Neden Casper Alınmaz ?

Ben aslında casperın en önemli sorununun parça ömrü olduğunu düşünüyorum. Özellikle laptoplarında 1,5-2 sene sonra sorunlar başlıyor. Bozulan parçalar yada en büyük sorun neden olduğu anlaşılmayan aşırı yavaşlama. Ben şahsen aldıkları parçaların dandik olduğunu düşünüyorum. Dandikten kastım mesela aynı marka aynı model iki işlemci eşit değildir bunu herkes biliyor. Büyük ihtimal diğer parçalarda da böyle sınıfının en kötülerini ucuza topluyor.
INTEL, NVIDIA, SEAGATE, WD, AMD kullanıyorlar. Dandik mi ?

Casper alınmaz. Masaüstü bilgisayar alınmaz. Laptoplarda ASUS, Dell, Acer, MSİ gibi markalın dışında alınmaz.

Uzatmayın işte. Bin tane konu var sosyalde. Birbirinizi yemenin bir mantığı yok. Casper'in ne mal olduğu ortada.
Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim. Burası "Sosyal" bir forum değil mi ?

INTEL, NVIDIA, SEAGATE, WD, AMD kullanıyorlar. Dandik mi ?
Bu konuyu biraz araştırmanı öneririm. Şöyle anlatayım; Mesela intel i7-6700hq bir işlemci alınacak. Ama İntelin ürettiği bütün i7-6700aq'lar aynı değil. Hepsini aynı performansta üretemiyorlar, artık fırından ne çıkarsa. Bunlar arasında fark var ama bize açıklanmıyor hangisi iyi hangisi değil. Büyük markalar geliyor bu işlemci serisinin kaymak tabakası diye adlandırdığımız işlemcileri topluyor gidiyor. Başka markalar geliyor daha düşükleri alıyor gidiyor. İşte böyle böyle en düşükleri kalıyor. Şimdi sen karşılaştırırken bakıyorsun iki işlemcide aynı marka aynı model. Sanıyorsun bu işlemciler aynı. Aslında değil. Asus'taki işlemciyle Casper'daki işlemci kağıt üzerinde aynı gerçekte değil. Zaten seninde dediğin gibi INTEL, NVIDIA, SEAGATE, WD gibi her bilgisayar üreticisinin kullandığı markaları kullanıyorlar. Mantıken Casperında bu Asus, MSI gibi markalarla aynı performansta ve parça ömründe olması lazım. Gelgelelim gerçekte öyle değil. Bende bunun nedeninin az önce anlattığım durum olduğunu düşünüyorum. Yoksa sadece kasasında dandik plastik kullanılıyor diye bir laptop bu kadar kötü olmaz.

Bu konuyu biraz araştırmanı öneririm. Şöyle anlatayım; Mesela intel i7-6700hq bir işlemci alınacak. Ama İntelin ürettiği bütün i7-6700aq'lar aynı değil. Hepsini aynı performansta üretemiyorlar, artık fırından ne çıkarsa. Bunlar arasında fark var ama bize açıklanmıyor hangisi iyi hangisi değil. Büyük markalar geliyor bu işlemci serisinin kaymak tabakası diye adlandırdığımız işlemcileri topluyor gidiyor. Başka markalar geliyor daha düşükleri alıyor gidiyor. İşte böyle böyle en düşükleri kalıyor. Şimdi sen karşılaştırırken bakıyorsun iki işlemcide aynı marka aynı model. Sanıyorsun bu işlemciler aynı. Aslında değil. Asus'taki işlemciyle Casper'daki işlemci kağıt üzerinde aynı gerçekte değil. Zaten seninde dediğin gibi INTEL, NVIDIA, SEAGATE, WD gibi her bilgisayar üreticisinin kullandığı markaları kullanıyorlar. Mantıken Casperında bu Asus, MSI gibi markalarla aynı performansta ve parça ömründe olması lazım. Gelgelelim gerçekte öyle değil. Bende bunun nedeninin az önce anlattığım durum olduğunu düşünüyorum. Yoksa sadece kasasında dandik plastik kullanılıyor diye bir laptop bu kadar kötü olmaz.
O zaman INTEL, Casper'a özel fason işlemci üretiyor ? Bunu kanıtlamak zor. Alırken özelliklere bakmıyor musunuz ?

O zaman INTEL, Casper'a özel fason işlemci üretiyor ? Bunu kanıtlamak zor. Alırken özelliklere bakmıyor musunuz ?
Ben Caspera özel fason işlemci üretiyor mu dedim ? Bu nereden çıkardın. Alırken özelliklere insanlar şöyle bakıyor '' İşlemci aynı, ekran kartı aynı, hdd aynı casper 500 lira daha ucuz Asustan'' Sanıyorlar ki aynı parçalarla aynı performans alınacak kasası kötü olsada 500 lira az para değil. Ama sizin o kağıt üzerinde aynı dediğiniz işlemciler aslında aynı değil. Bunu kanıtlamama ihtiyaç yok çünkü bu teknoloji piyasasında bilinen bir gerçek.

Ben Caspera özel fason işlemci üretiyor mu dedim ?

Onu demeye getiriyorsunuz. Herkes gelip güzelinden kapıyormuş ya Intel'in. Kötülerini Casper alıyorsa fason muamelesi görüyor o zaman.

Ama sizin o kağıt üzerinde aynı dediğiniz işlemciler aslında aynı değil.

Ne yapıyorlar mesela ? Pin kalitesini düşük mü yapıyorlar ? Veya kullanılmayan işlemcilerden parça söküp yenisini mi yapmaya çalışıyorlar ?

@Emre Kağan Evet, kullanıyorlar ama anakart? Bellek? Güç kaynağı? Kasa? Soğutma?
Bende diyorum ki diğerleri "ABD, Avrupa" malı mı kullanıyor ?

Bir bilgisayarı sorunlu yapan şeyler ise genellikle yukarıda belirttiğim etkenlerdir.

@Emre Kağan Hayır ama üretilen yer bir malın kalitesini asla göstermez. Donanımsal sorun yaşayan bir toplama bilgisayar sayısı çok az iken marka bilgisayarda daha fazladır. Bu sadece Casper için değil 1. kalite ürünler normal bir marka bilgisayarda bulunmaz...

Bahsettiğimiz şey kullanılan malların kalitesi üretim yeri değil.

Bir bilgisayarı sorunlu yapan şeyler ise genellikle yukarıda belirttiğim etkenlerdir.

@Emre Kağan Hayır ama üretilen yer bir malın kalitesini asla göstermez. Donanımsal sorun yaşayan bir toplama bilgisayar sayısı çok az iken marka bilgisayarda daha fazladır. Bu sadece Casper için değil 1. kalite ürünler normal bir marka bilgisayarda bulunmaz...

Bahsettiğimiz şey kullanılan malların kalitesi üretim yeri değil.
Fark etmez olur mu hiç. Kalite standartları diye bir şey var. Linkte, orada "C E" simgesi var. Bakınca anlarsınız. Birisi "Çin" diğeri ise "Avrupa" kokusundan bile sezersiniz malın nereden geldiğini. Ayrıca diğer linkten izleyebilirsiniz.

Çizgi Elektronik | PC Güç Kaynakları Rehberi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kadar anlattım hala pin kalitesi mi? Parça mı söküyorlar işlemciden diyorsun. Bu videoda 10:20 de benim sana saatlerdir anlatmaya çalıştığım durum anlatılıyor. Aslında olay aynı marka aynı model olan iki ürünün tam olarak aynı olmadığı. Recep baltaşta anlatamazsa zaten artık bişey demem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı