Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Feminist duygudan niye kötü bir şey gibi bahsettiğiniz konusunda hiçbir fikrim yok. Ayrıca bu mesajın neresinde tam olarak saldırı var?

Resmen atar yapıyorsunuz
Kendini bir şey sanma diyorsunuz.
Medeni bir forumdayız burada atar yapmaya yer yok

Ataerkil bir toplum olup olmamayla alakası yok. Kadın, erkek eşitliğinin daha fazla işlediği gelişmiş ülkelerde dahi kadın yönetici/lider sayısı bir erkek yönetici/lider sayısına eşit olmayı geç, yanına bile yaklaşamıyor.

Burada genellemeyi bırakıp erkekler kadar iyi yönetici olabilen kadınların seçildiğini, olamayanların yerini ise erkeklerin doldurduğunu söyleyebiliriz.

X ülkesinde eşit özellikteki erkek/kadın yönetici arasında sırf kadın, kadın olduğu için eleniyorsa burada kadının suçu yok. İşte bu ataerkil toplumun sonucudur ancak Norveç'te ikisi arasından erkek kazanıyorsa, yönetim kurulu erkeğin şirkete daha fazla şey katabileceğini düşünmüştür.

İş hayatında tecrübesi olanlar zaten bilir, genel olarak kadınların çoğu duygu ve psikolojik konularda erkeklere göre daha zayıftır. Kriz yönetimi, planlama başarısızlıklarını da deneyimleyenler vardır. Çoğunun değişken ruh hallerini işlerine yansıttıklarına girmiyorum bile.

Konu mesaja kapatılabilir mi sayın moderatörler? Konu saptı ve bir sürü tartışma oluştu.

Daha kariyerinin başında önü kesilmeyen, mobbing görmeden kariyerini ilerletebildikleri ülkelerdeki kadın yönetici oranı hiç de istisna değil.

Kadın yönetici oranının yüksek olduğu bir yer söyleyin madem? Hadi Türkiye'de önü kesildiğini varsayalım. Almanya'da önü kesiliyor mu, Amerika veya İngiltere'de önü kesildi mi?

1639251924103.png

EuroNews 22 Mart 2015'li haberde Amerika'nın parlamentosunda sadece %20 düzeyinde kadın milletvekili var. İsveç %45. %50 üstü hep Afrika ülkeleri. Demek ki istisna.

değişeceğini hiç sanmıyorum. Erkekler varoluştan beri kendisini bu yönde geliştirdi. Kadınların 4 yıl önce başlayan femiN*Zİ hareketinin bu durumu değiştirme ihtimali çok düşük. (gerçek feminizme karşı değilim fakat kadınların şuan yaptığı şey feminizm değil. Agresif olmazsanız sevinirim.)
Her yerde twerk yapayım , koltuk altı kılımı kesmeyeyim , erkeklere karşı kin besleyeyim evet artık ben de güçlü bir kadınım kahrolsun erkekler
Bence kadınlar senin yanlışın var. Kadınlar olmasa erkekler nasıl olacak. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.

Erkekler olmasa kadınlar nasıl olacak? Bu tek taraflı işlemiyor kadınlar olmazsa erkekler olmaz erkekler olmazsa kadınlar olmaz

Son düzenleme:
Kadın yönetici oranının yüksek olduğu bir yer söyleyin madem? Hadi Türkiye'de önü kesildiğini varsayalım. Almanya'da önü kesiliyor mu, Amerika veya İngiltere'de önü kesildi mi?

Eki Görüntüle 1239449

EuroNews 22 Mart 2015'li haberde Amerika'nın parlamentosunda sadece %20 düzeyinde kadın milletvekili var. İsveç %45. %50 üstü hep Afrika ülkeleri. Demek ki istisna.
Dünyanın her yerinde kadınların önü kesilmiştir ve kesiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı