Neden bize hiçbir yararı olmayan Suriyelilere bakıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam kavga konusu, ne desen tam tersini körlemesine savunacak insan gırla dolu. Bir devlet mülteci alımında sadece "insaniyet" değil, kendi çıkarlarını da düşünür. Eğer aldıkları insanlar eğitimsizler ve ülkeye katkı sağlamayacaklarsa almanın bir mantığı olmayacağı düşünülür, ki yoktur zaten. Bir milyon kişi arasından yüz kişi gerçekten adam akıllı çıkacak diye geri kalan korkutucu sayıda insanı milletin içine salmak halk üzerinde bir kere büyük sorunlar oluşturur. Bu kişilerin geçimi halkın vergilerinden çıkıcaktır, halk zaten kendisine yetmeyen ekmeğinin payını bölmek ister mi? Zannetmiyorum. Verdiği vergilerin de suç oranını artıran, hiçbir baltaya sap olamayacak insanlara gittiğini anlamaya başladığı an sıkıntı başlar zaten. Almanya zamanında sanayisine katkı sağlasın diye aldığı işçiler arasında çete kurup suç oranını artıran, üreyip mahalle sahiplenen belli bir kesimi de aldı. Nötralize etmesi kolay bir şey değil ama Almanya'nın işine yaramıştı bu olay, bizde aynı durum geçerli mi, muhakemesini siz yapın.

Tamamından hoşnut olmasak da insanlık denen bir şey var sonuçta. Milyonlarca masumun üzerine bombalar yağıp ölseler daha mı iyi olurdu? Çoğundan şahsen rahatsız oluyorum toplumdaki davranışlarından vs. ötürü ancak çocukların üzerine bombalar yağmasını hayal etmek daha kötü. Biz insanlığımızı yaptık, şu an ülkeleri düzelmişse dönmeleri gerekir bence.

Hala iddaa ediyorum para falan gelmiyor. İstihbaratım da kuvvetli yerden. Zaten o ücret gerçek sayılsa bile neye yetecek?
Tamamından hoşnut olmasak da insanlık denen bir şey var sonuçta. Milyonlarca masumun üzerine bombalar yağıp ölseler daha mı iyi olurdu?
Evet.

Esad şaşkın değil de ondan. Adama ne kadar muhalif, bölücü azınlık, sünni örgüt mensuplarının hepsini iki bomba, sivil saldırısı ile canım ülkeme kitlemeyi başardı. Olan sivillere oldu. Onları ne Esad geri alır, ne de Avrupa. Şu an elimizdeki tek yararı Avrupa Birliği'ne karşı bir koz olarak kullanabilmemizdir.

Ney gerçek ki? Verginin nereye gittiği belli değil.
Gerçek olan tek şey büyük birisinin 1600'e yakın market şubeleri yüzünden denetim yaptırmayıp fahiş fiyatlara yağ almamızdır. İçim acıdı bugün iş çıkışı cüzdandan çıkan paraya markette.

Biri çıktı ve söyledi. Geç oldu biraz ama, sonunda bir mesaj bile olsa görmek zevk vericiydi. Bu değerli yorumunuz için de size teşekkür ederim.

Denetimle alakası yok. Baştakiler kendisi yapıyor. Sonra suçu marketlere atıyor. Her şey dışardan geliyor. Bizim buradaki bütün market fiyatları aynı. Hepsinin aynı.

Benim de merak ettiğim bir soru. Biz neden bakıyoruz? Geçen yıl okulumda suriyeliler için ev bağışı ardından da gıda ve kıyafet bağışı yaptık. Biz neden bu insanlara bakıyoruz? Hadi ülkeye getirdik tamam ama huzursuzluk çıkarıyorlar. Bunun için bir ceza ve denetleme gerekmez mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…