Olamaz nokta.
Hiçbir şey bildiğin yok. Evrimi de bilmiyorsun. Kendi inanışa evrimi alet edemezsin.
Asıl saçmalık bu yazdığın. Bir Tanrı'nın hata yapabiliyor olduğunu düşünüyorsun inandığı kişi Tanrı değil. Koskoca Tanrı canlı yaratacak ama kusursuz olmayacak bu canlı, artık iyice işin cılkını çıkardınız siz. Tanrı'ya böyle bir kılıf uydurmak Tanrı kavramını yerle bir eder. Boşuna demiyorum Tanrı kavramına en çok dindarlar zarar veriyor. Canlılar ve evrenin hatalarla dolu olduğunu kabul edip, Tanrı'nın beceriksiz olduğunu söylemiş oluyorsun aynı zamanda bu sözlerinle. Üzerine basa basa diyorum her şeye gücü yeten bir Tanrı'nın bir şeyi geliştire geliştire yani öğrenerek yaptığını savunmak bizatihi Tanrı kavramına terstir. Bizi ve evreni bir Tanrı'nın yaptığını söyleyip Tanrı'nın hata yapabilir olmasını nasıl söyleyebiliyorsun ya inanılır gibi değil. Bu Tanrı insan mı hata yapsın ya. Canlı ve gök cismi yaratacak ama sonunu kestiremeyecek, bilmeyecek ama bu nasıl bir akıl tutulmasıdır inanamıyorum gerçekten. Bu kadar beceriksiz ise ne anlamı kaldı Tanrı'nın.
Hiç yanıltmadın tebrik ederim. Caner Taslaman'ı önermeden belliydi bu yazdığın saçmalıklar. Caner Taslaman'ın evrim hakkında en ufak bir bilgisi yok. Caner taslaman da güya kendini uyanık sanıp evrimi dinlere uyarlama çabasında olan dediklerinin hiçbir geçerliliği yok ve de asla dikkate alınacak biri de değil.
Kusursuz, ezeli, ebedi ve tek olmak. Bunlar yalnızca tanrıya ait özelliklerdir. Ortada kusursuz başka bir varlık olsaydı tanrı tanımıyla çelişkili olurdu.
Bilgisizlik konusunda uzman olacaksın herhalde bu gidişle.
Yeterince iyi açıklamış dediğin kişi senle zıt görüşlü.
Tanrının kusurlu bir şey yarattığını düşünmek sizin deyiminizle "şirk koşmak"tır.
Dostum sen Tanrı'nin var olduğuna dair arguman istiyorsun fakat Tanrı'nın yok olduğuna dair argümanda sunmuyorsun.
Yokluğa argüman sunulmaz. Bir kişi bir şeyin varlığını iddia ediyorsa olmadığını ispat edin diyemez. Bu mantık dışıdır. Ayrıca ateistlerin böyle bir argümana ihtiyacı yok. Biz Tanrı'nın var olduğunu biliyoruz, düşüncelerde tabii sadece.bir şeye inanmak onu gerçek yapmaz. Hatta inanç kanıt da gerektirmez. Fakat bu bir gerçek derseniz o noktada kanıt göstermeniz gerekir. Mantık bu şekilde işler.
Yaratılanlar kusursuz olsaydı zamana ve diğer şeylere tabi olmazdı. O zaman da tanrı tek olmazdı. Asıl aksini iddia etseydim şirk koşuyor olurdum zira tanrıyla evreni bir tutmuş olurdum -ki bu panteizm zaten-
Evren, tanrı gibi kusursuz değildir ama kaos içinde de değildir. Bir düzen vardır. Düzenin olması kusursuz olduğu anlamına gelmiyor.
Evrimi savunup tanrıyı kabul edemezsiniz bunu anlayın öncelikle. Çünkü birbirleriyle ters kavramlar. Bir tanrının hata yapıyor olabileceğini düşünüyor yukarıdaki şahıs. Madem bu tanrı hata yapıyor insandan ne farkı kaldı o zaman.Tanrı'nın yok olduğuna dair argümanda sunmuyorsun.
Zaten evrim su götürmez bir gerçektir. Adaptasyonda evrim mekanizmalarından biridir elbette.Ayrica evrim konusuna katılmıyorum evrim dediğiniz şeye ne açıdan baktığınızla ilgilidir bana kalırsa adaptasyon mesela bir evrimdir.
Kaynağı Caner Taslaman olan biri safsatanın alasını söylüyordur bu kadar.Safsata konusunda sizi geçemeyeceğim âşikar.
Senin yazdıklarının hiçbir şeyinde haklılık payı yok.Benimle zıt görüşlü olması bazı konularda haklı olabileceği gerçeğini değiştirmiyor, sizin aksinize ben bunu anlayabiliyorum.
Biz nasıl ki varlığına inaniyorsak ve bunun sebepleri varsa o da yokluğuna inaniyorsa bununda sebepleri var sonuç olarak argümanları var.
Evrimi savunup Tanrı'yı kabul edemezsiniz bunu anlayın öncelikle. Çünkü birbirleriyle ters kavramlar. Bir Tanrı'nın hata yapıyor olabileceğini düşünüyor yukarıdaki şahıs. Madem bu Tanrı hata yapıyor insandan ne farkı kaldı o zaman.
Zaten evrim su götürmez bir gerçektir. Adaptasyonda evrim mekanizmalarından biridir elbette.
Gerek evrenin kendisi, gerek canlılar hiçbiri kusursuz değil. Bir Tanrı canlı ve evren yaratıyorsa bu kusurlu olamaz.
Kaynağı Caner taslaman olan biri safsatanın alasını söylüyordur bu kadar.
Senin yazdıklarının hiçbir şeyinde haklılık payı yok.
Bu mükemmelliğin kendisi. Sizi ikna etmek ile vakit kaybetmeyeceğim.Bunun mükemmellikle uzaktan yakından alakası yok, ayrıca madde konusunda da birçok yanlışınız var.