Neden bu kadar muhteşem bir eğitim sistemimiz var?

Aynı konuyu geçen ben açtım kocaman mahallede bir adet ilkokul ve ortaokul var ikisi çok kalabalık ayrıca mahallede lise yok liseye gelmek gitmek için rahat günde 30 dakika yürüyorum toplam 1 saat ediyor.

Bu aslında eğitim sistemi degil. Kabul ediyorum eğitim sistemi kötü ama ortaokulda kendinizi çok az daha sıksaydınız şu an okulunuza yürüyerek gidiyor olabilirdiniz. Ben de okul kaçırdım, 0.0138 puan ile hem de. Ama ben yakınmıyorum, eğitim sistemini kötü bulmuyorum. Önceki sınavlara biraz daha calissaydim şu an o okulda olabilirdim diyorum kendime. Başta da dediğim gibi, eğitim sistemi kötü fakat kendi hatalarinizi eğitim sistemine bağlamayın.
Hatalar bunlar evet ama daha ergenliğe bile yeni girdiğin dönemde yaptığın hatalardan 4 sene boyunca hatta 8 sene boyunca acısını çekmen işte bu doğru olmamalı. Böyle bir yorumun geleceğini de konuyu açmadan önce anımsadım. Cidden bu en basit şekilde düşünülebilir ve bahsettiğim şey de eğitim sisteminin kötülüğüne işaret. Biraz daha adrese dayalı bir sistem olsaydı rahatlıkla gidebilirdim. Bir öğrenci ne kadar kötü olursa olsun 60 OBP üzeri en azından o hatalarından her zaman ders çıkarabileceği için çalışkan birisi olabileceği için böyle olmamalı işte. Olay iyi bir okul da değil benim için artık olay yakın bir okul öncelik olarak.

Hatalar bunlar evet ama daha ergenliğe bile yeni girdiğin dönemde yaptığın hatalardan 4 sene boyunca hatta 8 sene boyunca acısını çekmen işte bu doğru olmamalı. Böyle bir yorumun geleceğini de konuyu açmadan önce anımsadım. Cidden bu en basit şekilde düşünülebilir ve bahsettiğim şey de eğitim sisteminin kötülüğüne işaret. Biraz daha adrese dayalı bir sistem olsaydı rahatlıkla gidebilirdim. Bir öğrenci ne kadar kötü olursa olsun 60 OBP üzeri en azından o hatalarından her zaman ders çıkarabileceği için çalışkan birisi olabileceği için böyle olmamalı işte. Olay iyi bir okul da değil benim için artık olay yakın bir okul öncelik olarak.

İlk olarak yazdığınız metin çok karışık, cümle bozuklukları var. İkinci olarak, sen bir okul müdürü olduğunu düşün, karşına 60 OBP üzerinde bir öğrenci geliyor, eski okul geçmişine bakıyorsun, sınavlarına vesaire. Sınavlarının çoğu, hatta neredeyse hepsi düşük. O çocuk sana çalışkan olabilirim dese inanır mısın?

Okul az, evet başka binalar yapmak yerine okullar yapılabilir. Fakat şunu da unutmayın hocam, okullar kontenjan ile alıyor. Örnek veriyorum, siz 90 OBP isteyen bir okula gitmek istediniz, sizin ise 89.7682 OBP'niz var. Kontenjan dolmadiysa sizi alabirler, değil mi?

Ayrıca birazcık düşününce 2 OBP farkı bile çok fazla, siz istiyordunuz ki 90 ile alan bir okula 88 ile gireyim. Yoksa ben mi yanlış anladım?

Şimdi çok böyle kötülüyor gibi oldum. İş yine sizde bitiyor, siz eğer ki isterseniz falanca okulunda da başarılı olursunuz. Yol sizi yormasin hocam, yorulursaniz derste daha kötü olur. Siz derslerinize bakın, sınavlarından yüksek alın yeterli.

İlk olarak yazdığınız metin çok karışık, cümle bozuklukları var. İkinci olarak, sen bir okul müdürü olduğunu düşün, karşına 60 OBP üzerinde bir öğrenci geliyor, eski okul geçmişine bakıyorsun, sınavlarına vesaire. Sınavlarının çoğu, hatta neredeyse hepsi düşük. O çocuk sana çalışkan olabilirim dese inanır mısın?

Okul az, evet başka binalar yapmak yerine okullar yapılabilir. Fakat şunu da unutmayın hocam, okullar kontenjan ile alıyor. Örnek veriyorum, siz 90 OBP isteyen bir okula gitmek istediniz, sizin ise 89.7682 OBP'niz var. Kontenjan dolmadiysa sizi alabirler, değil mi?

Ayrıca birazcık düşününce 2 OBP farkı bile çok fazla, siz istiyordunuz ki 90 ile alan bir okula 88 ile gireyim. Yoksa ben mi yanlış anladım?

Şimdi çok böyle kötülüyor gibi oldum. İş yine sizde bitiyor, siz eğer ki isterseniz falanca okulunda da başarılı olursunuz. Yol sizi yormasin hocam, yorulursaniz derste daha kötü olur. Siz derslerinize bakın, sınavlarından yüksek alın yeterli.
Yazdığınız ilk cümle konudan tamamen alakasız ve sadece özen göstermek istemediğim bir vakitti. İkinci olarak okula hangi OBP notuna sahip olanların girebileceğini müdür belirlemez eğer altında kişileri almış olursa torpil olur. Benim burada bahsetmek istediğim her mahalleye cami yerine okul yapılsa herkes yakınındaki bir okula rahatlıkla girebilir. 60 OBP'liler 90 OBP'lilerin lisesine gitsin falan demiyorum yani. Kontenjan dolmadıysa alabilirler ancak yaşadığım yerin nüfusu çok yoğun ve bu da birçok şeyi etkiliyor. En azından fazla nüfuslu yerlerde okul sayısı artırılabilir. 2 OBP farkı uzak ancak mantıklı düşünürsek zeka olarak 90 OBP'li öğrenciden pek farkı olmayacağını düşünüyorum. Sınavlardan yüksek almam ve yolun yormamasını istiyorsunuz ancak otobüsler sıkış tepiş hala her yerde metro yok. Yavaş gitmek ve otobüsün dolu olması yorgunluğu artırıyor. Bir de okulda 8 ders görüyorsun ve çoğu kovid olmasına rağmen gereksiz dersler. Üstüne üstlük 87 OBP ile 30 OBP'lilerin arasındasın ve çoğu dersi kaynatıyorlar ayrıca hocalar 87 OBP'liğe anlatabilecek gibi değil (çoğu). Sonuç olarak eve gelip uyumak zorunda kalıyorum. Sınavlara çalışabileceğim tek vakit hafta sonu kalıyor. O süre zarfında da ne yapabilirsem deneyeceğim şimdilik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı