Neden iOS?

iPhone gerçek akıllı telefon. Fazla veya Eksik hiçbirşey yok. Güvenlik üst düzeyde. İlk çıktığında dokunmatik ekranda vardı, akıllı telefonlarda vardı. Apple bu ikisini hiç olmadığı gibi birleştirdi ve kullanıcı dostu yaptı.
Nasıl gerçek telefon hocam? Neyi gerçek söyler misiniz? Güvenlik diyorsunuz da kaç kez güvenlik açıkları bulundu İOS'ta kaç kere İcloud hacklendi? Biz bile kendi ekibimiz güvenlik sızıntısı bulup Apple'a rapor ettik ve para aldık. Gizlilik sözleşmesinden dolayı söyleyemem maalesef o açığı. Eksik çok şey var hocam kusura bakmayın. Ben sadece telefonuma müzik atmak için bile 800 takla atacaksam o telefon işime yaramaz.

Nasıl gerçek telefon hocam? Neyi gerçek söyler misiniz? Güvenlik diyorsunuz da kaç kez güvenlik açıkları bulundu İOS'ta kaç kere İcloud hacklendi? Biz bile kendi ekibimiz güvenlik sızıntısı bulup Apple'a rapor ettik ve para aldık. Gizlilik sözleşmesinden dolayı söyleyemem maalesef o açığı. Eksik çok şey var hocam kusura bakmayın. Ben sadece telefonuma müzik atmak için bile 800 takla atacaksam o telefon işime yaramaz.
Spotify var, Apple Music var, Deezer var... Birsürü servis var. Çağ internet çağı.

İyi yanları: 5 yıl destek alması. Android'de bu durum, çoğu üreticide 2 yıl. Bu çok mükemmel bir şey. Arayüzünün çok stabil olması ve RAM kullanımının çok az olması.

Kötü yanları: Bazı kişiler için çok önem arz etmez fakat, dosya transferlerinde sıkıntı yaşanması ve Android'e nazaran daha az özgürlük sunması.
Bana sorarsanız kullanım tercihinize göre alınır. (Android kullanıcısıyım.)

Spotify var, Apple Music var, Deezer var... Birsürü servis var. Çağ internet çağı.
Hocam ben onu genelleme örnek olarak söyledim ama siz ironi yapıyorsunuz galiba. Bana İOS'un arayüz güzelliği hariç bir tane iyi özelligini söyleyin Androidden fazla haklıysanız haklısınız diyeceğim. Sabahtan beri bu konuyu tartışıyoruz ama cidden öne sürülebilir bir örnek süremediniz.
İyi yanları: 5 yıl destek alması. Android'de bu durum, çoğu üreticide 2 yıl. Bu çok mükemmel bir şey. Arayüzünün çok stabil olması ve RAM kullanımının çok az olması.

Kötü yanları: Bazı kişiler için çok önem arz etmez fakat, dosya transferlerinde sıkıntı yaşanması ve Android'e nazaran daha az özgürlük sunması.
Arayüzünün çok stabil olması ve RAM kullanımının çok az olması. Android'de çözüldü bunlar zaten sabahtan beri ne konuşuyoruz ki. Hey hey konuyu okumadan mesaj yazıyorlar. 5 yıl destek alıyor da o 5 yıl destekte telefonun 3 kere bozulsa gider o garantiye verdiğin parayla yenisini alırsın. :D

Bir akıllı telefon nasıl olmalıysa, olması gerektiği gibi çalışıyor. Bu tür konularda kullanıcılar memnun, Android fanatikleri ise dert yakınır. İlginç bir kafaya sahipler. Korsan müzik indiremiyorum diye dertlenenler var, ya sabır. Bunun gibi tonla konu açıldı. Her seferinde aynı muhabbet. :)

Son düzenleme:
Android yapısı nedeniyle kullanıcı dostu olamayacak. Açık kaynak kodlu olduğu sürece ve 100'den fazla üretici tarafından kullanıldıkça böyle olacak. Özgürlük vaat ediyor olabilir ancak stabilite ve performans konusunda her zaman iOS bir adım önde olacaktır.

Sabahtan beri güzel , seviyeli bir tartışma ortamı yaratayım diyorum fakat , İOS kullananlar hala aynı kafada. Hala İOS daha stabil diyor. Birisi de "Bir akıllı telefon nasıl olmalıysa, olması gerektiği gibi çalışıyor." ama önüme mantıklı bir fikir bir tez sunmuyor. Ben bu konuyu kapatıyorum arkadaşlar İOS>Android yıllardır bu kafa yapısını insanlarda değiştiremedim bundan sonra da uğraşmam galiba.

Android yapısı nedeniyle kullanıcı dostu olamayacak. Açık kaynak kodlu olduğu sürece ve 100'den fazla üretici tarafından kullanıldıkça böyle olacak. Özgürlük vaat ediyor olabilir ancak stabilite ve performans konusunda her zaman iOS bir adım önde olacaktır.
Ben de aynısını yazdım zaten. Stabilite konusunda yine de aynı paraya alınan cihazların, birbirine yakın stabiliteler sunduğunu düşünüyorum. Apple'ın sunduğu fiyat politikası (ülkemizdeki kur sebebiyle olan fiyatlardan bahsetmiyorum.) sebebiyle, alınan telefonun, fiyatının neredeyse yarısı işletim sistemine ödeniyor bana göre. Saygılar.

.

Arayüzünün çok stabil olması ve RAM kullanımının çok az olması. Android'de çözüldü bunlar zaten sabahtan beri ne konuşuyoruz ki. Hey hey konuyu okumadan mesaj yazıyorlar. 5 yıl destek alıyor da o 5 yıl destekte telefonun 3 kere bozulsa gider o garantiye verdiğin parayla yenisini alırsın. :D
S9 kullanıcısıyım, ben cihazıma stabil değil demiyorum. Aksine cihazımdan çok memnunum ve herhangi bir eşdeğer IOS cihaza değişmem. S9'daki 4 GB RAM ile iPhone XS'teki 4 GB RAM eşdeğer mi size göre? Cidden saçmalık. Ben iPhone 6 harici, telefonunda sorun yaşayan görmedim, o 5 yılda. Siz gördünüz mü? Sanki yanlış konuşmuşum gibi bana çıkışmışsınız...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı