Neden Epic Games Launcher kullanılmamalı?

İlk hali rezalet olsa da arayüz şu an için fena değil diyebiliriz. Epic Games Launcher'ı 2018'den beri kullanıyorum. Ayriyeten arayüz kısmına çok takılmamak lazım. Zaten oyun launcherları (Steam, Ubisoft, Origin vs) tek bir amaçla kullanılıyor. Fazladan GB olayını merak ettim. Kontrol ettim de birkaç oyunda boyutlar aynı. Sıkıştırılmamış şekilde indirdiği oyunlar mı var? Profil ve topluluk kısmına kesinlikle katılıyorum. En azından basit bir profil sayfası gelmeli ve düzenlenebilmeli. Sisteminizi bilmiyorum ancak launcher bende kasmıyor. Eski bir sisteme sahip olan arkadaşımda da sekmeler arasında veya mağazada gezinirken kasma göremedik. Kasma yaşamanız garip. Oyun tarafında mağazası kıt gerçekten, şu sıralar eklenmeye başladı bir şeyler bakalım. Birkaç aya Steam bolluğuna yetişir gibi. Sunucu çökmesine çok uzun sürmediği sürece takılmamak lazım. İndirimlerde Steam'de, özellikle Ubisoft'ta birçok kez yaşadım. Diğerlerine katılıyorum.
 
İlk hali rezalet olsa da arayüz şu an için fena değil diyebiliriz. Epic Games Launcher'ı 2018'den beri kullanıyorum. Ayrıyeten arayüz kısmına çok takılmamak lazım. Zaten oyun Launcher'ları (Steam, Ubisoft, Origin vs) tek bir amaçla kullanılıyor. Fazladan GB olayını merak ettim. Kontrol ettim de birkaç oyunda boyutlar aynı. Sıkıştırılmamış şekilde indirdiği oyunlar mı var? Profil ve topluluk kısmına kesinlikle katılıyorum. En azından basit bir profil sayfası gelmeli ve düzenlenebilmeli. Sisteminizi bilmiyorum ancak Launcher bende kasmıyor. Eski bir sisteme sahip olan arkadaşımda da sekmeler arasında veya mağazada gezinirken kasma göremedik. Kasma yaşamanız garip. Oyun tarafında mağazası kıt gerçekten, şu sıralar eklenmeye başladı bir şeyler bakalım. Birkaç aya Steam bolluğuna yetişir gibi. Sunucu çökmesine çok uzun sürmediği sürece takılmamak lazım. İndirimlerde Steam'de, özellikle Ubisoft'ta birçok kez yaşadım. Diğerlerine katılıyorum.

Mesela Borderlands 3 75GB boş alan istediği halde Epic Launcher 100GB indiriyor. Witcher 3'te de benzer durum var. Arayüz hala Steam'den çok daha kötü ama ilk haline göre çok daha iyi. Gelişsin ama şu anki hali ile sırf bedava oyun veriyor diye savunanlar var.
 
Beleş oyun verdiği için kullanıyoruz zaten.
1- Arayüz.
Arayüz berbat. Daha da uzatmaya gerek yok.
İse yarıyorsa sıkıntı yok beleş Control indirip oynayabiliyorsun.
2- Oyun indirirken gereğinden fazla GB indiriyor.
Bu sorun sadece bende yok Epic Launcher kullanan herkeste var. Gereğinden fazla GB indiriyor. Ne indiriyor bilmiyorum.
Bunu ben de farkettim galiba güncelleme için ya da depolama alanı tamamen dolmasını engellemek için mesela GTA 111GB duruyordu ama 107GB indi.
3- Profil düzenlemedeki çesitsizlik.
Çeşitlilik yok denecek kadar az.
Oraya 1 kere girmedim.
4- Steam topluluğu gibi bir şeyin olmaması.
Steam'de topluluk bölümünden tonlarca şey yapabiliyorken Epic'de böyle bir durum olmaması üzücü.
Zaten beleş oyun almak için yapıyoruz. Bazen de indirim oluyor ucuza alıyoruz.
Türkiye.


5- Launcher'ın kasması.
Launcher çok kasıyor. Yükleme ekranlarında çıkan dönen yuvarlak bile 30 FPS değil. Bu sorun sadece bende yok.
Vallahi hiç farketmedim sadece bazen takılıyor onu söyleyebilirim.
6- Az oyun var.
Steam'e oranla oyun sayısı aşırı az. Çoğu oyunu bulamıyorsunuz.
Normal bunu geçiyorum.
7- Sunucu problemleri.
Büyük bir oyun bedava verildiğinde genellikle sunucular çöküyor.
1 hafta süre içinde alıyorsun zaten bu da normal.
Steam kadar popüler değil.
Bu durum bir sorun ile karşılaştığınızda çözüm bulmanızı zorlaştırıyor
Zaten bu yüzden az oyun var.
 

Geri
Yukarı