Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Güncel telefonları savunanlara karışamam ama masaya iPhone 6 32GB koyup havalı olduğunu zannedenlere sadece bunu hediye edebilirim. 🤣
1620399103080.png

Dalga mı geçiyorsun? Özellikle 11 modelinden sonra batarya sorunu tamamen çözüldü. Hem yazılım optimize edildi hem de bataryanın teknolojisini geliştirdiler. Pil sağlığım 60 olmasına rağmen ilk günkü gibi gidiyor şarj. Bu da yazılımın geliştiğini gösterir.
Batarya'nın 11 serisi ile alakası yok. İOS zaten az pil tüketiyordu ama A13 rakiplerine göre çok daha fazla enerji tüketiyor. Bu yüzden A13 kullanan cihazlarda daha fazla batarya koydular. Eskiden neyse şimdi de o.

Evet karşılaştırabilirim. Gayette daha iyi performans verir iPhone. İstediğin oyun testini yapabilirsin. Sınıfına göre bataryada en iyisi iPhone tabii ki.
Oyun performansı sadece işlemci gücüyle ölçülmez. Öyle bir şey olsa bilgisayarda da insanlar en iyi işlemciyi alır yanına A4 Tech mouse, Microsoft klavye vs koyarlardı. Yanındaki özellikler de önemlidir. Örneğin hoparlörlerin gerçek çift hoparlör olması ve öne bakması. Yani telefonu tutarken elinle hoparlörü kapatmaman. Oyun oynarken şarj etmek istersen 65W hızlı şarj etmen ve bunu elini rahatsız etmeyecek şekilde alttan yapabilmen. Tetik tuşlarının varlığı (Airtriggers) ve kullanım kolaylığı. 144Hz ekranı ve bunu sağlayan oyunları oynarken 130 FPS'nin altına düşmemen. Bunların hepsi önemli birer etmen. Öyle işlemcisi güçlü gidin karşılaştırın demekle performansı daha iyi diyemeyiz. Ayrıca tüm bunları yaparken de normal kullanımda düşündüğünüzden çok çok daha iyi ve pürüzsüz bir kullanım sunuyor ROG Phone 5.

Apple gibi markaların neden fanboyluklarini yapıyorlar? Sanki babalarının veya arkadaşlarının markası. Nedir bu fanboyluk?
Benim gördüğüme göre Apple'a biraz fazla nefret var. Sırf kullanıcı kitlesi daha teknolojinin t'sinden anlamayan zengin züppeleri olduğu için markayı kötülüyorlar. Ha Apple kusursuz mu? Değil. Hiç bir marka kusursuz değildir. Mesela Iphone'ların bir sürü güzel özelliği var ve dezavantajlarıda var. İnsanlar bunu diyemiyor işte.
Şunu diyorlar: Bu marka çöp ya da bu marka mükemmel.
İşte çoğu teknolojiden çok anlamayan insanın düşüncesi bu. Marka düşmanlığı yapmayın, bütün markaların avantajı ve dezavantajı olduğunu bilin.

Benim en sevdiğim telefon markası hangi diye sorarsanız: Apple (şu an)
Neden? Çünkü yazılım optimizasyonluğu yüzünden. Yazılım optimizasyonluğu konusunda Pixel telefonlarda var ama malesef Türkiyede yoklar, olsa mükemmel olurdu.

Benim gördüğüme göre Apple'a biraz fazla nefret var. Sırf kullanıcı kitlesi daha teknolojinin t'sinden anlamayan zengin züppeleri olduğu için markayı kötülüyorlar. Ha Apple kusursuz mu? Değil. Hiç bir marka kusursuz değildir. Mesela Iphone'ların bir sürü güzel özelliği var ve dezavantajlarıda var. İnsanlar bunu diyemiyor işte.
Şunu diyorlar: Bu marka çöp ya da bu marka mükemmel.
İşte çoğu teknolojiden çok anlamayan insanın düşüncesi bu. Marka düşmanlığı yapmayın, bütün markaların avantajı ve dezavantajı olduğunu bilin.

Benim en sevdiğim telefon markası hangi diye sorarsanız: Apple (şu an)
Neden? Çünkü yazılım optimizasyonluğu yüzünden. Yazılım optimizasyonluğu konusunda Pixel telefonlarda var ama malesef Türkiyede yoklar, olsa mükemmel olurdu.
Pixel telefonlarının optimizasyonları OnePlus kadar iyi değil. Bunu ben değil uzun kullanım testi yapan Youtuber'lar söylüyor (Mrwhosetheboss, Mkhbd gibi). Pixel telefonların bir süre sonra kullanırken takılmalar yaşadığını ama OnePlus'larda bunu yaşamadıklarını söylüyorlar. Ayrıca zamanında ben de Apple kullandım ve yazılım optimizasyonunun biraz abartıldığını gördüm. Öyle ki insanlar hiç bug yokmuş hiç takılmıyormuş vs gibi davranıyorlar ama gerçekler öyle değil pek.

Pixel telefonlarının optimizasyonları OnePlus kadar iyi değil. Bunu ben değil uzun kullanım testi yapan Youtuber'lar söylüyor (Mrwhosetheboss, Mkhbd gibi). Pixel telefonların bir süre sonra kullanırken takılmalar yaşadığını ama OnePlus'larda bunu yaşamadıklarını söylüyorlar. Ayrıca zamanında ben de Apple kullandım ve yazılım optimizasyonunun biraz abartıldığını gördüm. Öyle ki insanlar hiç bug yokmuş hiç takılmıyormuş vs gibi davranıyorlar ama gerçekler öyle değil pek.
Ben hiç bug felan yok demedim zaten IOS'in, diğer telefonlara göre daha iyi bir optimizasyonu var dedim çünkü diğer markalar Android'in içini o kadar gereksiz şeylerle dolduruyorlarki, bi de kendi temalarını atıyorlar ve hepten berbat ediyorlar, Oneplus konusunda ben pek Youtuber'lara katılmıyorum çünkü Oneplus'ta yavaş yavaş telefonlarını bloaware ile doldurmaya başladı mesela artık bir Oneplus alırsanız içinden Facebook gelicek diye biliyorum.

Neden IOS'in optimizasyonu daha iyi açıklayayaim: Komple kendi temelleri üzerinde duran bir yazılım, içinde hiç bir gereksiz şey yok, Apple az telefon çıkardığı için güncelleme yayınlarken bütün telefonlara göre optimize edebiliyor.

İstediğiniz kadar kaslı telefonlar olsun yazılım olmadıktan sonra çöp oluyor eskiyen bir Android amiral gemisi kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. Apple bu konuda rakipsiz. Ayrıca batarya konusunda küçük bataryalar koyup verimli cihazlar yaparak iyi ekran süreleri vermeyi başarıyorlar ki iPhone 12 Pro Max DxOMark batarya sıralamasında 4. oldu. Yazılım konusunda Android kısmında Apple'a kafa tutan tek marka var ki o da One Plus. Maalesef TR'ye geç geldiler ve henüz uygun fiyatlı telefonları resmi bir şekilde gelmedi. Gelse gayet güzel bir alternatif olacak. Google Pixel serisi pek tercih edilmiyor ve yabancı kanallardan izlediğim kadarıyla pek beğenilmiyor. Özellikle kamera alanında iPhonedo fazlasıyla gömmüştü.

iPhone telefonlarının yazılımı çok iyi. Uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Sevilmesinin nedeni bu.

Sevilmesinin nedeni pahalı olması çünkü ünlülere bak mesela telefondan anlıyorlar mı yok ama para bol bu yüzden bakıyorlar en pahalısı hangisi iPhone diyorlarki demek ki en iyisi bu onu alıyorlar sen hiç Android kullanan ünlü veya futbolcu gördün mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı