Neden Kaspersky?

Veritabanı aşırı geniş ve her gün güncelleme alıyor. Hemen hemen her türden zararlıyı yakalayıp temizleme kabiliyetine sahip. Arayüzü sade ve kullanışlı. Aktif koruma ve güvenlik duvarı konusunda da sektörde en iyilerin başını çeker. Yeterli mi?

Bence değil, virüs veritabanının geniş olması sözde yeterli değil, bunu kanıtlarsanız çok memnun olurum.
Kaspersky hem güçlü hem de boşta RAM katili değil. Eğer Kaspersky istemiyorsan Bitdefender'e bakabilirsin. Benzer güçteler fakat sisteminizi daha çok yorar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
360 Total Security kullanıyorum, bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Tamamen performans dostu, en düşük sistem özelliklerine sahip bilgisayarlarımda bile çalışıyor. Virüs veritabanı oldukça geniş ve düzenli olarak güncelleniyor.
 
Kaspersky RAM yemiyor ancak bilgisayarda YT'de video izlerken mesela durdurmak için Space tuşuna bastığında bilgisayar 3-4 saniye sonra tepki veriyordu. Kaspersky'ı kapattığımda ise problem çözülüyordu. Eskiden belki RAM tüketimi yüksek şu an düşük olabilir ancak yine de bilgisayar performansını etkilediğini düşünüyorum.
 
Defender virüs olmayan şeylere virüs diyor ve hiç kaliteli değil bilgisayrıma trojan bulaştığında bulamadı.

O heuristic algoritmadır. False-Positive uyarı yani bunu her Anti virüsün yapma potansiyeli vardır. 2 sene önce Önlisansa başladığımda C ile yazdığım ufak bir sonsuz döngü örneğinide kaspersky yakalamıştı bu trojan olabilir diye. Oysa ki sadece sonsuz bir şekilde asal sayı yakalamaya çalışıyordum.
 
Bence değil, virüs veritabanının geniş olması sözde yeterli değil, bunu kanıtlarsanız çok memnun olurum
Ne demek bence değil, neye göre değil ve kime göre değil? Saçma diye nitelendirdiğiniz ve istemediğiniz testler olmadan kanıtlanamaz. Topluluk tarafından paylaşılan raporlara, resmi raporlara ve VirusTotal gibi kuruluşların verilerine bakmadan bu iş olmaz.
 
Avast'dan onlarca kat daha üstün, çok gelişmiş veri tabanı ve veri hırsızlığı yok. Üstelik Avast gibi "Bilgisayarınızda virüs var premium alın düzeltin!" demiyor.
 
Bir tek benim sistemimi yoruyor herhalde Kaspersky. İnternet siteleri geç yükleniyor, yazı yazmaya çalışıyorum harfler 2 saniye arkadan geliyor, uygulama çalıştırıyorum açılacak diye sürünüyorum. Görev yöneticisine baktığında gerçekten hiç yüklenmiyor gibi görünüyor ama tarayıcı denetimi tarafı gerçekten rezalet.

Yaşadığım yavaşlama vb. sorunların Windows kaynaklı olduğunu düşünmüştüm en başta ancak bir AV değişimi yapayım dedim bütün dertlerim ortadan kalktı. Şu an Bitdefender Free kullanıyorum, varlığı yokluğu belli değil.
 
Fanboyluk. Bu kadar net. Herkes güvende olduğunu sanıyor ama performans götürüsü verilerinizin satıldığı vs gibi şeylere hiç girilmiyor bu konularda sadece takım tutar gibi bu AV iyi şu AV iyi deniyor.

Windows 10 için defender yeterli. Başka AV kurmaya gerek yok artık ciddi diyorum. Eski bir Windows versiyonuna sahip makineniz varsa herhangi bir Anti virüsü kullanmanız yeterli yani aa bu çok iyiymiş bu çok daha virüs tutuyor gibi muhabbetler sadece ve sadece AV pazarının iştahını kabartan şeyler.

Siz zaten crack yazılım kullanıyor ve +18 sitelerde geziyor birde her yere USB bağlayıp kendi makinenize takıyorsanız Dünyanın en iyi AV'si bile sizi kurtaramaz. Her şey bilinçli kullanıcı olmakta başlıyor.

Düzenleme: Ahahahah bazılarının zoruna gitmiş hemen kızmışlar 🤣
Kesinlikle katılıyorum, standart ve bilinçli kullanıcı için Defender yeterli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı