Neden et yeriz?

Canım istediği için. Et yemeyi sevdiğim için.

@Son Hava Bükücü

Dostum kusura bakma ama, ajitasyon yaparak insanların et yemesini engelleyemezsin. İnsanlar senin ne yediğine karışıyor mu? Karışmıyor. O zaman sen de onlara karışmayacaksın.

Yok onların da aileleri var, yok seni yeseler hoşuna gider mi gibi saçma sapan argümanlar üretmeyin lütfen.

Bence insanoğlu doğadaki hayvanların birbirini yeme döngüsünü durdurmalı.

Hadi durdurdun diyelim, peki ya sonra? Et yiyen kaplan bu sefer ot mu yiyecek?

Bu yorum size mantıklı geliyor mu?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar saçma sapan yorum yapmamınızı rica ediyorum. Neden et yeriz yani neden et yemeden yaşayabilecekken canlıları katlederiz? Onlarında aileleri var onlarda yas tutuyorlar ve biz onları yedikten sonra dışkıya dönüşüyorlar :( .Düşünsenize sizi ve ailenizi yemek üzereler dışkı olacaksınız acı çekerek öleceksiniz pahalı yerlerde satılacaksınız. Ben et yiyorum ama artık yemeyeceğim sanırım bana proteinden bahsetmeyin et yemeden de yaşanıyor doğanın kanunu falanda demeyin vahşi değiliz biz. Sizin görüşleriniz neler?

Evet et yemeden de yaşanıyor. İnsanoğlu (benim bildiğim) ilk zamanlarda sebze meyve ile beslenmiş fakat sonra sebzenin ete göre daha az verimli olduğunu görmüş ve et tüketmeye başlamış. Avcılık yapmış sonra çağlar atlamışız ve sonuç çok değişmemiş.
 
Yemeyip ne yapacan? O zaman sütünü de içmeyelim yazık yavrusu var, yavrusunun hakkı ya da bal yemeyelim o emekçi arılar yorulmak nedir bilmeden çalışıyorlar. Sadece ot yiyebiliriz ama otlar da canlı. Tamam ses çıkarmıyor hareket etmiyor ama o da canlı.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Veganları ve vejetaryenleri bu sebepten ötürü anlamıyorum. Canlılara zarar vermemek için yemiyorlar ama bitkileri unutuyorlar.
 
Gayet mantıklı bir cevap vermiş arkadaş, bir et ile aynı derecede yararlı olan sentetik bir gıda üretilirse neden öldürelim hayvanları, öldürmeyiz. O zamana kadar bana vegan ol demeyin :).
Bana o zaman da demeyin. Etsiz hayat bilgisayarsız CS oynamak gibi bir şey.
Peki hayvanların bizden üstün varlıklar olduğunu düşün? Bir kişi var diye düşünelim annesi, babası, kendisi yenmeyi bekliyor önce annesi insanlar tarafından yeniliyor, katlediliyor. Affedersin dışkıya dönüşüyor o dışkı o kişinin annesi oluyor sonra kanalizasyona. Aynı şey babası içinde oluyor ne kadar çırpınsa da elinden bir şey gelmiyor ve sıra o kişiye geliyor. Bu kadar işkence çekmesine rağmen kendisini yiyen kişilerden gerekli bir sebep yerine et yiyorum çünkü lezzetli gibi bir şey duyuyor.
Ama değiller? Ne yapalım, öyle olsalar o zaman onlar bizi yerdi. Ama değil biz onları yiyoruz. Madem canlılara bu kadar saygı duyuyorsun git toprak ye. Bitkiler de canlı çünkü.
 
Çünkü bu zamana kadar insanlar öyle alışmışlar. Dana, kuzu yenirken kedi, köpek, yenmemesinin bir sebebi yok. Hiçbir insan diğer insanı yemeye ya da yememeye zorlayamaz. Herkes kendi diyetine uyup diğerininkine karışmasa hiçbir sıkıntı çıkmayacak ama ne yapacaksın işte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı