Neden Çoğu Kişi Intel Fanı?

Buradaki çoğu kişi, yetkili bazı kişiler bile belli markaların fanboyu olabiliyorlar. Artık bu arkadaşlara doğruları anlatmaya elimizden geldiğince çalışıyoruz. Anlamak istemezlerse kendileri bilir. 14K mesajım var. Artık şahsen bıktım bu tiplerden, baktım laftan anlamıyor, konuyu takibi bırakıyorum. anında. Sonuçta kimsenin babasının şirketleri değil bunlar. Onlar kazanır, siz de burada kendinizi bir hiç için yersiniz.
 
Milletin keyfinin kahyası mısınız? Boş verin beyler. Intel alan Intel alsın almayan almasın. Sanki sizin bilgisayarınıza giriyor bu alınan ürünler. Mavi elbise daha kalitelidir belki ama siyah rengi seven adam gidip de maviyi almaz.
 
Bilgisayar dünyasında son tüketici için CPU üreten topu topu iki firma var ve her halükarda rekabet bize yarıyor. AMD son tüketicinin uygun fiyata 8 çekirdekli işlemcilerle buluşmasını sağladı, rakibi mecburen çekirdek arttırdı. Yani yine bize yarıyor bu olay.

İki firmanın da olayı farklı. Intel tarafı daha lüks ama hız aşırtma macerası için daha uygunken, AMD zor olanı başarmak isteyip rakibiyle arasındaki oyun performansı farkını kapatmaya çalışıyor. Farkı kapatmaya uğraşırken elbette kullanıcılara bir avantaj sunmalı. O da fiyat avantajı.

O yüzden yok "AMD çöp, Intel çöp" gibi genellemelerde bulunurken son tüketici için CPU üreten iki tane firmanın olduğunu göz önünde bulundurarak çöp diyelim lütfen. Hangi tarafa yakın olursanız olun, bu iki firmanın yaptığı muazzam işler ortada.
 
Geçen seneler I3 7100, 7400 alan mı mutludur yoksa Ryzen 1200, 1600 alan mı mutludur? Hangi kullanıcı ekran kartı yükselttiğinden işlemcisini değiştirme arayışına girmiştir?

AMD'yi kullanıcılarına uzun süre hizmet verme amacı güttüğü için seviyorum. Intel ne yazık ki kullanıcılarını sağılacak inek gibi gördüğü için bilinçli kullanıcılar hem hesaplı hem Intel'e ders olsun diye AMD tercih ediyor. FX varken mecburduk Intel'e paşa paşa sağılmaya ama Ryzen çıkıp ortalığı kasıp kavurunca bilinçli kullanıcı sığınacak liman gibi gördü AMD'yi. Intel ise etrafta sağılacak inek bulamayana kadar başlıktaki ön yargılı müşteri tiplerini sağmaya devam edecektir. İnek gibi sağılmamanız sizin elinizde.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı