Biz de onu diyoruz zaten. İnanıyorsunuz. İstediğiniz kadar inanabilirsiniz, bunda herhangi bir sorun yok. Din gerçek anlamıyla bir inanç sistemidir. Mantıken varlığına inanan sizsiniz. Tutup burada binlerce dini tartışacak da değiliz. Yokluğa inanmak mantık dışıdır. Varlığa kanıt yoksa yokluğa inanılmaz, yokluk bilinir.
Birader sen de gece gece kafa mı buluyorsun benle. Sana gereken cevabı verdim. Polemik yapma devam et.Gereksiz mesaj atma, kanıt sun hodri meydan hade bakalım.
Dostum sorularımdan hiçbirine makul bir yanıt vermedın ki ben sana diyorum ki bence evrim dediğin şey zaten Tanrı dediğin varlık tarafından verildi canlilara bu insanların canlilarin kusurlu olduğunu değil tam tersi kusursuz olduğunu gösteriyor anlamında bir argüman veriyorum sana neyse anlıyorum ki sadece oyle değil böyle değil deyip yalandan cevap vereceksin sana kol kadar paragraf yazmısım verdiğin cevap 2 satır demek ki boş yapıyorsun usttekilere haklı veya haksız demiyorum ama sen körü körüne yaziyorsun başka bir şey değil.
Birincisi arkadaş farklı bir şey diyor Tanrı kusurlu o zaman olamaz diyor en azından bir argumani var sana vahiy mi geldi Tanrı yok diye bir anda mi kafanda belirdi bu sonuca nereden ulastigini soruyorum zaten.
Böyle bir argüman veremezsin. Evrim ile tanrı zıt. Hiçbir canlı kusursuz değil. Evrimi bilen biri tanrı kavramını kabul edemez. En basitinden sana bir örnek vereyim bakalım ne diyeceksin Zürafalar hemen hemen hiç ses çıkaramazlar. Mırıldanma gibi ses çıkarırlar en fazla. Oysaki ses kutusu ve ses çıkarma organlarına sahipler. İşte bunun sebebi de rekürren larengal siniri. Ses kutusunu donatan ses tellerinden biri doğrudan beyin ile ses kutusunu birbirine bağlanması gerekirken hiçbir anlamı olmadan baştan çıkıp 4-5 metrelik boyun boyunca aşağıya iner kalbin yakınından geriye dönerek tekrar yukarıya çıkarak ses kutusuna bağlanır. Böylece sinirlerden birinin boyu gereksiz yere çok uzamış olur. İki ses teli arasındaki sinir teli uzunluğundan kaynaklanan bir senkronizasyon sorunu ortaya çıktığı için ses oluşmaz. Bir tanrı ürünü olsa bu böyle mi olurdu.bence evrim dediğin şey zaten Tanrı dediğin varlık tarafından verildi canlilara bu insanların canlilarin kusurlu olduğunu değil tam tersi kusursuz olduğunu gösteriyor anlamında bir argüman veriyorum.
Çünkü siz mantık dışı bile olsa her şeyi Tanrı'ya yormuşsunuz. Canlılar kusurlu oldukları için evrim geçirirken bu nasıl kusursuz olduklarınu gösterir? Ya evrimin ya da Tanrı'nın anlamını bilmiyorsunuz, bu dediğinizin açıklaması bu.
Çünkü siz mantık dışı bile olsa her şeyi Tanrı'ya yormuşsunuz. Canlılar kusurlu oldukları için evrim geçirirken bu nasıl kusursuz olduklarınu gösterir? Ya evrimin ya da Tanrı'nın anlamını bilmiyorsunuz, bu dediğinizin açıklaması bu.
Bu sonuca şu şekilde ulaşıyorum, tek tümcede belirttim yukarıda, okursanız anlayacaksınız. Varlığa bilimsel kanıt yoksa, yoktur. Bakıyorum, Tanrı'nın varlığına bilimsel kanıt var mı? Hayır. O zaman yok. Tek tümceyi açıklattınız bana gerçekten.
Böyle bir argüman veremezsin. Evrim ile Tanrı zıt. Hiçbir canlı kusursuz değil. Evrimi bilen biri Tanrı kavramını kabul edemez. En basitinden sana bir örnek vereyim bakalım ne diyeceksin zürafalar hemen hemen hiç ses çıkaramazlar. Mırıldanma gibi ses çıkarırlar en fazla. Oysaki ses kutusu ve ses çıkarma organlarına sahipler. İşte bunun sebebi de rekürren larengal siniri. Ses kutusunu donatan ses tellerinden biri doğrudan beyin ile ses kutusunu birbirine bağlanması gerekirken hiçbir anlamı olmadan baştan çıkıp 4-5 metrelik boyun boyunca aşağıya iner kalbin yakınından geriye dönerek tekrar yukarıya çıkarak ses kutusuna bağlanır. Böylece sinirlerden birinin boyu gereksiz yere çok uzamış olur. İki ses teli arasındaki sinir teli uzunluğundan kaynaklanan bir senkronizasyon sorunu ortaya çıktığı için ses oluşmaz.
Eki Görüntüle 2033624
Mağaralarda yaşayan tetra balığı olarak da bilinen astyanax mexicanus gözleri olmasina rağmen doğuştan kör doğar. Bu balığın göz çukurları halen bulunmaktadır ancak bu çukurlar arasinda gözler asla içinde oluşmaz. Karanlık mağaralardaki sularda yaşayan bu türün, gözlere ihtiyacının olmamasından ötürü, zaman içerisinde giderek körelmiştir.
Bu türün varlığı bile kusursuz yaratıcı fikrini çürütmeye yeter de artar. Kusursuz bir yaratıcı doğuştan kör yaratacağı varlığa ne diye göz versin.
Bu mu tanrının bilme anlayışı. Tanrı bunları bilseydi böyle bir yol izlemezdi. Bunlar tasarım hatasıdır, tanrı hata yapamaz. Tanrı bilseydi zürafalar ses organlarına sahip olmalarına rağmen böyle bir sorun yaşamayacaklardı. Bunun sebebi basit: Bir tasarımcı daha önceki çizim tahtasına geri dönebilir, önceki tasarımını çöpe atıp daha mantıklı bir çizim yapabilir. Evrim ise daha önceki çizim tahtasına geri dönemez. Tasarımcının öngörüsü vardır, ancak evrimin öngörüsü yoktur. Hiçbir tasarımcı böyle saçma sapan bir yol izlemez. Bu da evrimin ortaya çıkardığı bir hatadır.Tanrı hepsini bildiği için adaptasyon uyum vermiş canlilara aynı canlilarin farklı ortamlarda farklı şekilde adapte olabildiğini goruyoruz. İşte bununla bana mantıklı bir açıklama yapmış oluyorsun sen farklı bir şekilde yoruyorsun ben farklı bir sekle yorumluyorum herkesin kafası farklı çalışıyor ve istedigine inanmakta özgür.
Ayrıca Ömer Hayyam müslüman falan değil.
Az bir şey Ömer Hayyam'ı bilseydin anlardın.
Benim burada yazacaklarım olsa olsa okyanusta bir bardak su olur.
Caner Taslaman'ın "Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?" kitabını okuyarak konuya giriş yapabilirsiniz. Biraz üşengeçlik yaptım ama öğrenmek isteyen biri açısından en sağlıklısı bu.
Bu soru dümdüz mantık hatası, kendine ateistim diyen birinin bu soruyu kullanması bile utanç kaynağı benim gözümde.
"Hiçbir şey tarafından yaratılmayanı kim yarattı?" diye soruyorsun. Soru kendi içinde çelişkili zaten. Tanrı tanımı gereği vardır.