyü kullan denilir. Daha garip olanı ayni sürücüyü 10 kisi kullansa 5'i sıkıntısız kullanirken diger 5'i sıkıntı yaşar ve bunun adı sürücüden kaynaklı olur. Şunu da çok gördüm sosyalde, ove ove bitiremeyenlerin sonra AMD'ye söve söve geldikleri ki iki hafta önce birini gördüm. Yaklaşık üç ya da 4 aydır birisi sosyale bile girmiyor. Uzar gider dostum ama anlatamazsın bosver. Sen bosa açmışsın bu konuyu, kendi mallari iyi çıktı diye ya da daha bir sorun yapmadı diye insanlar diger insanlari linç edecek ama bir gerçek var. Dünyada kart oranı satışının AMD firmasının diger firmaya gore daha az olmasına rağmen, diger firmadan daha cok ariza yaptığı ortada bir gerçek. Dünya kabul etti ama bizim insanımız kabul etmez.

O dönem bitti. AMD'nin en sorunlu denilen RX590 ekran kartını 1 yıldır kullanıyorum bir gün sorun çıkarmadı, en ağır oyunlarda dahi. Şimdi 5600XT kullanacağım. 2060 ile 2060 Super arasında performans veren kart. 2060 Super en az 4500 lira. Ben kartı aldım 2500 lira. Neden 2 bin fazla vereyim? 2000 fazla vermek isteyen NVIDIA aşıkları versin kardeşim, ben ucuz ve performanslı olurum. Aynısını NVIDIA yapsa onu alır kullanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ali Pınar @fatihylmzz @Rashmore @Zurnadürüm @SideWinder @kem4li @Kerem00 @rofl ve bütüm Sosyal üyeleri, bazılarınız "tamam tamam inandık" diyecek olsalar bile yemin ederim ki yalan söylemiyorum. Az önce dalgınlığıma "Nvidia'nın ADAM AKILLI ÇALIŞAN sürücüsü yok" demek yerine sadece "Nvidia'nın sürücüsü yok" demişim ve bunu yanlış bilgi cezası ile fark ettim. Kendimden utandım resmen. Hepinizden kocaman özürlerimi dilerim. Önceki mesajımı dikkate almayınız.
@Psy @oduncu_yılmaz Lütfen son mesajımı okuyunuz.

Arkadaşlar pek bir inceleme gibi olmayacak ama Sosyal'de çok uzun süredir 5700XT mi şu mu bu mu diye karşılaştırma görüyorum.
AMD'nin kartları güçlü, tam bir fiyat performans cihazları. Fiyatı yüzünden almak isteyen olursa(benim gibi) hiçbir şey söyleyemem ve vazgeçmesinler zira çok önemli nedenler değiller. İstediğiniz oyunu oynar, keyfinize bakarsınız ama sorunsuz bir seçim varken bu seçime katlanabilecek misiniz?

Şahsen Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak AMD'yi çok seviyorum. Kullanıcı dostu ve güçlü işler çıkarıyorlar. Mesela Intel tarafında işlemci hakkında bir bilgim olmasa da her zaman AMD seçerim. Ekran kartına gelecek olursak, hayır.
Bir sene boyunca Sapphire 5700XT kullandım. Nitro+ olan modeli beni hiç üzmedi, soğutması falan muhteşemdi.

-Neden AMD almanızı önermem?
1. Eğer bir AMD ekran kartı alıyorsanız, Google ile haşır neşir olacaksınız demektir. Çünkü bir sürücü güncellemesi gelince ilk önce sorunlarına bakacaksınız.
2. En az bir kere DDU veya AMD Cleanup Utility kullanmak zorunda kalacaksınız.
3. En az 2-3 ay süren WHQL(Onaylanmış) sürücü olacak, daha kötüsü 20.4.2'den 20.9.1 6-7 ayda geldi.
4. Donanım İvmelerini kapatmak zorunda kalacaksınız.
5. "Hangi sürücüde sorunsuz kullanıyorsanız, o sürücüde kalın" mantığıyla sürücüleri kontrol edeceksiniz.
Böyle böyle sayabilirim, bir gün AMD'yi çok överken birden Discord'da önemli bir görüşme içerisindeydim ve siyah ekran yedim. Technopat'a bile konu açtım, RTX 2060 Super ile takastan son anda vazgeçtim.
Geçen ay sistemimi sattım. Hayatımda en güzel ve güçlü karttı. :(
Ben katılıyorum şu konuda. AMD'nin sürücüleri çok problemli. Gerçekten bendede vardı. Oyunlarda ışıklara bakınca PC çöküyordu. DDU kullanmak zorunda kaldım. Normalde sürücülerimi her zaman güncel tutarım ama AMD sürekli problem çıkardığı için güncellemiyorum artık. Ama yinede sürücü hataları çözülemez şeyler değiller. Hem çok FP ürünler. Ama senin de dediğin gibi artık Nvidia ekran kartı alacağım bir dahaki olarak. Şuan RX570 kullanıyorum 1 kere sorun çıkarmıştı. İşlemci konusunda AMD den şaşmam ama ekran kartına gelince Nvidia daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı