Neden böceklerden korkarız?

WosTidReis

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar sonuçta insanız yani böceklerden ve örümceklerden kat ve kat büyüğüz. Neden böceklerden iğreniyoruz? Mesela zararsız bir böcek görüyoruz zehirsiz ama zararı olmamasına rağmen korkuyoruz veya iğreniyoruz. Neden böyle? Sonuçta istese de zarar veremez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisizlikten zehirli mi ısırır mı ... ve insanların doğadan kopmasından dolayı 1000 yıl önce muhtemelen her canlı koyun koyuna yatıyordu.

1. Fobi.
  2. Herkesin böcekler hakkında bilgisi yok mesela kolay kolay kimse karıncadan korkmaz herkes onu bilir çünkü.
  3. Görselciyiz, neden karabaş değil de, golden besliyoruz gibi düşünebilirsin. Böcekler çoğu insana çirkin ve iğrenç geliyor.

1000 yıl önce muhtemelen her canlı koyun koyuna yatıyordu.
Dandanakan Meydan Muharebesi'nden 16 yıl önce Selçuklu askerleri.

1717181072124.png

Genellikle insanlar böceklerin yapısından dolayı iğreniyor. Mesela hamam böceği insanlarla etkileşime geçmezler, fakat biz hamam böceklerinin vücüdunun yapısından korkarız. Böylece fobi gibi bir şey olur, umarım yararlı olmuştur, sevgilerimle :)

Bende küçüklükten beri olan korku böcek gördüğüm an bütün vicudumda 10-15 dakika kaşıntı hissi geliyor titriyorum. 😄

Ben sadece gece uyurken tırsıyorum çünkü savunmasızsın uyurken ne bileyim üstüne gelse kötü olur yoksa uyanıkken terliği bir koydum mu allahına kavuşuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00