Neden İntel?

Muhammet Zübeyr

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2014
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.
Ben AMD ısınıyor demeyeceğim.

Neden FX8000 yerine İntel 4 çekirdekli işlemci öneriliyor ve fiyat farkı da oluyor.
AMD bu kadar kötü mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FX-8350 yerine hangi Intel islemciyi sectin ki? AM3+ platformuna yenilik gelmiyor ve bu pek iyi bir durum degil, AM3+ platformu olmek uzere. 1150 soket islemcilerde yenilik geldi, Broadwell ve Haswell-E islemciler cikmaya basladi bile Intel'in. AMD su siralar yeni teknoloji APU'lar ile mesgul. Ayrica butcen yetmiyorsa Intel zorlamanin bir anlami yok. FX-8320 veya 8350 al.
 
Ben bir oyun PC'si topluyorum oyunlarda kötü performans alır mıyım ?
yani pişman olur muyum ? Bi kaç sene sonra değiştirmek zorunda kalır mıyım başımı ağrıtır mı ki? Keşke bütçem olsa da intel alsam ama maalesef.
 
Ben bir oyun PC'si topluyorum oyunlarda kötü performans alır mıyım ?
yani pişman olur muyum ? Bi kaç sene sonra değiştirmek zorunda kalır mıyım başımı ağrıtır mı ki? Keşke bütçem olsa da intel alsam ama maalesef.
Bütçen varsa İntel al kardeşim. Ama benim bütçem dersen Amd almak zorundasın. Oyunlarde 1-2 fps dışında bir şey kaybetmezsin. Ama render yapıcam dersen Amd ile render yapılmaz diye bir kavram yok. Sadece vakit kaybedersin. Çünkü İntel çekirdek başına performans da Amd'den çok önde. (Bu farkı tek çekirdek kullanarak çalışan uygulamalarda daha belirgin bir şekilde görebiliriz.) Bende Amd kullanıcısıyım. Fx 8150 kullanıyorum ve keşke intel toplasaydım diye bir kaygı yok içimde. İşimi görüyor çünkü. Zamanla da yarışmıyorum.
 
Peki o zaman. Galiba cumartesi günü alacağım sistem bu. İnşallah pişman olmam. Umarım en az 5-6 sene götürür. Cumartesiye kadar önerisi olan arkadaşları da dinlerim tabi ki. İyi geceler.
sistem.JPG
 
Illa Intel alacaksin diye bir kural yok. Butcen varsa, alirsin. Oyun bilgisayarinda 2000TL butcelerde FX-6300, 2200TL butcelerde FX-8320, 2500TL butcelerde FX-8350 daha cok tercih ediliyor.
 
Sistem gayet hos, SSD'yi Samsung 840 Evo 120GB yapmak icin ugras. GTX780 iyidir, en azindan driver sorunu yoktur. R9 290 onermek isterdim fakat su siralar AMD'den korkuyorum. GTX780 CUDA ve GeForce Experience ile onde su an.
 
Ben önerirken genelde İntel öneriyorum. Fanatiği değilim ama kaliteyi görmezden gelemem, fiyat farkını sunduğu güncel teknolojiye ver.

Ekran kartı konusunda da çok berbat değil. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı