Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir taraf erkekleri bir taraf kadınları savunuyor, gelişmiş ve büyük şirketlerde kadında vardır erkekte. Bunlar başarıyla sıralanır ve güçlülük duygusu ile. Gidip erkek güçlüdür kadın güçsüzdür yada tam tersi erkek güçsüzdür kadın güçlüdür yorumlar bence tamamen saçmalıktır. Ama erkeklerin yıllardır bu konumda büyük rol oynaması hala böyle devam etmesine olanak sunuyor.

Sana ve senin gibilere çok teşekkür ederim. Umarım senin gibi araştıran bilen ya da en azından bilmediğine saygı duyan insanlar bu dünyada daha çok yer alırlar. Bilgisi yok, fikri çok dedikleri var ya tam da öyle bir ülke!

Benim annem sırf Zaza olduğu için bundan 30 sene önce 6 ay boyunca F tipi ceza evinde işkence gördü. Annemi 5 sene önce kanserden dolayı kaybettim. Rahmetli annem kimseyi ayırmadan sevmeye devam etti. Annem dışarıdan bakılınca sıska birisine benziyordu, ve eminim Türkçe dil bilgiside yoktur. Okul okumamış. 16 yaşına kadar köyde yaşamış. Ama annem kadar anlayışı yüksek bir insanı çok az görmüşümdür. 7 sene Taksim de sokaklarda yaşadım gençliğimde. Bin bir türlü insan tanıdım. Genelde kızlar, kadınlar birileri tarafından sözlü ve fiziksel olarak tacize uğramış. Yalan söyleyeceklerini sanmıyorum. Ben bile bir erkek olarak babamın arkadaşı olan bir adam tarafından tecavüze uğradım. Hala üstün olma gereksinimlerini sürdüyorlar. Bu aslında tam olarak cinsiyet ile de alakalı değil, tamamen zihniyet ile alakalı. Ama bu zihniyeti üzerinde seve seve taşıyanların neredeyse hepsi erkektir. Bunu anlamak çok mu zor ? Erkekleri kadınlardan üstün görme mantıklarına bak yani. Üstünlüğünden çok bence zararı irdelenmeli. Bir kadın var mı köpeklere tecavüz eden ? Bir kadın var mı çocuk istismarcısı olan? Pedofili olan ? Sapık olan ? Mini etek giyen bir kadın için bu yakıştırmayı ağzından salyalarak akıtarak sayıklayanlar önce kendi cinslerini irdelesin. Boşver kendimizi yormayalım :)

Sizin kabul etmeniz de değiştirmez. Bilimsel ve nicel bir örnek yok çünkü akademide. Akademide ve bilimde kanıtlanmayan şeyler yok hükmündedir.
Birçok insan gördüm. İnsanların kişilik özelliklerini pek âlâ öğrendim. Bu grafiği kafamda oluşturduktan sonra benim için daha da gerekli bir kanıt yoktur diye düşünüyorum.

Ya kadınlar ile erkekler arasında mental anlamda fark var demişsin. Bununla ilgili yapılmış bir çalışma ile örnek verirmisin? Burada okuduğun üç beş bilgi ile konuşmak kolay.
Kadınlar ile erkekler arasında mental açıdan istatistiksel olaram anlamlı bir fark var mı? Böyle bir çalışmaya katıldınız mı? Böyle bir çalışmayı incelediniz mi? ANOVA'ya tabii tuttunuz SPSS ya da benzeri bir ortamda gerekli incelemeleri yaptınız mı? Ya da elinizde nicel olarak bu çalışmaları yapmış olan birinin çalışmasının bir örneği var mı? İyi geceler.
Dostum istersen bir sakin ol, ben kadınları aşağılayıcı vs bir şey yazmadım. Şurada arkadaş Neden sorusuna fazla bilimsel olmayan ve kişilerin şahsi görüşleri ile alakalı cevaplar aramaya gelmiş. Zaten bilimsel açıdan baksa sorunun cevabını daha farklı kaynaklarda arardı değil mi? Anladığım kadarıyla sen bu konuda yeterince bilgi sahibisin, böyle seviyesizce tepki göstermek yerine bilgilerini bizimle paylaş. Dediklerimize aksi bir tez göster bize. Bizde diyelim ki bilge arkadaşımız bizim söylemlerimizi gelişi güzel elemek yerine bilimsel kanıtlar ile çürüttü.

Ama bu zihniyeti üzerinde seve seve taşıyanların neredeyse hepsi erkektir. Bunu anlamak çok mu zor? Erkekleri kadınlardan üstün görme mantıklarına bak yani. Üstünlüğünden çok bence zararı irdelenmeli. Bir kadın var mı köpeklere tecavüz eden? Bir kadın var mı çocuk istismarcısı olan? Pedofili olan? Sapık olan? Mini etek giyen bir kadın için bu yakıştırmayı ağzından salyalarak akıtarak sayıklayanlar önce kendi cinslerini irdelesin. Boş ver kendimizi yormayalım :)

Görüyorum ki aklınızı kullanmamakta çok ısrarcısınız çünkü bu yazdıklarınız aşırı saçma

Öncelikle tarih varsayımlar üzerinden incelenmez.

İkinci olarak ne resmi anlamadım?

Ergen cevaplarınızı kendinize saklayın.

Ben size veri sunuyorum, EuroNews'in araştırma yaptığı bir haber kaynağı gösteriyorum. Bana kadınların önü kesiliyor diye cevap veriyorsunuz. Ergen cevap kime ait sizce? Saçma argümana mantıklı cevap verilmez.

Bu dediğinize katılıyorum. Kadınları cinsel obje olarak görüyor arkadaş sanırım.

Benim kafamda oluşan şeyler benim doğrum değil midir zaten? Sizin inanmanıza gerek yok. Ben kendimi ciddiye alıp inandıktan sonra başkalarının inanmasına ihtiyacım yok diye düşünüyorum.

Neden bu kadar agresif saldırıyorsunuz anlamış değilim hâlâ kadınlar aşağılık varlıklardır demiyoruz. Erkekler kadınlardan bazı şeylerde daha üstündür diyoruz. Bu da inkâr edilemez bir gerçek zaten.

Dostum istersen bir sakin ol, ben kadınları aşağılayıcı vs bir şey yazmadım. Şurada arkadaş Neden sorusuna fazla bilimsel olmayan ve kişilerin şahsi görüşleri ile alakalı cevaplar aramaya gelmiş. Zaten bilimsel açıdan baksa sorunun cevabını daha farklı kaynaklarda arardı değil mi? Anladığım kadarıyla sen bu konuda yeterince bilgi sahibisin, böyle seviyesizce tepki göstermek yerine bilgilerini bizimle paylaş. Dediklerimize aksi bir tez göster bize. Bizde diyelim ki bilge arkadaşımız bizim söylemlerimizi gelişi güzel elemek yerine bilimsel kanıtlar ile çürüttü.
Çürütebileceğim en güzel bilimsel kanıt başlı başına yokluk hipotezidir. Ben mental ve duygusal anlamda kadınlarla erkekler arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur diyorum. Yokluk hipotezine karşı geliştirilen varlık hipotezini geliştirecek olan da sizlersiniz. Bir şeyin varlığı ya da yokluğu kanıtlanana kadar da fark vardır ya da yoktur diyemeyiz. Bu bilimsel bir gerçek.
Bu dediğinize katılıyorum. Kadınları cinsel obje olarak görüyor arkadaş sanırım.

Benim kafamda oluşan şeyler benim doğrum değil midir zaten? Sizin inanmanıza gerek yok. Ben kendimi ciddiye alıp inandıktan sonra başkalarının inanmasına ihtiyacım yok diye düşünüyorum.
O halde kadınlar ve erkekler arasında fark vardır demeyin. Bana göre ekini de ekleyin. Evrene genelleyemezsiniz çünkü.

Çürütebileceğim en güzel bilimsel kanıt başlı başına yokluk hipotezidir. Ben mental ve duygusal anlamda kadınlarla erkekler arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur diyorum. Yokluk hipotezine karşı geliştirilen varlık hipotezini geliştirecek olan da sizlersiniz. Bir şeyin varlığı ya da yokluğu kanıtlanana kadar da fark vardır ya da yoktur diyemeyiz. Bu bilimsel bir gerçek.

O halde kadınlar ve erkekler arasında fark vardır demeyin. Bana göre ekini de ekleyin. Evrene genelleyemezsiniz çünkü.
Kadınlar ve erkekler arasında tabii ki fark vardır. Şaka mı yapıyorsunuz? En basitinden cins farkı var :D.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı