Neden Intel?

Smiles

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2015
Mesajlar
23
Makaleler
1
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben bilgisayar toplarken aldığım bütün öneriler hep Intel üzerine kurulu, ama GHz, önbellek gibi kıyaslamalarını yaptığımız zaman fiyat/kaliteyi hep AMD kazanıyor fakat hala İntel, biri bana bu durumu anlatabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki mantığınla gittiğimizde 3.4 GHz hızındaki Pentium işlemciler, 3.4 GHz altındaki tüm i5 ve İ7'lerden daha performanslı oluyor.
Böyle bir dünya yok. Intel önerilmesinin sebebi, daha fazla uyumluluk, tek çekirdek performansı gibi etkenler.
 
İntel öneriyorsak fanboyluktan değil. AMD'nin işlemcileri eskidi ve ne kadar çok çekirdekleri olursa olsun tek çekirdek performansları çok kötü, fazla ısınıyor, fazla enerji tüketiyorlar. AMD FX 32 nm, İntel Skylake 14 nm. Biz iyi olanı öneriyoruz. Eğer AMD'nin bir sonraki serisi daha iyi çıkarsa AMD öneririz.
 
İşlemci alınırken GHZ'e bakılmaz. AMD'nin şu an güncel bir soketi yok. AMD işlemciler daha çok enerji tüketiyor buna bağlı olarak daha çok ısınıyor. İntel'in DDR4 desteği var ancak AMD hala DDR3'te kaldı. AMD istiyorsanız AM4'ü beklemeniz daha iyi olur.
 
i3 4160 Fx9590 gibi bir işlemciyi tek çekirdek performansı olarak geçiyor. İntel daha az güç tüketiyor ve doğal olarak daha az ısınıyor. Ve stok fanları uçak kaldıracak şekilde bir ses çıkarmıyor. Stok fan bile yeterli ekstra bir soğutucuya gerek kalmıyor. Mesela az önce baktığım bir konuda arkadasın fx8350 işlemcisi boşta 73 derecede geziniyor.. İntel hem cep dostu hemde performans olarak çok iyi.
 
Bildiğim kadarıyla AMD fiyat bakımından daha ucuz ama bu işlemcilerin çekirdeklerinin sayısı ne kadar fazla olursa olsun dayanıksız çekirdeklerdir.
 
Intel tarafında 150-200 TL civarına uygun anakart bulabiliyorken AM3+ sokette 250-300 TL'yi gözden çıkarman gerek.
AMD'nin bakır tabanlı Cooler Master soğutucuları bile gürültülü, alüminyum olanları saymıyorum bile. Intel tarafında stok soğutucular sessiz sedasız çalışıyorlar. Yaz aylarında biraz ses olabilir, en sıcak günlerde.
AMD tarafında dahili GPU yok. Eski anakartlarında vardı.
Hala tek çekirdek performansı önemli ve bunda İntel önde. AMD öne geçtiğinde işler tersine döner ve tam tersi söylenir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı