Neden dersleri anlamıyorum?

İşte konuyu dinliyorum hocalarımız soru da çözüyor fakat ben çözemiyorum çözdükleri soruları da anlamıyorum

Büyük ihtimal temeliniz hiç yoktur. Evde 2 katı çalışmanız lazım. Dershanede ders sonrasında hocalara gidip sorular sormalısın çözemediğin soruları gösterip tekrar farklı soruları kendin çözmelisin. Ama senin büyük ihtimal temel sorunun temelsizlik. Eğer tüm sınıfta böyle bir sorun yoksa.

Büyük ihtimal temeliniz hiç yoktur. Evde 2 katı çalışmanız lazım. Dershanede ders sonrasında hocalara gidip sorular sormalısın çözemediğin soruları gösterip tekrar farklı soruları kendin çözmelisin. Ama senin büyük ihtimal temel sorunun temelsizlik. Eğer tüm sınıfta böyle bir sorun yoksa.
Sınıfında benden pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

Normaldir, sıfırdan temel atmaya başlayın en azından YKS'nda da 26 net yapmazsın ayrıca dershanelerde hocalar yavaş yavaş, detaylı detaylı anlatmazlar. Dershanedeki konuları anlayabilmek için çok fazla tekrar yapman lazım.
Dershanede anlamayacaksam niye gideyim ki? Gereksiz mi yani dershane?

Sınıfında benden pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

Dershanede anlamayacaksam niye gideyim ki? Gereksiz mi yani dershane?

Dershanelerin amacı sadece konu anlatmak değildir, yani tabii ki anlatıyorlar fakat bir temel oluşturmak için anlatıyorlar bunları bir fikriniz olsun diye. Gerisi size kalan bir durum. Dershaneler gereksiz değildir, yani tabii ki çok gerekli de değiller fakat katkıları var mı var tabii ki.

Daha önceki senelerini nasıl geçirdin? Yazılıların sınavların nasıldı? Eve geldiğinde ders çalışıyor muydun?
İlk defa ders çalışıyorum, dinliyorum diyebilirim.

Mezuna mı kaldınız? Dershaneler 4 senenin konusunu 1 senede yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu yüzden temeli olmayan biri için yetişmek oldukça zor, yapacak bir şey yok sizin de çok çabalamanız lazım.
12. Sınıftayim

Eğer gerçekten iyi bir yer kazanmak istiyorsan 12. Sınıf konularından önce 9. Sınıf konularına çalış. Onları anlamıyorsan ortaokulda da eksik vardır oraya kadar girmen gerekecektir ama bu hazirana kadar yetişexek bir süreç değil. Bir yıl daha çalışmayı göze al ve pes etme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı