Neden Çoğu Kişi Intel Fanı?

Bilinçsiz fanboy çok maalesef. Bu bilgisiz fanboylar, bilgisayardan pek anlamayan sadece PC toplamak isteyenlerin kafasını karıştırıyor. Cahil dolu Facebook gruplarına yardım için yazıyorlar, biri çıkıp ''AMD çok ısınıyor alma'' diyor. Sonra adam gelip ''AMD F/P olarak çok iyi ama AMD ısınıyor diyorlar'' diyor. O dönemler çok eskide kaldı. Intel fanboylarına istediğin kadar anlat, ''Intel'in kalitesi yeter abi'' diyorlar. Sanki arada kalite olarak fark varmış gibi.

@matrax33 Ben tercih ederdim mesela. AMD zaten Multi Thread ve saf işlem gücünde Intel'den çok daha önde. Bir miktar OC ile Intel'in oyun performansını yakalıyor, en kötü ihtimal 2-3 FPS daha az alırsın. Zaten 1440P ve üstünde Intel'in hiçbir artısı kalmıyor. Intel'in OC performansının Ryzen'e göre daha iyi olduğunu kabul ediyorum fakat yine de bu Intel'i kurtarmıyor.
 
Başlıca sebeplerinden biri Ryzen serisinden önce Intel'in oyun performansında ve tek çekirdekte hatırı sayılır bir fark atmasıdır. Ryzen ile birlikte AMD farkı kapattı sayılır. Ama maalesef çok geride kalanlar olduğu için, günümüzde de böyle bir algı var.
 
Şu sebepler olabilir:
  • FX serisinden dili yananlar çekiniyorlardır.
  • 1080p oyun oynamayı düşünenler Intel alabilirler.
  • İlk Ryzenlerin düşük tek çekirdek performanslarından memnun kalmamıştır.
  • Ryzen ilk çıktığında yaşanan RAM uyumluluk sorunları gözünü korkutmuştur.
  • Intel alıp bugüne kadar hiçbir pişmanlığı olmamış olabilir.
 
İntel 8700K kullanırken satıp 2700X sisteme geçtim. İntel bana göre daha stabil çalışıyor. Ryzen sistemde anlık FPS düşüp çıkması oluyor. İntel bana daha dayanıklı daha stabil daha güçlü geldi. Bizzat ikisini de kullandım. RAM MHz 2933 yukarı yaptığım zaman mavi ekran veriyor. Tekrar Intel PC toplayacağım indirim bekliyorum.
 
İntel 8700K kullanırken satıp 2700X sisteme geçtim. İntel bana göre daha stabil çalışıyor. Ryzen sistemde anlık FPS düşüp çıkması oluyor. İntel bana daha dayanıklı daha stabil daha güçlü geldi. Bizzat ikisini de kullandım. RAM MHz 2933 yukarı yaptığım zaman mavi ekran veriyor. Tekrar Intel PC toplayacağım indirim bekliyorum.
1080P kullanıyorsanız sistemi zaten araştırmanız gerekirdi. 1080P'de İ5 8600K bile Ryzen 7 2700X'e yakın. Yalnız FPS düşme falan veya mavi ekran verme doğru bir durum değil o sizden kaynaklanan bir sorundur diye tahmin ediyorum.
 
Arkadaşlar sizce bunun sebebi ne? Başka forumlarda görüyorum arkadaşlarım falan konuşuyor diyorlar bir sistem dizeceğim içine İ7 8700K, RTX 2080 2K'da ohh 200 FPS falan tabii ki çoğu bilgisiz. Sizce bunun sebebi AMD'nin FX serisini çıkarması mıydı? Sosyalde de görüyoruz bunları. Örneğin konu açıyor İ7 8086K'lı sistem ve 2K'da kullanacağını belirtiyor. Bu İntel fanboyluluğunu kırmak için AMD zaten Ryzen gibi kaliteli bir seri yaptı ama hala var. Diğer ülkelerde ne kadar var bilmiyorum. Sizce sosyalde veya diğer yerlerde bu İntel fanboyluğunu kırmak için ne yapılmalı? Sınıftakilere Ryzen 7 2700X ve İ7 8086K'nın 4K performansını gösteriyorum ama yine de vazgeçmiyorlar :D
Onlar bilgisiz insanlar. Arkadaşıma Ryzen al diyorum İntel alıcam diyor. Neden İntel kullanıyon diyorum bana AMD ısınıyor diyor.
İroni yapıyorsunuzdur heralde.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı