Neden istediklerimiz olmaz?

Yazdığım yazı anlaşılır olmamış herhâlde. Sağlık olsun. Şükretmeli insan, en aşağıda ki neye şükretmeli? Müslüman'ım lakin "şükret" deyip yardımı bağışı mazlumu sahipsiz bırakanlardan bahsediyorum bunda. Maddi durumu olmayan eli ayağı kolu olmayana "şükredin" diyen şarlatanlara...

Gözlerinden öperim Yusuf. Senin gibi düşünse ya gençler keşke, çoğunluğunun hayatı bitmiş dar sokaklarda. Kapitalizm nerede aşırı etkinse çevresindekileri vuruyor.

İkiyüzlülük, gösteriş, riya, zulüm, acı, kan, nefret.
Ben bunlarla iç içeyim. Düşün ne kadar bunalmışım...
Abim, canım abim. :LOL::)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuraya uzunca bir yazı yazsak, kıyafetsiz kalır. Şu yazdıkların o kadar yürekten yazılmış yazılar ki, ne kadar gutsağında kalan bir hayat nefesine sahip olduğunu hissedebiliyorum. Hayat gerçekten zor, zorluğu ise her yolun bir olmazlara çıkışı, her olurunda bir olmaz ile sonlanışı. Hiç mi birşey tamamen düzgün gitmiyor, her zaman mı bir engebeler bir yokuşlar tırmanmak zorunda kalıpta o tırmandığımız yokuşu kutlayamıyoruz ? Neden, o kadar tırmanışlar boşuna mı, o kadar nefes tüketmek o kadar emekler boşuna mı ? Olurun olmazı çok olmazların ise sonu yok, bu dünya alışmış buna ne desen faydası yok...

Şuraya uzunca bir yazı yazsak, kıyafetsiz kalır. Şu yazdıkların o kadar yürekten yazılmış yazılar ki, ne kadar gutsağında kalan bir hayat nefesine sahip olduğunu hissedebiliyorum. Hayat gerçekten zor, zorluğu ise her yolun bir olmazlara çıkışı, her olurunda bir olmaz ile sonlanışı. Hiç mi birşey tamamen düzgün gitmiyor, her zaman mı bir engebeler bir yokuşlar tırmanmak zorunda kalıpta o tırmandığımız yokuşu kutlayamıyoruz ? Neden, o kadar tırmanışlar boşuna mı, o kadar nefes tüketmek o kadar emekler boşuna mı ? Olurun olmazı çok olmazların ise sonu yok, bu dünya alışmış buna ne desen faydası yok...
Daha bahsedeceğim o kadar çok şey var ki. Bu onlardan birisi sadece. Ben ezilmiş çocuklar olmaktan şeref duyuyorum halkımızın çoğunluğu böyle. Ama gerçeklerin farkında olan azınlığız. Ben fakirden alıp zengine veren rantçılardan , mazlumu, yetimi, öksüzü, fakiri aşağıda görenlerden sıkıldım. Hepsinin sonu gelecek.

Neden istediğimiz olmaz hocam bilir misiniz? Çünkü çok şey istiyoruz. Hayatımızda büyük değişiklikler olsun istiyoruz ve bunlar olmayınca isyan ediyoruz. Yav büyük değişiklik olsa da olmasa da İnsanoğlu'nun önüne bakması gerekiyor. Ve ayrıca bu ülkede böyle bir şey de olmuyor. Biz anca Suriyeli "mültecilere" destek verelim. Kendi insanımıza göz yumalım. Onlara devletimiz tam destek oluyor ama bizim halkımızın %50 kadarı gariban. Kendi ülkesine giden mülteci olamaz!

Daha bahsedeceğim o kadar çok şey var ki. Bu onlardan birisi sadece. Ben ezilmiş çocuklar olmaktan şeref duyuyorum halkımızın çoğunluğu böyle. Ama gerçeklerin farkında olan azınlığız. Ben fakirden alıp zengine veren rantçılardan , mazlumu, yetimi, öksüzü, fakiri aşağıda görenlerden sıkıldım. Hepsinin sonu gelecek.

inşAllah hocam.

Neden istediğimiz olmaz hocam bilir misiniz? Çünkü çok şey istiyoruz. Hayatımızda büyük değişiklikler olsun istiyoruz ve bunlar olmayınca isyan ediyoruz. Yav büyük değişiklik olsa da olmasa da İnsanoğlu'nun önüne bakması gerekiyor. Ve ayrıca bu ülkede böyle bir şey de olmuyor. Biz anca Suriyeli "mültecilere" destek verelim. Kendi insanımıza göz yumalım. Onlara devletimiz tam destek oluyor ama bizim halkımızın %50 kadarı gariban. Kendi ülkesine giden mülteci olamaz!

inşAllah hocam.

Bir yerden sonra hayal hedef istek hepsi yok oldu içimde. Bu ülkenin ve milletimin ilerlemesini hayal ediyordum en son, umudumu yitirmemeye çalıştım. Lakin gördüklerim karşısında aciz kaldım ve bu fikirden de vazgeçtim.
Olmuyor... Ne diyeyim ki...

Bir yerden sonra hayal hedef istek hepsi yok oldu içimde. Bu ülkenin ve milletimin ilerlemesini hayal ediyordum en son, umudumu yitirmemeye çalıştım. Lakin gördüklerim karşısında aciz kaldım ve bu fikirden de vazgeçtim.
Olmuyor... Ne diyeyim ki...

Hayırlsı hocam. Önümüze bakacağız. Çabalayabildiğimiz kadar çabalayalım denemekten zarar gelmez kimseye...

Sen olayı kafanda bitirmişsin ve ne yazık ki kaybeden olmayı seçmişsin. Sana başımızdan geçen bir olayı anlatayım . Babamın durumu zamanında çok iyiymiş ve iyide hayat sürüyorduk taki çocukluk arkadaşı ile ortak olana kadar. Çocukluk arkadaşının milyonluk borçları çıktı ve ortadan kayboldu bütün borç bize kaldı ve elimizde ne varsa satıp borcun büyük bölümünü kapattık ama elimizdeki dükkanlar evler arabalar hepsi gitti ve sadece tek bir dükkan kaldı. Dükkan kaldı ama normalde 2000-3000 adet ayakkabı olması gereken dükkanda sadece 200-300 belki daha az ayakkabı vardı anlıyacağın tamamen dibe batmıştık. Babam her zamanki babacan tavırları ile bize her şeyin düzeleceğini pes etmemizi ve çok çalışırsak tekrardan eski günlere dönebileceğimizi her fırsatta bize hatırlattı ve bize motive kaynağı oldu. Ve şuan eskisi kadar olmasada durumumuz güzel ve mutlu bir hayat geçiriyoruz. Ama babam battığımız zaman tamam artık bunun bir yolu yok herşey bitti deyip çabalamasa belki daha kötü bir duruma gerileyecektik. Anlatmak istediğim hiç bir zaman pes etme. Güneş sana doğru gelmiyorsa , sen güneşe doğru gidersin.

Ben serebral palsili kız kardeşimi nasıl okula götürceğimi soruyorum kendine "bu adam olmayanlar bu kıza ne yapacak?" diye. İnsan büyüdükçe nelerin olduğunu anlıyor ve dünyanın ne kadar boş olduğunu.

Not: Kız kardeşimin durumu çok ağır değil en hafiflerinden birisi.
Geçmiş olsun kardeşim.

Canımın çok sıkkın olduğu bir dönemde benim gibi düşünenler var mıdır diye bakınırken bu konuyu gördüm. Aynı düşünsek de senin aksine ben ülkeme sevgimi saygımı kaybettim ve gitmek bir gram umurumda olmaz diyecektim. Şimdi bakıyorum üzerinden 7 yıl geçmiş umarım sende durumlar değişmiştir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı