Neden felsefeyle uğraşanların çoğu ateist, deist, agnostik?

Olamaz nokta.

Hiçbir şey bildiğin yok. Evrimi de bilmiyorsun. Kendi inanışa evrimi alet edemezsin.

Asıl saçmalık bu yazdığın. Bir Tanrı'nın hata yapabiliyor olduğunu düşünüyorsun inandığı kişi Tanrı değil. Koskoca Tanrı canlı yaratacak ama kusursuz olmayacak bu canlı, artık iyice işin cılkını çıkardınız siz. Tanrı'ya böyle bir kılıf uydurmak Tanrı kavramını yerle bir eder. Boşuna demiyorum Tanrı kavramına en çok dindarlar zarar veriyor. Canlılar ve evrenin hatalarla dolu olduğunu kabul edip, Tanrı'nın beceriksiz olduğunu söylemiş oluyorsun aynı zamanda bu sözlerinle. Üzerine basa basa diyorum her şeye gücü yeten bir Tanrı'nın bir şeyi geliştire geliştire yani öğrenerek yaptığını savunmak bizatihi Tanrı kavramına terstir. Bizi ve evreni bir Tanrı'nın yaptığını söyleyip Tanrı'nın hata yapabilir olmasını nasıl söyleyebiliyorsun ya inanılır gibi değil. Bu Tanrı insan mı hata yapsın ya. Canlı ve gök cismi yaratacak ama sonunu kestiremeyecek, bilmeyecek ama bu nasıl bir akıl tutulmasıdır inanamıyorum gerçekten. Bu kadar beceriksiz ise ne anlamı kaldı Tanrı'nın.

Hiç yanıltmadın tebrik ederim. Caner Taslaman'ı önermeden belliydi bu yazdığın saçmalıklar. Caner Taslaman'ın evrim hakkında en ufak bir bilgisi yok. Caner taslaman da güya kendini uyanık sanıp evrimi dinlere uyarlama çabasında olan dediklerinin hiçbir geçerliliği yok ve de asla dikkate alınacak biri de değil.

Dostum sen Tanrı'nin var olduğuna dair arguman istiyorsun fakat Tanrı'nın yok olduğuna dair argümanda sunmuyorsun. Konuşmaları tamamen okudum sana kendi görüşlerini aktaran insanlar senin dediklerine zırva diyor sen onlara hiçbir şey bilmiyorsunuz cahilsiniz muamelesi yapıyorsun. Burada amaç tam olarak ne anlayabilmiş değilim kendi doğru bildiginizi savunur gibi yapıp kendinizi tatmin etmek mi? Yoksa düşünmek ve düşünmeye sorgulamak mi? Bu tarz konularda yıkıcı değil yapıcı dil kullanman gerekiyor ki insanları kendi dogrunu anlatabilesin ve onlar da onu yorumlayıp kendilerince dogru ise kabul etsinler öyle bir derdin yoksa niye yazıyorsun zaten? Ayrica evrim konusuna katılmıyorum evrim dediğiniz şeye ne açıdan baktığınızla ilgilidir bana kalırsa adaptasyon mesela bir evrimdir. Ilıman iklime adapte olan insanlarda soğuk direnci daha azdır tam tersi soğuk iklimde yaşayan insanlarda sıcak havaya karşı daha kirilgan birden çok örnekleyebiliriz bunu. Kusurlu varlık olarak gördüğün insanın vücudu çoğu durumda kendini iyilestirebilecek kapasiteye sahip buna bir süru somut örnek bulabilecegimizi düşünüyorum. Sorunlu olan bir şey varsa o da sorunlu düşüncelere adapte olmuş insanlar psikolojik olarak kendini hasta olduğuna inandirip acı çeken baş ağrısı vb yaşayan sahte ilaçlarla tedavi olduğuna inanıp iyileşen insanlar var her şey somut olsa bu dediğim durumun olmaması gerekir mesela. Herkesten örnek istiyorsun biraz da sen örnek ver biz okuyalım.
 
Kusursuz, ezeli, ebedi ve tek olmak. Bunlar yalnızca tanrıya ait özelliklerdir. Ortada kusursuz başka bir varlık olsaydı tanrı tanımıyla çelişkili olurdu.

Sizin tanrı tanımınızda büyük yanlışlar var. Tanrının kusurlu bir şey yarattığını düşünmek sizin deyiminizle "şirk koşmak"tır. Kuranı okuduğunuzu söylüyorsunuz. Anlayarak mı okudunuz oldukça merak ediyorum. Konunun başından beri yazdıklarınız asla anladığınızı göstermiyor çünkü.
 
Bilgisizlik konusunda uzman olacaksın herhalde bu gidişle.

Safsata konusunda sizi geçemeyeceğim âşikar.

Yeterince iyi açıklamış dediğin kişi senle zıt görüşlü.

Benimle zıt görüşlü olması bazı konularda haklı olabileceği gerçeğini değiştirmiyor, sizin aksinize ben bunu anlayabiliyorum.

Konu felsefeden çıktı, iyice kişisel tartışmaya döndü. Göz ardı edip geçiyorum, iyi akşamlar dilerim tekrardan.

Tanrının kusurlu bir şey yarattığını düşünmek sizin deyiminizle "şirk koşmak"tır.

Yaratılanlar kusursuz olsaydı zamana ve diğer şeylere tabi olmazdı. O zaman da tanrı tek olmazdı. Asıl aksini iddia etseydim şirk koşuyor olurdum zira tanrıyla evreni bir tutmuş olurdum -ki bu panteizm zaten-

Evren, tanrı gibi kusursuz değildir ama kaos içinde de değildir. Bir düzen vardır. Düzenin olması kusursuz olduğu anlamına gelmiyor.
 
Dostum sen Tanrı'nin var olduğuna dair arguman istiyorsun fakat Tanrı'nın yok olduğuna dair argümanda sunmuyorsun.

Yokluğa argüman sunulmaz. Bir kişi bir şeyin varlığını iddia ediyorsa olmadığını ispat edin diyemez. Bu mantık dışıdır. Ayrıca ateistlerin böyle bir argümana ihtiyacı yok. Biz tanrının var olduğunu biliyoruz, düşüncelerde tabii sadece. :) Bir şeye inanmak onu gerçek yapmaz. Hatta inanç kanıt da gerektirmez. Fakat bu bir gerçek derseniz o noktada kanıt göstermeniz gerekir. Mantık bu şekilde işler.
 
Yokluğa argüman sunulmaz. Bir kişi bir şeyin varlığını iddia ediyorsa olmadığını ispat edin diyemez. Bu mantık dışıdır. Ayrıca ateistlerin böyle bir argümana ihtiyacı yok. Biz Tanrı'nın var olduğunu biliyoruz, düşüncelerde tabii sadece. :) bir şeye inanmak onu gerçek yapmaz. Hatta inanç kanıt da gerektirmez. Fakat bu bir gerçek derseniz o noktada kanıt göstermeniz gerekir. Mantık bu şekilde işler.

Biz nasıl ki varlığına inaniyorsak ve bunun sebepleri varsa o da yokluğuna inaniyorsa bununda sebepleri var sonuç olarak argümanları var.
 
Yaratılanlar kusursuz olsaydı zamana ve diğer şeylere tabi olmazdı. O zaman da tanrı tek olmazdı. Asıl aksini iddia etseydim şirk koşuyor olurdum zira tanrıyla evreni bir tutmuş olurdum -ki bu panteizm zaten-

Evren, tanrı gibi kusursuz değildir ama kaos içinde de değildir. Bir düzen vardır. Düzenin olması kusursuz olduğu anlamına gelmiyor.

Bu açıklamanızdan çıkan tek anlam tanrıya inanıyor olmanız, fakat kesinlikle müslüman olmamanız. Kurana inanan bir müslüman bunları yazmaz, yazamaz.
 
Tanrı'nın yok olduğuna dair argümanda sunmuyorsun.
Evrimi savunup tanrıyı kabul edemezsiniz bunu anlayın öncelikle. Çünkü birbirleriyle ters kavramlar. Bir tanrının hata yapıyor olabileceğini düşünüyor yukarıdaki şahıs. Madem bu tanrı hata yapıyor insandan ne farkı kaldı o zaman.

Ayrica evrim konusuna katılmıyorum evrim dediğiniz şeye ne açıdan baktığınızla ilgilidir bana kalırsa adaptasyon mesela bir evrimdir.
Zaten evrim su götürmez bir gerçektir. Adaptasyonda evrim mekanizmalarından biridir elbette.

Gerek evrenin kendisi, gerek canlılar hiçbiri kusursuz değil. Bir tanrı canlı ve evren yaratıyorsa bu kusurlu olamaz.

Safsata konusunda sizi geçemeyeceğim âşikar.
Kaynağı Caner Taslaman olan biri safsatanın alasını söylüyordur bu kadar.

Benimle zıt görüşlü olması bazı konularda haklı olabileceği gerçeğini değiştirmiyor, sizin aksinize ben bunu anlayabiliyorum.
Senin yazdıklarının hiçbir şeyinde haklılık payı yok.
 
Biz nasıl ki varlığına inaniyorsak ve bunun sebepleri varsa o da yokluğuna inaniyorsa bununda sebepleri var sonuç olarak argümanları var.

Biz de onu diyoruz zaten. İnanıyorsunuz. İstediğiniz kadar inanabilirsiniz, bunda herhangi bir sorun yok. Din gerçek anlamıyla bir inanç sistemidir. Mantıken varlığına inanan sizsiniz. Tutup burada binlerce dini tartışacak da değiliz. Yokluğa inanmak mantık dışıdır. Varlığa kanıt yoksa yokluğa inanılmaz, yokluk bilinir.
 
Evrimi savunup Tanrı'yı kabul edemezsiniz bunu anlayın öncelikle. Çünkü birbirleriyle ters kavramlar. Bir Tanrı'nın hata yapıyor olabileceğini düşünüyor yukarıdaki şahıs. Madem bu Tanrı hata yapıyor insandan ne farkı kaldı o zaman.

Zaten evrim su götürmez bir gerçektir. Adaptasyonda evrim mekanizmalarından biridir elbette.

Gerek evrenin kendisi, gerek canlılar hiçbiri kusursuz değil. Bir Tanrı canlı ve evren yaratıyorsa bu kusurlu olamaz.

Kaynağı Caner taslaman olan biri safsatanın alasını söylüyordur bu kadar.

Senin yazdıklarının hiçbir şeyinde haklılık payı yok.

Dostum sorularımdan hiçbirine makul bir yanıt vermedın ki ben sana diyorum ki bence evrim dediğin şey zaten Tanrı dediğin varlık tarafından verildi canlilara bu insanların canlilarin kusurlu olduğunu değil tam tersi kusursuz olduğunu gösteriyor anlamında bir argüman veriyorum sana neyse anlıyorum ki sadece oyle değil böyle değil deyip yalandan cevap vereceksin sana kol kadar paragraf yazmısım verdiğin cevap 2 satır demek ki boş yapıyorsun usttekilere haklı veya haksız demiyorum ama sen körü körüne yaziyorsun başka bir şey değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı