Neden et yeriz?

Neden birbirimizle tartışıyoruz ki? Neden kutuplaşıyoruz ki? Et yiyen yer yemeyen yemez. Yemesinin sebebi de çok büyük ihtimal tadı ve içeriğindeki protein gibi yararlı minerallerdir. Yemeyen de hayvanlar ısevdiği için, dokunduğu için ya da vegan olduğuu için yemez. Ben bir zarar görmüyorum. Tamam belki onlar canlı ama bu yaptığımız şey günah olsaydı başka bir dinde veya dini kitapta yazardı. Mesela eskiden "mani" dini varmış. Uygurlar buna inanmış. Savaşmak, insan öldürmek, et yemek(dolaylı yoldan çünkü hayvan katletmek de yasak) yasakmış. Uygurlar bu şekilde savaşçı özelliklerini kaybetmişler ve yıkılmışlar. Tamam belki uç bir örnek ama aynısı bize olabilir. Evet biraz boş yaptım ama sebebi eti sevmemdir.

Neden birbirimizle tartışıyoruz ki? Neden kutuplaşıyoruz ki? Et yiyen yer yemeyen yemez. Yemesinin sebebi de çok büyük ihtimal tadı ve içeriğindeki protein gibi yararlı minerallerdir. Yemeyen de hayvanlar ısevdiği için, dokunduğu için ya da vegan olduğuu için yemez. Ben bir zarar görmüyorum. Tamam belki onlar canlı ama bu yaptığımız şey günah olsaydı başka bir dinde veya dini kitapta yazardı. Mesela eskiden "mani" dini varmış. Uygurlar buna inanmış. Savaşmak, insan öldürmek, et yemek(dolaylı yoldan çünkü hayvan katletmek de yasak) yasakmış. Uygurlar bu şekilde savaşçı özelliklerini kaybetmişler ve yıkılmışlar. Tamam belki uç bir örnek ama aynısı bize olabilir. Evet biraz boş yaptım ama sebebi eti sevmemdir.

Ben de hayvanları seviyorum ama et yiyorum. Et yiyenler hayvanları sevmiyor mu yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen et yememeye devam edebilirsin boş polemik yapmanın manası yok.
Zaten mantıklı düşünse böyle olurdu ama bunların amacı başka. Vegan olup da vegan olmadığını bilmediğin kimse olmuyor etrafında çünkü sürekli bir tartışma, kendini haklı gösterme çabasındalar.

Sizin bu yaptığınız suç sayılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet sabah sabah canım kebap, lahmacun ve etli ekmek çekti. Konya'lı değilim ama bir kere gitmiştim tadı gerçekten mükemmel. Giderseniz mutlaka yemelisiniz. Bir ekmeğin yarısını yemiştim.😀

Bende hayvanları seviyorum ama et yiyorum. Et yiyenler hayvanları sevmiyor mu yani?

Hayır. Öyle bir kaide yok. Ben kedilere ve köpeklere. Kısacası sokakta olan bütün hayvanlara acırım. Hatta bulabilsem spreyle değil de elimle atıcaktım evdeki fareyi. Kusura bakma fare kardeş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı