Neden hiç arkadaşım yok?

İnsanların söyleyeceği iyi ya da kötü hiçbir söze, yapacağı davranışa ihtiyacınız yok. Sorunlarına odaklanıp gözlemler yapıp çözüm bulmak, neden hiç arkadaşım yok diye düşünüp çareyi başka yerlerde aramaktan kat kat yararlıdır, kimsenin kimseyi umursadığı yok sadece sizin gibi o da aynı durumdadır ileride bundan ilk kurtulan da tekmeyi basar, psikolojik olarak kendi kendine yetebilmek bu hayatta sana yararı olacak tek şeydir.

Bu arada sigaraya başlama arkadaşım yok diye ciğerlerin ölür annem içiyor günde 4 sigara içiyor kadın öksürüyor bütün gün. Bizim bir enişte vardı günde 4 paket içiyordu 45 yaşında öldü. Bypass ameliyatı geçirdi sigara yasaktı içerse ölüm ihtimali %80 gitti 4 paket içti 2 gün sonra öldü :(.

Bu arada sigaraya başlama arkadaşım yok diye ciğerlerin ölür annem içiyor günde 4 sigara içiyor kadın öksürüyor bütün gün. Bizim bir enişte vardı günde 4 paket içiyordu 45 yaşında öldü. Bypass ameliyatı geçirdi sigara yasaktı içerse ölüm ihtimali %80 gitti 4 paket içti 2 gün sonra öldü :(.

Mekanıı cennet olsun.
İyi geceler ben yatmaya gidiyorum yarın olsun hayırlısı.

Hocam ne sıgarası tövbe.
Böyle diyenleri çok gördüm :) Aman dikkat et eğer liseye eni başladıysan, senin için en kritik nokta burası. Genelde sigaracıların ortamı daha iyi gibi olur. Daha havalıymış gibi görünür. Lisede başlayanların yüzde 70'i böyle başlar. Bu zamanlarında arkadaş çevresi çok önemli, senin özgüvenini yerle birde edebilir, tavana da çıkarabilir. 3-5 kişi toplanır seninle dalga geçer, kendini sınıfın en eziği hissine kapılırsın. Yada ortamın güzel olur daha kendine güvenirsin. Emin ol 4 sene çabucak geçecek lise hayatında arkadaşların iyi olmasa da üniversite zamanında yeri gelecek mahalledeki arkadaşından bile daha adam biriyle karşılaşacaksın. Ben Konyalıyım, Antalya da üniversite tanıştığım İzmirli arkadaşım bana "Nikah şahidim sen olacaksın." diyor. Yani 18 yaşına kadar tanımadığım bir adamın bana verdiği değeri mahallemdeki adam vermemiştir. Kısacası hayat yaşadığın yerden ibaret değilim. Nasip olursa önünde uzun yıllar var ve o zamanlara kadar bir sürü sana değer veren insanlarla tanışacaksın.

Hayatımdan 3 yıl çalan bir "sevgi sözcükleri" insan ile yaşadıklarımı anlatacağım;

Kızla lise 3'de tanışmıştım. 2 mizde benzer özellikler taşıyorduk. Bir şey hariç çok para harcama ben yaşadığım bazı olaylar yüzünden tutumlu olmayı öğrendim ama kız her gün 150TL harcıyordu. Bende aman bir şey olmaz dedim. İyice yakınlaştık. Ondan hoşlandığımı söyledim. O da biraz düşünmem gerek dedi. 2 gün sonra bende senden hoşlanıyorum dedi. Sonra ben buna tutumlu olmayı öğretmeye çalıştım. Az da olsa daha az para harcıyordu. Arkadaşlarımda bunu öğrence benle dalga geçmeye başladı."Fakir" demeye başladılar. 2 senedir dinlediğim protest rap e daha fazla bağlandım. Saian, k"st vb.

Kızla 1 yıl böyle geçti. 2.yıl sınav senesi olunca derslere daha fazla çalışmak zorundaydım. Üniversite de ailemden çok az para alacaktım. O yüzden burslu bir üniversite için çalışmam gerek Ti. Kızın ailesinin maddi durumu iyiydi. Her gün farklı farklı kıyafetler, ayakkabılar giyerdi. Kız çok önemsemedi. Sonra benden soğuduğunu söyledi. Bende yaşadığım olayları biliyorsun dedim(Babam 8 yıldır yok). O yüzden çalışmam lazım dedim. Herkesin durumu senin gibi değil dedim. Sonra matematik sınavına çalışmaya bize geldi. Bende kahve hazırlıyordum. Uykumuz gelmesin diye sonra kızın telefonundan mesaj geldi. Ben kim diye sorduğumda geçiştirdi. Benim de aklım takıldı buna kıza odamdan matematik kitaplarımı getirir misin diye sordum. Telefonun a bakmak için (normalde öyle birisi değilim ama bu önemliydi.) telefonunun şifresini görmüştüm. Girdim. Kız ben fark etmeyeyim diye ismini farklı kaydetmiş. Mesajlara baktığım an içimden sövüyordum. Tuvalete gittim kızın telefonunu alıp aradım çocuğu ararken sordu benim telefonum nerede diye bende yere düşmüştür dedim. Çocuk açtı telefonu efendim canım diye başladı. Bizim sınıftan popüler bir çocuk o an yıkıldım. Kızla matematik çalışmaya devam ettim. Evde annem olduğu için bir şey diyemedim. Ve o zaman bir daha kimseye güvenmemem gerektiğimi anladım.

Hayatımdan 3 yıl çalan bir "sevgi sözcükleri" insan ile yaşadıklarımı anlatacağım;

Kızla lise 3'de tanışmıştım. 2 mizde benzer özellikler taşıyorduk. Bir şey hariç çok para harcama ben yaşadığım bazı olaylar yüzünden tutumlu olmayı öğrendim ama kız her gün 150TL harcıyordu. Bende aman bir şey olmaz dedim. İyice yakınlaştık. Ondan hoşlandığımı söyledim. O da biraz düşünmem gerek dedi. 2 gün sonra bende senden hoşlanıyorum dedi. Sonra ben buna tutumlu olmayı öğretmeye çalıştım. Az da olsa daha az para harcıyordu. Arkadaşlarımda bunu öğrence benle dalga geçmeye başladı."Fakir" demeye başladılar. 2 senedir dinlediğim protest rap e daha fazla bağlandım. Saian, k"st vb.

Kızla 1 yıl böyle geçti. 2.yıl sınav senesi olunca derslere daha fazla çalışmak zorundaydım. Üniversite de ailemden çok az para alacaktım. O yüzden burslu bir üniversite için çalışmam gerek Ti. Kızın ailesinin maddi durumu iyiydi. Her gün farklı farklı kıyafetler, ayakkabılar giyerdi. Kız çok önemsemedi. Sonra benden soğuduğunu söyledi. Bende yaşadığım olayları biliyorsun dedim(babam 8 yıldır yok). O yüzden çalışmam lazım dedim. Herkesin durumu senin gibi değil dedim. Sonra matematik sınavına çalışmaya bize geldi. Bende kahve hazırlıyordum. Uykumuz gelmesin diye sonra kızın telefonundan mesaj geldi. Ben kim diye sorduğumda geçiştirdi. Benim de aklım takıldı buna kıza odamdan matematik kitaplarımı getirir misin diye sordum. Telefonun a bakmak için (normalde öyle birisi değilim ama bu önemliydi.) telefonunun şifresini görmüştüm. Girdim. Kız ben fark etmeyeyim diye ismini farklı kaydetmiş. Mesajlara baktığım an içimden sövüyordum. Tuvalete gittim kızın telefonunu alıp aradım çocuğu ararken sordu benim telefonum nerede diye bende yere düşmüştür dedim. Çocuk açtı telefonu efendim canım diye başladı. Bizim sınıftan popüler bir çocuk o an yıkıldım. Kızla matematik çalışmaya devam ettim. Evde annem olduğu için bir şey diyemedim. Ve o zaman bir daha kimseye güvenmemem gerektiğimi anladım.

Bu durumda üzücü benim de başımdan 7. sınıfta geçti bu arada ne 7. sınıfmış be başımdan geçmeyen kalmamış :D. Bir kızı sevmiştim arkadaş olarak bir kere tost ısmarlarım yemin ediyorum aç kaldım 2 hafta neredeyse sonra hop ihanet ama varya içimden o an nasıl sövmüşümdür 7. sınıf olsam da sövmüşümdür düşünsene 2 hafta okulda açsın :D.

Bu durumda üzücü benim de başımdan 7. sınıfta geçti bu arada ne 7. sınıfmış be başımdan geçmeyen kalmamış :D. Bir kızı sevmiştim arkadaş olarak bir kere tost ısmarlarım yemin ediyorum aç kaldım 2 hafta neredeyse sonra hop ihanet ama varya içimden o an nasıl sövmüşümdür 7. sınıf olsam da sövmüşümdür düşünsene 2 hafta okulda açsın :D.

Böyle "p!zeve!!k" insanlara şans vermemek gerekiyor o da bizim saflığımız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı