Yani bunu yapabilen terminal emulatorleri vardi sanirim.
Window Managerlar tam olarak da bu iş için çıktı ama evet terminal emülatörleri de var bunu yapan. Bİldiğim kadarıyla XFCEninki destekliyordu.
2023 senesinde son kullanıcı tarafında GUI katmanı istememek bana kalırsa saçmalıktır. İnsanlar driver kurmak bile istemiyor, dümdüz exeyi çalıştırıp iki üç kere ileri tuşuna basmak istemiyorlar.
İnsanlar platform bağımlılığı ve o platformda her şeyi yapabilmeyi istiyor. Apple bu sebeple başarılı oldu. Cİhazı alıp 10 sene boyunca stabiliteden ödün vermeden çatır çatır kullanıyorsun. İnsanlar baskısızlık istiyor olabilir fakat bu baskısızlık yanında stabilite ve konfor da istiyorlar ve bunu da aktif olarak en iyi beceren OS Windows, eğer ben hepten kapanmaya razıyım diyorsanız da IOS/Mac OS tarafı.
Bakın arkadaşlar önce şurada anlaşalım, insanlara bazı şeyleri Linuxda yapmak daha kolay gelmese Linux kullanımı dibi görür. ZAten %3 - %5 falan şu anda fakat hiç kalmaz. Ben paket yöneticilerinin rahatlığı ve cihazıma düzgün erişim sağlayabildiğim için, herhangi bir sorun yaşadığımda bunun yolu terminal de olsa yardım alarak çözebildiğim için kullanıyorum ve ekosistem severim.
Bu ekosistem ihtiyacımı ise KDE Connect ve custom bir BTRFS sürücüsü ile karşılıyorum ve yakında bütün cihazlarama Google Drive kuracağım.
Kabul edelim dediğim şey çok güzel. Bunu insanları uğraştırmadan yağan bir firma daha var. Adına da "elma" diyorlar.
GUI katmanı stabilite bozuyor gerek yok, X11 çalışıyor Waylande ne gerek var, abi WMler daha rahat diye diye herkes soğudu. Yahu QT uygulamalarını GNOME Waylandde açınca her şey neden hayvan gibi büyük oluyor. Ben vaz geçtim Nvidia en iyisini yapıyor sadece X11 diyerek çünkü kimsenin kullanıcıyı iplediği yok. X11 hala taş gibi çalışıyor fakat çalışabileceği en ilkel şekilde. WAyland hiç bir yerle uyumlu çalışmıyor diye xWayland diye bir şey eklediler, onun da bir şeye faydası yok.
Hala ne HDR geldi ne de adam gibi bir Fractional Scaling. Ekran gecikmesi göklerde. Uygulama desteği desen Steam olmasa taş kemireceğiz.
Yok abi normalde
@Cruslan hocamın çeşitli görüşlerine karşı çıkardım da adam haklı hem de sonuna kadar.