Neden bu kadar vergi var?

Her ülke geçimini halktan ve şirketlerden aldığı vergiler ile sağlar. Bizim ülkemizde çok alınmasının sebebi, üretim çok az, gider çok fazla ve elimizde dışarıya satıp yüklü para kazanacağımız doğal kaynak yok. O yüzden verginin miktarı otomatik olarak artıyor.

Troll konu değil troll şeyler atmayalım :)
Peki üreten derken ne üretmek?
Bu üretmek daha çok sanayi/teknoloji kısmında. Örneğin üreten ülkelere en iyi örnekler: Japonya ve Almanya. Japonya teknoloji anlamında Almanya otomobil kısmında kendini çok geliştirmiş ülkeler. Sürekli ticaret halindeler bizim gibi virüs yüzünden yazları turizm olmazsa biteriz durumunda değiller yani.

• Hammaddeyi 5'e satıp 10-15-20'ye işlenmişi alıyorsun.
  • Tarım ülkesinde tarım yapmıyorsun, gidip dışarıdan tarım ürünleri alıyorsun. Ulan toprağa ne eksen yetişecek ülkede sırf çıkar için ithal ediyorsun. Yazıktır.
  • Dünya çapında üretim yapıp, dış ülkelere sattığın bir markan neredeyse yok. Hadi birkaç markayı göz önünde bulundurarak iyimser davranalım.
  • En basit şeyi bile üretmek yerine dışarıdan almaya programlanmışsın.
  • Olan üretim yerlerini kapatıp, ihaleleri hak edenlere değil eş/akraba/dosta veriyorsun.
  • Ülkeye döviz çok az giriyor. Brezilya gibi ülkelerin ekonomisinin hatrı sayılır kısmı dışarıda çalışan halkın ülkelerine gönderdiği dövizler oluşturuyor.

Böyle şartlar altında tabii ki vergi arttırılıp halk üzerinden geçinilecek. Vergi mübahtır ancak halkı ağır vergiler altında ezip sefilce yaşatmak mübah DEĞİLDİR! Bu yaşadığımız sistemin hiçbir açıklaması yoktur.

Kısacası biz ölmüşüz, arkamızdan ağlayanımız yok. Bu saatten sonra düzelir miyiz bilmiyorum. Bu ülke için can verenler acaba bir gün ülke bu hallere düşsün diye mi verdiler, çok merak ediyorum. Hepsinin kemikleri sızlıyordur.

Son düzenleme:
Troll konu değil troll şeyler atmayalım :)
Peki üreten derken ne üretmek?
Teknoloji üretirsin, hammadde üretirsin, tarım ürünleri üretirsin, aklına ne geliyorsa.
Teknoloji üretmek için çok geç kaldık, zamanında temellerini atmadığımız için bugün piyasada yer bulmak daha zor oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı