Neden iOS?

2017 yılının mart ayına kadar android olan çoğu markayı kullanmıştım ''Sony, HTC, Samsung, General Mobile''

Neredeyse hepsini denemiştim android markalarının ama birgün şunu farkettim telefon değiştiriyorum ama aldığım telefon sadece dış görünüş olarak yeni cihaz hissiyatı veriyordu ve ne bileyim ben telefon aldığımda neyin nerede olduğunu kendim çözeyim bazen aradığımı hemen bulamayayım telefon yabancı gelsin kendim keşfedeyim isterim bana yeni cihaz hissiyatını verir bunlar çünkü. Ama 2015 ten beri o hissi hiç yaşamamıştım. Sonra aklıma İOS cihazları geldi tamamen yabancı formattaydılar bana göre hiç kullanmamıştım ve İOS'a geçiş benim için gerçekten bir yenilik olabilirdi fiyatları biraz tuzlu olsada beni çok memnun edeceğini düşünmüştüm tamamen herşey farklıydı çünkü cihaz androide göre. Bir süre sonra ise 2017 mart ayında 6S cihazını aldım ve çok beğendim hala daha kullanıyorum ve beni asla yarı yolda bırakmadı üzmedi ''bazen sarjının çabuk bitmesi dışında '' Cihazı halen kullanmaktayım ve bir süre daha kullanacağıma eminim.

Fakat uzun süreli kullanım benim için negatif sonuçlar doğurdu. Örneğin bu cihazı 2 yıldır kullanıyorum ve içinde bir haylı fotoğraf birikti 10 bin kusür. Şimdi doğal olarak yedeğini alıp cihazımı boşaltmak istiyorum hemde verilerimi saklamak isterim her kullanıcı gibi. Öncelikle İOS cihazlarında bu tarz müzik, dosya, film, dizi, resim atmak bana göre tam bir işkencedir itunes programı her seferinde nedense eşzamanlama yapmamı istiyor ve bunu yapınca bazen PC deki videolarımı telefonda gösteriyor bazen müziklerimi eşzamanla dediğimde siliyor çok sinir bozucu. Daha sonra windows ile eşlendi telefon şuan bilgisayara bağlar bağlamaz bilgisayarımda telefonum görünüyor bu çok güzel fotoğraflarım orda ama şöyle bir eksisi var ve büyük bir eksi. Ben telefonumda fotoğraflarımı ayrı ayrı albüm olarak tutarım ''düğün, nişan, gezi, kız arkadaşım'' falan bilgisayara bağladığımda bunları albüm olarak görmüyor 10 bin fotoğrafı tek klasörde gösteriyor. Bunların içine Whatsapp medyası, instagram yüklemeleri, alınan ekran görüntüleri, facebook yüklemeleri falan aklınıza ne gelirse aynı yerde gösteriyor. Sayın Steve Jobs ben bunların yedeğini nasıl alacağım ayıklamam 2 günümü alır. Bu benim için başlı başına bir dert. Sırf bu dert yüzünden android cihaza geçmeyi bile düşündüm bir ara.

Mesela bazen arkadaşlarım Google playden bazı uygulamalar indiriyorlar fotoğraf uygulamaları kamera uygulamaları yada başka uygulamalar. Ben ise Appstore da bunları bulamıyorum. Mağaza konusunda android 1 tık önde.

Ama piyasa bakımından Apple cihazları alım satım işlerinde diğer cihazlardan 1 tık daha üstte görünüyor ülkemizde. Yani en kötüsüne bile adamlar ''Abi ayfoon yaa masaya koyuyosun elma görünüyo şekil oluyor hava oluyor.'' gibisinden düşünen arkadaşlarımız sayesinde piyasaya tutunuyor :D

Kısacası Apple cihazımdan oldukça memnunum ama aksesuarları vs çok pahalı ülkemizde 1 apple cihaz parasının neredeyse yarısına çok güzel android modelleride var piyasada

Ne gibi mesela Sönmez Reyiz sesleri falan mı? Gerekli olabilecek tüm uygulamalar zaten mevcut. Eğer dediğin gibi bir ihtimal bile olsa bunu bilir zaten ve alma hevesi duymaz.
Bu arkadaşı yakmalıyız belli ki kendisi voodoo büyücüsü.
Telefonumdaki uygulamayı nasıl tahmin ettin seni gidi büyücü ? Seni Kral Arthur'a şikayet edeceğim, ateşlerde yanacaksın.

Şaka bir yana, gerekli olabilecek bazı uygulamalar, Play Store'de bedava iken IOS'ta paralı, ayrıca şarkı falan atamıyorsun, istediğim zil sesi için neden para ödeyeyim ?
Onu da geçtik kaldı ki uygulamalar yeterli falan değil, belli başlı sadece bir ün kazanmış uygulamalar var, peki onlardan sonra ? Hiçbir şey yok. App Store'nin, Play Store karşısında pek şansı yok, daha önce IOS'ta kullandım, kişiselleştirme desen 0, görünüm bile yükleyemezsin maalesef, App Store'de oyun desen yok, dediğim gibi sadece ün yapmış uygulamalar var.

Bu arkadaşı yakmalıyız belli ki kendisi voodoo büyücüsü.
Telefonumdaki uygulamayı nasıl tahmin ettin seni gidi büyücü ? Seni Kral Arthur'a şikayet edeceğim, ateşlerde yanacaksın.

Şaka bir yana, gerekli olabilecek bazı uygulamalar, Play Store'de bedava iken IOS'ta paralı, ayrıca şarkı falan atamıyorsun, istediğim zil sesi için neden para ödeyeyim ?
Onu da geçtik kaldı ki uygulamalar yeterli falan değil, belli başlı sadece bir ün kazanmış uygulamalar var, peki onlardan sonra ? Hiçbir şey yok. App Store'nin, Play Store karşısında pek şansı yok, daha önce IOS'ta kullandım, kişiselleştirme desen 0, görünüm bile yükleyemezsin maalesef, App Store'de oyun desen yok, dediğim gibi sadece ün yapmış uygulamalar var.
App Store Avrupa, Play Store Türkiye. Nasıl Avrupa hop diye mülteci almıyor aynı şey. App Store için uygulama geliştirmek çok zordur. Çok fazla düzenlemeden geçer. Çok seçicidir. Play Store ise buyur geç usulü.

Kişileştirme olayı zaten ayrı unsur. iPhone'un özelliği sadeliği. Burası tercih meselesi. Ben sadeliği daha şık bulurum sen değil.

App Store Avrupa, Play Store Türkiye. Nasıl Avrupa hop diye mülteci almıyor aynı şey. App Store için uygulama geliştirmek çok zordur. Çok fazla düzenlemeden geçer. Çok seçicidir. Play Store ise buyur geç usulü.

Kişileştirme olayı zaten ayrı unsur. iPhone'un özelliği sadeliği. Burası tercih meselesi. Ben sadeliği daha şık bulurum sen değil.
Fark orada zaten, Android'de istersen renkli istersen sade. Ama IOS'ta sadece sade.
1'e 2, ya sen ?

1.Bilgisayari cop gibi kullananlardan degilsen
2.programi denetim masasindan degilde simgesinden silerden isen
3.telefondaki uygulama nasil soranlar dansan
4.bilgisayarin b sinden anlamiyardansan
Sana onerim kardesim ios apple al

1.Bilgisayari cop gibi kullananlardan degilsen
2.programi denetim masasindan degilde simgesinden silerden isen
3.telefondaki uygulama nasil soranlar dansan
4.bilgisayarin b sinden anlamiyardansan
Sana onerim kardesim ios apple al
Bu maddelerle iOS'un bağlantısı eğer başta boşa hava atan, bir şey bilmeden iş yaptığını sanan, "çocuk" kadar deneyimsiz, keyfinden ödün vermeyen bir insan ancak iOS kullanır gibi bir düşüncen varsa bu kadar tepki gösterdiğiniz Apple fanlığına ben de sana Android fanlığı derim. Şahsen hayatım bilgisayar içinde geçti hala da geçiyor. Ayrıca çoğu şeyi yapabiliyorum program yazabiliyorum, çizim, katı modelleme, devre tasarımı yapabiliyorum veya hiç bilgisayar kullanmamış bir insana neden bir bilgisayar alırken şu şu donanımı kullanması gerektiğini, işletim sisteminin nasıl çalıştığını ve nasıl kullanması gerektiğini anlatabiliyorum. Ben bunlara rağmen iOS deneyimlemek istediğimi belirtiyorum. Senin söylediğin burada çoğu iOS kullanıcısını sırf iOS kullandığı için küçümsemektir. Öyle insanlar da Android kullanıyor hatta 80 yaşındaki amcaya zorla Android cihaz satıldığına bile şahit oldum. Lütfen biraz daha düzgün bir üslupla konuşmalarına devam et.
9 yılda android sıkıldın. Bana güven iosdan bir yılda sıkılıcaksın. Belki daha da kısa...
Alırsam artık orasına bakarız durumun :D

İyiyle kötü arasındaki savaş bile bu kadar hararetli değil arkadaş, nasıl bir savaşmış bu, iOS-Android savaşı :) Bu arada, bir arkadaş 'zil sesleri için para ödemek'ten bahsetmiş, konuyu açan arkadaşa yanlış bilgilendirme olmasın diye söylemek istedim; para ödemeden, istediğiniz zil sesini telefona yüklemenizi sağlayan yöntemler mevcut. Ayrıca önceki mesajlarımdan birinde bahsettiğim gibi, iTunes alternatifi programları kullanırsanız, telefona müzik, fotoğraf vs atmanız kolaylaşır.

Son düzenleme:
Her ikisine de uygulama gelistiriyorum, birden fazla uygulamam var marketlerinde.

IOS cok daha kuralci bir sistem. "Ben nasil davranmani istiyorsam oyle davranacaksin" isletim sistemidir. Android ile kolayca halledebildigin kimi seyleri yapmak icin takla atman gerekir. Ornegin bilgisayarindaki bir mp3 dosyasinin 10. saniyesiyle 25. saniyesi arasini zil sesi yapmak istiyorsun. Bunun icin tek ihtiyacin olan sey 1 usb kablosu, o kadar. Ama Iphone kullanicisiysan Apple nasil yapmani istiyorsa oyle yaparsin.

Apple kendi islemcisini yapiyor. Sadece kendi urettigi cihazlarda kullaniyor. Kendi isletim sistemini sadece kendi urettigi cihazlarda kullaniyor. Donanim ve yazilim cok az farkli cihaz uzerinde calistigi icin dizayn etmesi, test etmesi ve problemi cozmesi cok daha kolay oluyor. Android'in oyle bir luksu yok. Malezya'da 4 inch ekranli proprietary telefonda da calisiyor, Samsung'un bloatware doldurdugu telefonda da.

Her seye ragmen benim tercihim Android. Istedigim gibi at kosturabiliyorum telefonda. Ayrica verdigim paraya karsilik hukmettigim donanimin gucu cok daha fazla. Ben para verip aldigim makineye "onu o sekilde kullanamazsin, boyle yapman gerekir" denilmesine katlanamiyorum.

Fark orada zaten, Android'de istersen renkli istersen sade. Ama IOS'ta sadece sade.
1'e 2, ya sen ?
Anlaman için basitçe anlatayım. İki tişört var önünde. Birisi tek renk diğeri ise her renge dönüşebilen tişört. Fakat birbirlerinin kumaşı farklı.
Burada devreye öznellik giriyor. Sade demede kalmak saçmalık. Sade var, sade var. Aynı launcher sanki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı