Neden çırak/çaylaklara iş yerinde azarlar gibi konuşuyorlar?

Genelde dediğiniz gibi patronlar kendilerini üstün gördükleri için azarlıyorlar. Ben fazla yaşamadım azar olayını ama sanayide çalışan arkadaşlarım bu durumdan çok şikayetçi. Bazı işverenler çırakları köle olarak görüyor. Ne iş güvenliği var ne de işçi hakkı. Bence çıraklar da en az sigortalı işçiler kadar değer görmeliler.

Kendilerini üstün sizi küçük görüyorlar.
Ben değil daha doğrusu bir sürü şahit olduğum olay var

Genelde dediğiniz gibi patronlar kendilerini üstün gördükleri için azarlıyorlar. Ben fazla yaşamadım azar olayını ama sanayide çalışan arkadaşlarım bu durumdan çok şikayetçi. Bazı işverenler çırakları köle olarak görüyor. Ne iş güvenliği var ne de işçi hakkı. Bence çıraklar da en az sigortalı işçiler kadar değer görmeliler.
İş alanında gelişeceksek bu ayrımcılığa son vermeliyiz cidden hiç yakışmıyor başka ülkelerde de bu böyle mi bilmiyorum da bu zihniyetle olmaz insanları küçük düşürüyorlar iş gücümüze güç katacaksak bu hırslarla değil emeklerle mümkün

Çünkü eski nesil sopayla adam olmuş. Ustasından babasından dedesinden hep sopa görmüş. Şimdiki nesil de öyle olmalı sanıyorlar. Bir de ego tatmini var. Yıllarca ezilmiş şimdi sıra onda.
Mesleklere alımda karakter sınavı da şart bence

Böyle bir sistemde okulunu okuyarak derslerine çalışarak kendi kariyerlerinde yükselsinler yoksa ki istese bile bağımlı olduklarına baş kaldıramaz ne söylesem ben yaşamadım ama şahit olduklarım var bir de müşteri önünde yapıyorlar özellikle Allah özel sektörde çalışanlara sabır versin

Son düzenleme:
Mesleklere alımda karakter sınavı da şart bence.

Böyle bir sistemde okulunu okuyarak derslerine çalışarak kendi kariyerlerinde yükselsinler yoksa ki istese bile bağımlı olduklarına baş kaldıramaz ne söylesem ben yaşamadım ama şahit olduklarım var bir de müşteri önünde yapıyorlar özellikle Allah özel sektörde çalışanlara sabır versin.

Kurumsal yapılar çok farksız değil. Çoğu şirkette hayatı boyunca ezik büzük yaşamış ve önemli bir konuma gelince altındakileri ezmeye çalışan, alakasız sebeplerle mobbing uygulayan bir sürü yönetici var.

Kurumsal yapılar çok farksız değil. Çoğu şirkette hayatı boyunca ezik büzük yaşamış ve önemli bir konuma gelince altındakileri ezmeye çalışan, alakasız sebeplerle mobbing uygulayan bir sürü yönetici var.
Acaba nereden öğrendik bulunduğu konuma göre işçi ezmeyi diğer ülkelerde hiç böyle bir şey duymadım aklıma gelen en mantıklı adımlardan biri mesleklere alımda karakter sınavı da eklenecek.

Acaba nereden öğrendik bulunduğu konuma göre işçi ezmeyi diğer ülkelerde hiç böyle bir şey duymadım aklıma gelen en mantıklı adımlardan biri mesleklere alımda karakter sınavı da eklenecek.

Karakter sınavı mantıklı ama onu atlatmanın yolları bulunur. Bu tarz egoist narsistler insanları kandırmanın yollarını her zaman bulur. Bunları engellemek için en iyi yöntem bence iç denetim ve soruşturma olmalı. Mobbing gören birisi adı sanı öğrenilir veya işten atılırım korkusu olmadan şikayetçi olabilmeli ve sistem de buna göre gerekli soruşturmayı yaparak ilerlemeli.

Maalesef ülkemizde sistemler suistimal ediliyor. Usta çırağı dövse, çırak şikayetçi olsa karakolda barıştırıp gönderirler. Sonra yine döver veya kovar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı